Πες μου λίγα λόγια για σένα.

Είμαι παραγωγική κυρίως τη νύχτα. Κάπου εκεί ανάμεσα στο Pop, το Bios και τα electro ακούσματα ανακάλυψα την αγάπη μου για το ύφασμα σε τρισδιάστατη μορφή.

Τι έχεις σπουδάσει;

Σπούδασα Αρχιτεκτονική Εσωτερικού Χώρου στη Σχολή Βακαλό και μετά έκανα ένα μάστερ στην Aγγλία πάνω στη Δημόσια Τέχνη και τον Σχεδιασμό Περιβάλλοντος. Ξεκίνησα να δουλεύω το ύφασμα πιο εντατικά την περίοδο που ήμουν έγκυος. Δεν μπορούσα να μετακινηθώ πολύ και είχα άπειρο χρόνο να σκέφτομαι και να φτιάχνω.

Και τι σε έκανε να το δεις επαγγελματικά;

Πιο επαγγελματικά ξεκίνησα να κάνω κατασκευές από το 2003, που δούλευα για 3 χρόνια περίπου σε θεατρικές παραστάσεις ως props designer (κατασκευή βοηθητικών αντικειμένων και ειδικών κουστουμιών). Από το 2006 ξεκίνησα να δουλεύω κάτω από το όνομα psarokokalo.

Γιατί χρησιμοποιείς αυτό το όνομα;

Είναι ένα παρατσούκλι που κληρονόμησα από τα χρόνια μου στη Σχολή Βακαλό. Το psarokokalo σήμερα είναι ένα γραφείο που κατασκευάζει κούκλες, αξεσουάρ, παιδικά ρούχα, κατασκευές για θέατρο.

Και το la.trap;

Είναι ένας χώρος στο Μετς ο οποίος λειτουργεί ως γραφείο δικό μου και της Ευρυδίκης και παράλληλα ως shop-gallery, φιλοξενώντας καλλιτέχνες, σχεδιαστές μόδας και αντικειμένων, κεραμίστες, εικονογράφους, κυρίως φίλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό που έχουν μικρές παραγωγές με μοναδικά κομμάτια, όλα φτιαγμένα στο χέρι.

Πώς θα χαρακτήριζες το στυλ σου;

Δεν θα μπορούσα εύκολα να το χαρακτηρίσω. Λόγω σχεδιαστικού παρελθόντος, σίγουρα είναι πάντα κάτι που προκύπτει από μολύβι και χαρτί. Πολλές φορές το στυλ ενός αντικειμένου προκύπτει από το υλικό που χρησιμοποιείς. Προσπαθώ όσο γίνεται να δουλεύω με υλικά που μου χαρίζονται, ας πούμε με τα σκουπίδια των άλλων, με την έννοια ανακύκλωσης. Σίγουρα, οι γραμμές μου είναι βασικές προς αφαιρετικές.

Τι απολαμβάνεις να φτιάχνεις περισσότερο;

Μου αρέσει πολύ να φτιάχνω κούκλες, αλλά και αντικείμενα από ξύλο.

Ποιο είναι το πιο πετυχημένο αντικείμενο που έχεις φτιάξει μέχρι στιγμής;

Αν εννοείς τι έχει πουλήσει περισσότερο, μάλλον θα είναι οι ανθρωπόμορφοι κούκλοι μου και οι κουκουβάγιες που έχω φτιάξει.

Έχεις κάποιο κρυφό όνειρο για το μέλλον;

Να μένω σε μια επαρχία και να έχω τη δυνατότητα να ζω από τη δουλειά μου εκεί.

ETC: Τριάντα πέντε σχεδιαστές θα παρουσιάσουν και θα δειγματίσουν τις συλλογές τους για την περίοδο Φθινόπωρο-Χειμώνας 2011-2012, καθώς και τις συλλογές τους για το Καλοκαίρι 2011 στην 8η διοργάνωση του Tell a Story που θα γίνει στο Bios (Πειραιώς 84, Αθήνα) από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου 2011. Πρωτότυπα ρούχα, αξεσουάρ, κοσμήματα και αντικείμενα χώρου σε περιορισμένο αριθμό παραγωγής θα εκτεθούν μόνο για ένα τριήμερο, προκειμέ- νου να παρουσιάσουν τις τελευταίες τάσεις της μόδας και του design. Την Παρασκευή 25/2 οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες στο Tell a Story έχουν προγραμματίσει ένα μεγάλο πάρτι με τους DJs Pavlov & Mishkin. Το Tell a Story διοργανώνεται πάντα από την Άννα Πολυδώρου, επίσης ιδιοκτήτρια του καταστήματος Occhi, που πρόσφατα μετακόμισε στο απέναντι πεζοδρόμιο της οδού Σαρρή, στο νούμερο 28!