(+ το καθημερινό STARFAX)

 

Κριός

Τα συναισθήματα, Κριοί, είναι για να αλλάζουν, επομένως δεν θα πρέπει να 'χετε τύψεις που πλέον δεν ανταποκρίνεστε όπως παλιά στα ερωτικά καλέσματα ενός ορισμένου ατόμου. Ανασυγκροτηθείτε, πάρτε τις αποφάσεις σας και ξεκαθαρίστε τη στάση σας απέναντι σε όσους έχουν προσδοκίες από εσάς. Η Αφροδίτη στρέφει το ενδιαφέρον σας προς μία νέα κατεύθυνση που μέχρι πρότινος αντιμετωπίζατε με φόβο και διστακτικότητα. Αξίζει, άραγε, να δοκιμάσετε τις δυνάμεις και την τύχη σας σε κάτι αβέβαιο, που όμως μπορεί και να σας επιφυλάσσει έντονες και σπάνιες συγκινήσεις; Μόνο εσείς μπορείτε να απαντήσετε σ' αυτό. Ο χρόνος σας, πάντως, δεν είναι περιορισμένος, άρα δεν χρειάζεται να βιαστείτε και να προβείτε στις κλασικές σας επιπολαιότητες. Τα εργασιακά σας βελτιώνονται αισθητά, ειδικά προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Επιμείνετε σε μια θέση που βρίσκει πολύ κόσμο αντίθετο γιατί θα σας δικαιώσει.

 

Ταύρος

Η αλήθεια θα λάμψει, είτε την υπερασπίζεστε συνέχεια είτε την καταχωνιάζετε για να μην τη βρει κανείς. Καλύτερα, λοιπόν, να συμφιλιωθείτε εσείς οι ίδιοι με την πραγματικότητα άμεσα, γιατί στην πορεία οι μάσκες θα πέσουν και τα ψέματα θα πάψουν να καλύπτουν όσους έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Ο Άρης σας δίνει το πάνω χέρι σχεδόν σε όλες τις διαπροσωπικές σας σχέσεις, παρέχοντάς σας, παράλληλα, τη δυνατότητα να πάρετε την εκδίκησή σας από τα άτομα που σας έβλαψαν σε συναισθηματικό επίπεδο. Οι εξελίξεις, όμως, σας σπρώχνουν μπροστά, και καλά θα κάνετε να ανοιχτείτε σε νέους ορίζοντες, αφήνοντας τα παλιά να ξεχαστούν. Ειδικά σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας, επενδύστε σε μία καινούργια γνωριμία και δείτε τον εαυτό σας μέσα από διαφορετικό πρίσμα. Δεν είστε πια αυτοί που ήσασταν, οι αδυναμίες σας έχουν γίνει προτερήματα και οι δυνατότητές σας είναι άπειρες.

 

Δίδυμος

Μην κρύβεστε άλλο πίσω απ' το δάχτυλό σας, Δίδυμοι. Παραδεχτείτε τι και ποιον θέλετε (πρώτα στον εαυτό σας και μετά σε όλους τους άλλους) και κάντε ό,τι περνάει απ' το χέρι σας για να διεκδικήσετε την ιδανική πραγματικότητα. Ο χρόνος δεν είναι άπειρος κι εσείς δεν έχετε την πολυτέλεια να αμφιταλαντεύεστε για πολύ ακόμα. Οι Αιγόκεροι σας δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να βαδίσετε στα ερωτικά σας, επισημαίνοντάς σας τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Ακολουθήστε τις συμβουλές τους, ειδικά αν ανήκουν στον συγγενικό σας κύκλο και είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία – ας διαβάζουν καλύτερα απ' ό,τι διαβάζετε εσείς τον εαυτό σας. Τα επαγγελματικά σας βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή αυτή την εβδομάδα, ενώ η παραμικρή σας κίνηση μπορεί είτε να σας εξυψώσει είτε να σας γειώσει απότομα. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και κινηθείτε βάσει σχεδίου.

 

Καρκίνος

Η βοήθεια μερικές φορές έρχεται από εκεί που δεν την περιμένουμε. Μην αμφισβητείτε τις προθέσεις των ανθρώπων που σας πλησιάζουν καλοπροαίρετα, όσο καχύποπτους κι αν σας έχουν κάνει τα τελευταία περιστατικά της ερωτικής σας ζωής. Δεν είναι όλοι εχθροί σας, ίσα ίσα, κάποιοι θέλουν όσο τίποτα να συμμαχήσουν μαζί σας. Η Αφροδίτη σας φέρνει πιο κοντά σε Κριούς και Υδροχόους, δίνοντάς σας ποικίλες αφορμές να οικοδομήσετε κάτι σταθερό μαζί τους (είτε αυτό είναι φιλικό, είτε ερωτικό). Πάρτε τον χρόνο σας για να κατασταλάξετε στο τι ακριβώς θέλετε και τι έχετε ανάγκη περισσότερο. Τα επαγγελματικά σας βελτιώνονται θεαματικά, καθώς η σχέση σας με ένα άτομο εξουσίας παύει να είναι όσο άνιση ήταν στο παρελθόν. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να διεκδικήσετε περισσότερα και να προβάλετε (πάντα με τρόπο) τις φιλοδοξίες και τις ιδέες σας.

 

Λέων

Δεν είναι ανάγκη να δείχνετε τα δόντια σας σε όλα τα άτομα με τα οποία τυχαίνει να έχετε κάποια διαφωνία, Λέοντες. Δεν αξίζουν όλοι το σκληρό σας πρόσωπο – άλλωστε, μερικές φορές είναι καλύτερο να κρύβετε τα συναισθήματά σας και να επιστρατεύετε τη διπλωματικότητά σας (αν θέλετε να εξυπηρετηθεί το συμφέρον σας σωστά). Αυτή την εβδομάδα οι προκλήσεις είναι πολλές και σε πολλά επίπεδα, αλλά καλά θα κάνετε να τις αντιμετωπίσετε ψύχραιμα. Το επόμενο επαγγελματικό σας βήμα θέλει πολλή σκέψη, καθώς οι δυνατότητές σας είναι πολλές, αλλά ο χρόνος σας περιορισμένος. Ζυγίστε τα υπέρ και τα κατά προσεκτικά και μη χαριστείτε σε κανέναν. Ακούστε με προθυμία τις συμβουλές των Αιγόκερων, ειδικά αν έχετε στενή σχέση μαζί τους. Έχουν τα κατάλληλα μέσα να σας βάλουν στον σωστό δρόμο με ανώδυνο τρόπο.

 

Παρθένος

Αυτές τις μέρες οι ανάγκες των άλλων είναι μεγαλύτερες από τις δικές σας, πράγμα που σημαίνει πως θα πρέπει να ρίξετε το βάρος στις διαπροσωπικές σας σχέσεις και όχι στις ατομικές σας φιλοδοξίες. Οι φίλοι σας σάς χρειάζονται, ακόμα κι αν διστάζουν να σας το πουν. Στον τομέα των ερωτικών, η Αφροδίτη σας παροτρύνει να δώσετε άλλη μια ευκαιρία σε κάποιο ειδύλλιο που παρατήσατε νωρίς – αφήνοντας, αυτήν τη φορά, τα πράγματα να εξελιχθούν με φυσιολογικούς ρυθμούς. Το άγχος και η νευρικότητα μόνο κακό μπορούν να κάνουν σε σας και τους γύρω σας, επομένως μην τους επιτρέπετε να σας επηρεάζουν σε βάθος. Χαλαρώστε λιγάκι, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως στην πορεία θα κάνετε μερικά λάθη παραπάνω. Άνοδος στα οικονομικά σας, που σχετίζεται με τη βελτίωση των επαγγελματικών σας δεδομένων. Μη βιαστείτε να την εξαργυρώσετε.

 

Ζυγός

Μην παίζετε με την υπομονή των προσώπων που αγαπάτε και σας αγαπούν, γιατί ενδέχεται να εκπλαγείτε από το πόσο στενά είναι τα όριά της. Ο Δίας σας παροτρύνει να πράξετε όπως αισθάνεστε, σεβόμενοι όμως τους περιορισμούς που σας θέτουν οι άλλοι. Καιρός να αναμετρηθείτε με τον εγωισμό σας (και λιγάκι με τα σαδιστικά σας ένστικτα), προκειμένου να διαπιστώσετε κατά πόσο μπορείτε να φανείτε αντάξιοι των υψηλών προσδοκιών των γύρω σας. Τα ερωτικά σας παίρνουν μία περίεργη τροπή αυτές τις μέρες, καθώς το πρόσωπο που σας απασχολεί ακολουθεί ακαθόριστη στρατηγική που σας μπερδεύει. Μην ψαρώνετε με τα παιχνίδια που παίζουν (ή προσπαθούν να παίξουν μερικοί εις βάρος σας). Φερθείτε ψύχραιμα και λογικά και η έκβαση των πραγμάτων θα είναι σίγουρα υπέρ σας. Προσοχή στους Ταύρους – η χημεία σας μαζί τους είναι ιδιαίτερα εκρηκτική και ερωτική.

 

Σκορπιός

Δώστε περισσότερη σημασία και προσοχή στα επαγγελματικά σας, γιατί η αίσθηση ασφάλειας που σας έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό είναι αρκετά παραπλανητική. Δεν χρειάζεται να προβείτε σε κινήσεις εντυπωσιασμού για να διασφαλίσετε τη θέση σας, αλλά, από την άλλη, διαχειριστείτε τις ευθύνες σας με επιμέλεια και σοβαρότητα, γιατί είναι πολλοί εκείνοι που περιμένουν στη γωνία για ένα σας στραβοπάτημα. Η Αφροδίτη χαρίζει στην ερωτική σας ζωή περισσότερη τρυφερότητα από τη συνηθισμένη, γεγονός που θα σας βοηθήσει να δείτε τα πράγματα με μια πιο χαλαρή και ήπια ματιά. Δεν χρειάζεται να τελειώνουν όλα μέσα σ' ένα βράδυ – δώστε σε όσους δείχνουν να αξίζουν την ευκαιρία να σας αποδείξουν τι πραγματικά είναι ικανοί να κάνουν. Πρόοδος στα οικονομικά – η πειθαρχία και η αυτοσυγκράτηση αποδίδουν επιτέλους καρπούς. Καιρός να κακομάθετε τον εαυτό σας, ακόμα κι αν γενικά δεν είστε αυτού του στυλ.

 

Τοξότης

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για να βολιδοσκοπήσετε και να πολιορκήσετε εκ του ασφαλούς, Τοξότες. Τώρα είναι η ώρα που είτε θα κάνετε το μεγάλο βήμα, εκθέτοντας τα συναισθήματά σας, είτε θα λουφάξετε, αποδεχόμενοι την ήττα σας. Ο Δίας, πάντως, σας εξοπλίζει με κάθε πρακτικό και ψυχικό εμπόδιο για να κυνηγήσετε το πρόσωπο που σας έλκει ερωτικά – το μόνο που στέκεται ανάμεσα σε σας και τον στόχο σας είναι μια ανόητη ανασφάλεια. Η επικοινωνία σας με τους Παρθένους και τους Ταύρους βρίσκεται σε πολύ καλή φάση αυτές τις μέρες, γι' αυτό μη διστάσετε να ζητήσετε τη βοήθειά τους για ό,τι σας απασχολεί, ειδικά αν είναι επαγγελματικής φύσης. Οι μέχρι πρότινος παγωμένες σχέσεις σας με ορισμένα πρόσωπα από τα παλιά έρχονται ξανά στην επιφάνεια και αυτήν τη φορά οφείλετε να τους δώσετε μία σαφή κατεύθυνση. Όχι άλλες υπεκφυγές και αναβολές.

 

Αιγόκερως

Αυτές οι μέρες αποτελούν περίοδο προσαρμογής σε μια νέα κατάσταση, στην οποία δεν είστε συνηθισμένοι. Μην είστε πολύ αυστηροί με τον εαυτό σας – δώστε του τον χρόνο που χρειάζεται για να εγκλιματιστεί. Τα ερωτικά σας είναι ασταθή (γεγονός που οφείλεται στα τερτίπια της Αφροδίτης κυρίως), γι' αυτό μην πάρετε τώρα τις αποφάσεις που θα καθορίσουν την τύχη μιας πολλά υποσχόμενης σχέσης. Υπάρχει κίνδυνος να χαλάσετε κάτι που ενδέχεται να 'χει μεγάλη αξία. Έχετε ακόμα πολλά να δείτε και να μάθετε, οπότε κάντε λίγη υπομονή μέχρι να πέσουν οι μάσκες και να φανερωθούν οι προθέσεις όσων σας περιστοιχίζουν. Ευχάριστες οι εξελίξεις των επαγγελματικών σας, μετά από ένα μικρό διάστημα απανωτών απογοητεύσεων. Η πρόοδός σας εξαρτάται από τη διάθεσή σας να υπερβείτε τον εαυτό σας σε αρκετά επίπεδα. Πιεστείτε λίγο παραπάνω απ' το συνηθισμένο και θα βγείτε κερδισμένοι.

 

Υδροχόος

Αυτές τις μέρες καλείστε να δείτε τα πράγματα αντικειμενικά και να απαλλαχθείτε από ορισμένες ψευδαισθήσεις που, ηθελημένα ή μη, καλλιεργήσατε στον εαυτό σας. Σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας, μια συζήτηση που αναβάλατε πολλές φορές τώρα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ και πρέπει επιτέλους να πραγματοποιηθεί. Μη σας νοιάζουν οι εντυπώσεις που αφήνετε σε άσχετα πρόσωπα – σημασία έχει να είστε εντάξει απέναντι στον εαυτό σας και στους ανθρώπους που εκτιμάτε και σας εκτιμούν. Ο Δίας προκαλεί σκαμπανεβάσματα στα επαγγελματικά σας, καθώς η φιλοδοξία σας συγκρούεται με τις φιλοδοξίες των άλλων. Ο ανταγωνισμός είναι έντονος και το κλίμα τεταμένο, αλλά έχετε κάθε λόγο να διεκδικήσετε στα ίσα αυτό που ονειρεύεστε. Κρατήστε τους Αιγόκερους από κοντά, όποια κι αν είναι η σχέση σας μαζί τους. Θα σας φανούν χρήσιμοι στο άμεσο μέλλον.

 

Ιχθύς

Επιτέλους, μια γνωριμία σάς βγάζει από το συναισθηματικό τέλμα και σας δημιουργεί όρεξη για νέες περιπέτειες. Κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί πως αυτό που θα ξεκινήσει τώρα θα 'χει ευτυχή έκβαση, αλλά εσείς οφείλετε να βάλετε τα δυνατά σας για να εκμεταλλευτείτε και την παραμικρή προοπτική. Οι Δίδυμοι και οι Ζυγοί σάς παιδεύουν αρκετά στον ερωτικό τομέα και η αλήθεια είναι πως τα τερτίπια τους δεν σας χαλάνε καθόλου. Μην αφήσετε, όμως, τον εαυτό σας να αναλωθεί σε ένα αέναο παιχνίδι χωρίς ουσία. Φροντίστε να έχετε ξεκάθαρους στόχους στο εξής, ακόμα κι αν για μερικούς είναι απίθανοι. Οι επαγγελματικές σας σχέσεις βελτιώνονται και η επικοινωνία σας με μερικούς δύσκολους χαρακτήρες αποκαθίσταται. Μην πάρετε όμως κανενός τη στάση ως δεδομένη. Στηριχτείτε στις δυνάμεις σας και μείνετε προσηλωμένοι στο σχέδιό σας.