Hendrick's. Τζιν αλλά όχι για όλους

Το μπουκάλι από άλλες, βικτωριανές εποχές. Το περιεχόμενο θελκτικό. Το τζιν της οικογένειας Grants παράγεται στη Σκωτία και είναι πραγματικά διαφορετικό και άκρως ποιοτικό. Κατ' αρχάς έχει διακριτικά πλην πολύπλοκα αρώματα κέδρου, αλλά και τριαντάφυλλου και φρέσκου αγγουριού. Πολύ στρογγυλό στο στόμα. Υποτίθεται ότι γι' αυτό το ποτό τρελαίνονται οι δημοσιογράφοι και οι επαγγελματίες της γεύσης όλου του κόσμου. Αν και ερασιτέχνης, η στήλη δηλώνει εξίσου ξετρελαμένη, παρότι δεν της πολυαρέσει το τζιν. Ενδεικτική τιμή στο ράφι, €32. Διανομή Άμβυξ. Πληροφορίες στο 210 9692 280

Μαστίχα η ευεργετική

Όσο περισσότερο ψάχνουμε, όλο και περισσότερα ανακαλύπτουμε για τις θεραπευτικές ιδιότητες της Μαστίχας Χίου. Σύμφωνα με πρόσφατες κλινικές μελέτες, που δημοσιοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, αποδεικνύεται ότι η Μαστίχα Χίου λειτουργεί ευεργετικά σε ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο του Crohn (πάθηση του εντέρου), ενώ η δράση της σε ασθενείς με δυσπεψία είναι θεαματική. Καταπληκτικά νέα. Και μπράβο στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου για τη δουλειά και την επιμονή.  

Ταχυφαγείο - Μετακομίσεις και επεκτάσεις

Κάτω στον Πειραιά, μια ζεστή κολομβιανή φωλιά. Και μην πάει ο νου σου στο κακό! Η κυρία Αϊντέ και ο γιος της Σπύρος διατηρούν ένα ταπεινό μαγαζί (Χαριλάου Τρικούπη 12, Καλλίπολη, Πειραιά, 210 4185 388), που μοιάζει με καφενείο, αλλά ορισμένες μέρες οι κατσαρόλες παίρνουν φωτιά και το αποτέλεσμα είναι το κάτι άλλο. Πάρε πρώτα τηλέφωνο, οπωσδήποτε, γιατί δεν μαγειρεύουν κάθε μέρα. Περνώντας σε άλλη χώρα της Λατινικής Αμερικής, το Oro Toro, η πηγή του αργεντίνικου κρέατος στη Βάρη, ανοίγει παράρτημα στα Βόρεια Προάστια (Λ. Πεντέλης 108 & Ολύμπου). Ούνα μπριζόλα γκράντε, πορ φαβόρ. Το τηλέφωνο δεν λειτουργεί ακόμα, πάντως. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο νέο Φασόλι, τη μοντέρνα ταβέρνα των Εξαρχείων, που και αυτή ανοίγει νέο και πολύχρωμο παράρτημα, αυτή τη φορά στη Ναυαρίνου. Και το Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής, στη Σοφοκλέους, ετοιμάζει χώρο στη Γλυφάδα. Στην ίδια γειτονιά, ανοίγει και η Κάβα Ανθίδης (Γρ. Λαμπράκη 77, 210 9690 234), για να βρίσκεται πιο κοντά στην ομολογουμένως ανερχόμενη γκουρμέ αγορά των Νοτίων Προαστίων. Μετά από πολλές καθυστερήσεις (σχεδόν ένας χρόνος), αναμένεται τις επόμενες μέρες η έναρξη λειτουργείας του εστιατορίου ελληνικής κουζίνας "Τα Κιούπια", στο Κολωνάκι (Δεινοκράτους & Αναπείρων Πολέμου 22, 210 7400 150). Το παράρτημα στην Πολιτεία είναι πλέον ανεξάρτητη επιχείρηση, με διαφορετικό όνομα και επιχειρηματικό σχήμα. Καλές δουλειές, σε όλους.

Βγες έξω interactive - Οι αναγνώστες προτείνουν

Η στήλη χαίρεται πολύ όταν οι αναγνώστες λειτουργούν αυτόνομα και στέλνουν σχόλια και πληροφορίες από μόνοι τους -που είναι και το ιδανικό! Η Πανθηρίνα εξαίρει τις χαρές του free trade: «Δοκίμασε να αντικαταστήσεις τη "ζάχαρη" που μας πλασάρουν με την "ολικής αλέσεως" ζάχαρη Guarapo από ζαχαροκάλαμο, που φέρνει από Ecuador (σ.σ. τον Ισημερινό, βρε Π.!), ο Σπόρος, Σπύρου Τρικούπη 21, Εξάρχεια. Για τους μύστες της γεύσης. Και λίγα λέω!». Ευχαριστούμε πολύ. Μάθαμε πρόσφατα για το Σπόρο. Το τηλέφωνό τους είναι 210 3801 375. «Ένα ελαφρύ κρασί του Κτήματος Κυρ - Γιάννη, που να είναι κάτω από 13 βαθμούς αλκοόλ», αναζητά γενικά και αορίστως η i-MBA, που όταν με το καλό πάρει το πτυχίο της και αρχίζει να βγάζει χρήματα, μάλλον θα είναι ο τρόμος του υπηρετικού προσωπικού. Η στήλη προτείνει να κοιτάς τις ετικέτες, επειδή δεν έχουμε καμία όρεξη να εξυπηρετούμε αναποφάσιστες τεμπέλες και μάλιστα με τέτοια ζέστη. «Για την παραλιακή γιατί δεν γράφετε;» αναρωτιέται πολύ σωστά ο Τ.Μπ. Κύριε Μπ., για τον απλούστατο λόγο ότι παραείναι ακριβά για τα γούστα της στήλης. Και το σέρβις συνήθως κωμικοτραγικό, εκτός αν είσαι ο Φουστάνος.