+ το καθημερινό STARFAX

 

 

Κριός

Από τον τρόπο που θα αντιμετωπίσετε τις νέες επαγγελματικές σας προοπτικές θα εξαρτηθούν πολλές από τις διαπροσωπικές σας σχέσεις αυτή την εβδομάδα. Ο Δίας σας δίνει την ευκαιρία να σταματήσετε το διαρκές κυνηγητό στο οποίο επιδίδεστε και να στήσετε κάτι σταθερό, τόσο στον τομέα της δουλειάς όσο και σ’ εκείνον των ανθρώπινων σχέσεων. Οι Τοξότες και οι Ιχθύες σας ασκούν μεγάλη έλξη τώρα, αλλά δεν είναι βέβαιο αν σας συμφέρει να ακολουθήσετε τα μονοπάτια που σας υποδεικνύουν. Αναλάβετε το σχετικό ρίσκο, αλλά μην έχετε μεγάλες προσδοκίες. Κρατήστε μια δικλείδα ασφαλείας για κάθε ενδεχόμενο και όλα θα πάνε καλά. Η πρόοδος των οικονομικών σας θα βάλει τα γυαλιά σε αρκετούς, και ειδικά σε εκείνους που αμφισβήτησαν τις ικανότητές σας σε μια κρίσιμη για την ψυχολογία σας περίοδο. Συνεχίστε όπως ξεκινήσατε και αποφύγετε τα μεγάλα ανοίγματα.

 

Ταύρος

Οι μέρες που έρχονται είναι αρκετά ενδιαφέρουσες από πλευράς ερωτικών εξελίξεων. Ο κόσμος που σας προσεγγίζει φροντίζει να αποκαλύψει τα κίνητρά του νωρίς, γεγονός που θα σας γλιτώσει πολλές ώρες προβληματισμού και παιδέματος. Δεν μπορούν όμως τα πάντα να πηγαίνουν ρολόι χωρίς εσείς να κουνήσετε, έστω και λίγο, το δαχτυλάκι σας. Καιρός να δείξετε το ενδιαφέρον σας εντονότερα, ακόμα κι αν τα δρώμενα της ερωτικής σας ζωής δεν σας συναρπάζουν όσο θα θέλατε. Αναλάβετε πρωτοβουλίες και μόνο κερδισμένοι θα βγείτε. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, τα προβλήματα επικοινωνίας είναι εκείνα που θα σας απομακρύνουν περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο από τον κεντρικό σας στόχο. Παραμερίστε τον εγωισμό σας (ή τουλάχιστον προσποιηθείτε ότι το κάνετε) και δώστε βάση στο συλλογικό συμφέρον. Η στάση σας θα εκτιμηθεί δεόντως από εκείνους που έχουν εξουσία.

 

Δίδυμος

Οι σχέσεις σας με ένα πρόσωπο που συνήθιζε να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή σας παγώνουν απότομα αυτές τις μέρες. Δεν χρειάζεται όμως να υπερβάλετε και να δραματοποιήσετε την όλη κατάσταση. Κάποιες φορές είναι προτιμότερο να αφήνουμε την απόσταση να παρεμβληθεί ανάμεσα σε μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα από το να επιτρέπουμε στα αρνητικά συναισθήματα να δηλητηριάζουν τη σχέση μας μαζί τους. Η Αφροδίτη σας απαλλάσσει από την απαισιοδοξία που σας διακατείχε το προηγούμενο διάστημα και σας δίνει κίνητρο και αφορμή να κυνηγήσετε με μεγαλύτερη θέρμη τον ερωτικό σας στόχο. Μην επηρεάζεστε από τις συμβουλές τρίτων, είτε έχουν θετικό είτε αρνητικό χαρακτήρα. Μόνο εσείς ξέρετε τι είναι αυτό που θέλετε και πώς πρέπει να το διεκδικήσετε. Αισιόδοξα τα πρώτα δείγματα μιας νέας επαγγελματικής σας προσπάθειας. Μην επαναπαυθείτε, ωστόσο, στις ενδείξεις αυτές.

 

Καρκίνος

Η γενναιοδωρία και η υπερβολική προθυμία ενός ατόμου που μπήκε πρόσφατα στη ζωή σας σάς εντυπωσιάζουν όσο λίγα πράγματα το τελευταίο διάστημα. Δεν πρέπει όμως να πέσετε θύματα τέτοιων χαρακτηριστικών, γιατί κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί πως δεν αποτελούν απλά πυροτεχνήματα. Δώστε στο ειδύλλιο που ξεκινάει τώρα τον απαραίτητο χρόνο για να αποδείξει τη γνησιότητά του. Στο μεταξύ, μη φοβηθείτε να παίξετε και με άλλα πρόσωπα – η πείρα σας, άλλωστε, σας έχει δείξει ότι μόνο εσείς βγαίνετε ζημιωμένοι επενδύοντας πρόωρα σε έναν συγκεκριμένο άνθρωπο. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, ο Κρόνος βελτιώνει τις συναδελφικές σας σχέσεις και σας δίνει τον χώρο που είχατε ανάγκη για να δημιουργήσετε κάτι από το μηδέν. Τα πάντα τώρα θα κριθούν από τον επαγγελματισμό και την εργατικότητά σας. Δώστε περισσότερη προσοχή στις οικογενειακές σας σχέσεις, ακόμα κι αν δεν αποτελούν προτεραιότητά σας.

 

Λέων

Η εβδομάδα είναι γεμάτη πειρασμούς, γι’ αυτό εσείς θα πρέπει να προσέξετε να μην παρασυρθείτε από καταστάσεις και ανθρώπους που δεν σας εμπνέουν. Θα είναι δύσκολο να κρατηθείτε μακριά από τις κακές επιρροές, αλλά οι σπουδαίες δυνατότητες που χάνετε, ενδίδοντας σε προκλήσεις που μόνο στιγμιαία ικανοποίηση μπορούν να φέρουν, θα σας δώσουν το απαραίτητο κίνητρο να αντισταθείτε. Οι Κριοί και οι Ιχθύες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ψυχολογίας σας τώρα, καθώς σας ασκούν μεγάλη επιρροή σε όλα τα επίπεδα. Ακολουθήστε τους μέχρι εκεί που είναι ασφαλές. Μην κάνετε παράτολμες κινήσεις απλώς για να τις κάνετε. Δώστε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα επαγγελματικό πλάνο που ξεκινάει τώρα. Μη δημιουργήσετε εχθρούς χωρίς λόγο – κρατήστε τα άτομα που σας ενδιαφέρουν σε μια εύλογη απόσταση. Σε τροχιά ανόδου τα οικονομικά σας, παρ’ όλες τις κακουχίες.

 

Παρθένος

Η επιστροφή σας σε έναν παλιό εραστή/σύντροφο σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής, που καμία σχέση δεν έχει με το παρελθόν σας (πρόσφατο ή απώτερο). Μην αφήνετε τις δυσοίωνες προβλέψεις των άλλων να σας επηρεάζουν – μόνο εσείς έχετε τη δύναμη να διαμορφώσετε τη μοίρα σας. Όλοι κουβαλάμε μερικά τραύματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αυτά μπορούν να μας εξουσιάζουν εφ’ όρου ζωής. Ο Δίας σας βοηθάει να αλλάξετε άρδην το προφίλ που κρατάτε στα επαγγελματικά σας, λανσάροντας μια αυστηρότερη στάση απέναντι σε όσους σας αμφισβητούν. Μην κάνετε πίσω τώρα – διανύετε την πιο πρόσφορη εποχή για να επιφέρετε σημαντικές αλλαγές σε προβληματικούς τομείς που σας ταλάνισαν για μεγάλο διάστημα. Δώστε περισσότερη έμφαση στις επαφές σας με μέλη της οικογένειας. Έχετε ανάγκη ο ένας τον άλλο, κι ας διστάζετε να το παραδεχτείτε.

 

Ζυγός

Όλοι ξέρουμε πόσο φοβάστε την αλλαγή, Ζυγοί, αλλά αυτές τις μέρες είναι απαραίτητο να την επιδιώξετε, με όποιο κόστος. Το τελευταίο διάστημα βρίσκεστε μπλεγμένοι σε μια ερωτική κατάσταση που δεν σας ικανοποιεί ούτε στο ελάχιστο, αλλά για κάποιον λόγο διστάζετε να επαναστατήσετε. Ευτυχώς, ο Δίας διαμορφώνει κατάλληλα τις συνθήκες, ώστε να αποτινάξετε την άχαρη πραγματικότητα από πάνω σας και να προχωρήσετε μπροστά, χωρίς ενδοιασμούς και αμφιβολίες. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους Υδροχόους του περιβάλλοντός σας, ανεξάρτητα από τον χαρακτήρα της σχέσης που έχετε οικοδομήσει μέχρι στιγμής μαζί τους. Τα πράγματα θα μεταβληθούν πιο γρήγορα απ’ ό,τι νομίζετε. Σταθερότητα στα επαγγελματικά σας, γεγονός, όμως, που σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως μπορείτε να επαναπαυθείτε. Στοχεύστε ψηλά, ειδικά στο οικονομικό κομμάτι. Ο τρόπος που θα διαπραγματευτείτε θα καθορίσει πολλά στο εξής.

 

Σκορπιός

Η σταθερότητα που ονειρευόσασταν στον τομέα των ερωτικών σας γίνεται επιτέλους πραγματικότητα, ακριβώς επειδή αποφασίζετε να την κυνηγήσετε. Κανείς δεν πρόκειται να πάει με τα νερά μας, αν δεν πιεστεί λιγάκι, ακόμα κι αν, στην πραγματικότητα, θέλει ό,τι θέλουμε κι εμείς. Η Αφροδίτη ενισχύει και κινητοποιεί τα εκφραστικά σας μέσα, βοηθώντας σας έτσι να προσεγγίσετε το κατάλληλο άτομο με τον κατάλληλο τρόπο, χωρίς να το τρομάξετε. Η συμβολή μερικών κοντινών σας προσώπων στην επαγγελματική σας επιτυχία είναι αναντίρρητη αυτές τις μέρες, γι’ αυτό κι εσείς οφείλετε να αποδώσετε τα απαραίτητα εύσημα εκεί που πρέπει. Μην αναλάβετε ένα φορτίο μόνοι σας, αξιοποιήστε τη βοήθεια που σας δίνεται και θα βγείτε κερδισμένοι. Οι αριθμοί, ιδίως οι διψήφιοι, παίζουν κομβικό ρόλο για σας τώρα. Συγκρατήστε όσους παρουσιάζονται μπροστά σας με κάποια σημαντική αφορμή.

 

Τοξότης

Αρκετά περιμένατε την αγάπη και τον έρωτα να σας βρουν. Καιρός να κυνηγήσετε με δική σας πρωτοβουλία αυτό που ονειρεύεστε, Τοξότες, γιατί η παθητικότητα και το καθισιό περισσότερο κακό έκαναν στην ψυχολογία σας παρά καλό. Αυτές τις μέρες ο Ερμής σας φέρνει σε επαφή με πρόσωπα και καταστάσεις από το παρελθόν σας, αλλά εσείς θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτή την ευκαιρία μόνο για να παραδειγματιστείτε από τα λάθη σας και όχι για να τα επαναλάβετε. Όσο ελκυστικά κι αν είναι μερικά άτομα, είμαστε υποχρεωμένοι να τα αφήσουμε οριστικά στη λήθη και να εστιάσουμε μόνο μπροστά. Οι συγκρούσεις που διεξάγονται στον τομέα των επαγγελματικών σας δεν είναι όσο άκακες μοιάζουν εκ πρώτης όψεως. Ερευνήστε σε βάθος τα αίτια κάθε διένεξης και μη φοβηθείτε να τα βάλετε με εκείνους που σας υπονομεύουν διαρκώς.

 

Αιγόκερως

Μη δίνετε υποσχέσεις που δεν μπορείτε να κρατήσετε, Αιγόκεροι, γιατί από την πείρα σας γνωρίζετε την απογοήτευση που μπορεί να προκαλέσει μια τέτοια συμπεριφορά. Δεν πρέπει, με λίγα λόγια, να κάνετε στους άλλους ό,τι δεν θα θέλατε να σας κάνουν, ιδίως στο πεδίο των ερωτικών. Τα βήματά σας θα πρέπει να είναι αργά και μεθοδικά – μην μπείτε στον πειρασμό να παίξετε με τις διαθέσεις των άλλων, θα είναι σφάλμα να δημιουργήσετε εχθρούς τώρα. Η χημεία σας με Κριούς και Παρθένους αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημιουργική, ενώ όλα δείχνουν πως, αν την αξιοποιήσετε σωστά, μπορεί να προσλάβει ερωτικό χαρακτήρα. Όπως και να ’χει, μην κάνετε τίποτα, αν δεν είστε σίγουροι. Αλλαγές σας περιμένουν στα επαγγελματικά χάρη στην επίδραση του Δία. Τώρα είναι η σωστή στιγμή να θέσετε τους δικούς σας όρους και να προωθήσετε μια ιδέα που επεξεργάζεστε εδώ και πολύ καιρό.

 

Υδροχόος

Βρίσκεστε σε πολύ καλό σημείο όσον αφορά τα ερωτικά σας, αλλά η αγωνία και η παρορμητικότητά σας απειλούν να τα τινάξουν όλα στον αέρα. Μην απαιτείτε από τους άλλους να κινούνται, να αισθάνονται και να λειτουργούν με τους δικούς σας ρυθμούς, Υδροχόοι, ακόμα κι αν είστε σίγουροι πως έχετε δίκιο. Μερικές φορές είναι καλύτερο για όλους να αφήνετε τους άλλους να πιστεύουν ότι έχουν το πάνω χέρι. Η Αφροδίτη σας δίνει τον απαραίτητο χρόνο να διαμορφώσετε τη στρατηγική σας μεθοδικά – αρπάξτε την ευκαιρία και εκμεταλλευτείτε την. Προσοχή στα επαγγελματικά σας, ειδικά αν σχεδιάζετε να αλλάξετε χώρο εργασίας ή να επιφέρετε ριζοσπαστικές αλλαγές στον ήδη υπάρχοντα. Επιστρατεύστε τη διπλωματικότητά σας και χειριστείτε τους Παρθένους του περιβάλλοντός σας με ήπιο και συγκαταβατικό τρόπο. Δεν σας συμφέρει να τους στρέψετε εναντίον σας.

 

Ιχθύς

Η σύγκριση δεν σας αρέσει καθόλου, ειδικά αν είστε εσείς το αντικείμενό της. Εδώ που τα λέμε, δεν έχετε καθόλου άδικο – ειδικά στον βαθμό που αυτή η σύγκριση λαμβάνει χώρα στον ερωτικό τομέα. Αυτή την εβδομάδα, όμως, Ιχθύες, θα πρέπει να πάρετε επιτέλους τον εαυτό σας στα σοβαρά και να απομακρυνθείτε από εκείνους που σας αντιμετωπίζουν ως αναλώσιμο προϊόν που μπορεί να αντικατασταθεί από κάποιο άλλο. Πουλήστε τον εαυτό σας πολύ ακριβά και, αν χρειαστεί, δείξτε το σκληρό σας πρόσωπο σε όσους αμφισβητούν την αξία σας, ακόμα κι αν, κατά βάθος, τους ποθείτε και σας ποθούν. Τα εργασιακά σας είναι σταθερά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να επαναπαυθείτε στις δάφνες σας. Κυνηγήστε μια θέση ή κάποιο προνόμιο που επιθυμείτε εδώ και καιρό, χωρίς να αφήσετε τον, ούτως ή άλλως, έντονο ανταγωνισμό να σας πτοήσει.

 

 

+ το καθημερινό STARFAX