Βγες έξω επιτέλους

Βγες έξω επιτέλους Facebook Twitter
Ο σχίνος (μαστιχόδεντρο)
0
Hendrick's. Τζιν αλλά όχιγια όλους

Το μπουκάλι από άλλες, βικτωριανέςεποχές. Το περιεχόμενο θελκτικό. Το τζιν της οικογένειας Grants παράγεται στη Σκωτία και είναι πραγματικά διαφορετικόκαι άκρως ποιοτικό. Κατ' αρχάς έχει διακριτικά πλην πολύπλοκα αρώματα κέδρου,αλλά και τριαντάφυλλου και φρέσκου αγγουριού. Πολύ στρογγυλό στο στόμα.Υποτίθεται ότι γι' αυτό το ποτό τρελαίνονται οι δημοσιογράφοι και οιεπαγγελματίες της γεύσης όλου του κόσμου. Αν και ερασιτέχνης, η στήλη δηλώνειεξίσου ξετρελαμένη, παρότι δεν της πολυαρέσει το τζιν. Ενδεικτική τιμή στοράφι, €32. Διανομή Άμβυξ. Πληροφορίες στο 210 9692 280

Μαστίχα η ευεργετική

Όσο περισσότερο ψάχνουμε,όλο και περισσότερα ανακαλύπτουμε για τις θεραπευτικές ιδιότητες της ΜαστίχαςΧίου. Σύμφωνα με πρόσφατες κλινικές μελέτες, που δημοσιοποιήθηκαν τηνπροηγούμενη εβδομάδα, αποδεικνύεται ότι η Μαστίχα Χίου λειτουργεί ευεργετικά σεασθενείς που πάσχουν από τη νόσο του Crohn(πάθηση του εντέρου), ενώ η δράση της σε ασθενείς με δυσπεψία είναι θεαματική.Καταπληκτικά νέα. Και μπράβο στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου για τη δουλειάκαι την επιμονή.  

Ταχυφαγείο - Μετακομίσειςκαι επεκτάσεις

Κάτω στον Πειραιά, μιαζεστή κολομβιανή φωλιά. Και μην πάει ο νου σου στο κακό! Η κυρία Αϊντέ και ογιος της Σπύρος διατηρούν ένα ταπεινό μαγαζί (Χαριλάου Τρικούπη 12, Καλλίπολη,Πειραιά, 210 4185 388), που μοιάζει με καφενείο, αλλά ορισμένες μέρες οικατσαρόλες παίρνουν φωτιά και το αποτέλεσμα είναι το κάτι άλλο. Πάρε πρώτατηλέφωνο, οπωσδήποτε, γιατί δεν μαγειρεύουν κάθε μέρα. Περνώντας σε άλλη χώρατης Λατινικής Αμερικής, το Oro Toro, η πηγή του αργεντίνικου κρέατος στη Βάρη, ανοίγειπαράρτημα στα Βόρεια Προάστια (Λ. Πεντέλης 108 & Ολύμπου). Ούνα μπριζόλαγκράντε, πορ φαβόρ. Το τηλέφωνο δεν λειτουργεί ακόμα, πάντως. Κάτι ανάλογοσυμβαίνει και στο νέο Φασόλι, τη μοντέρνα ταβέρνα των Εξαρχείων, που και αυτήανοίγει νέο και πολύχρωμο παράρτημα, αυτή τη φορά στη Ναυαρίνου. Και τοΠαντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής, στη Σοφοκλέους, ετοιμάζει χώρο στηΓλυφάδα. Στην ίδια γειτονιά, ανοίγει και η Κάβα Ανθίδης (Γρ. Λαμπράκη 77, 2109690 234), για να βρίσκεται πιο κοντά στην ομολογουμένως ανερχόμενη γκουρμέαγορά των Νοτίων Προαστίων. Μετά από πολλές καθυστερήσεις (σχεδόν ένας χρόνος),αναμένεται τις επόμενες μέρες η έναρξη λειτουργείας του εστιατορίου ελληνικήςκουζίνας "Τα Κιούπια", στο Κολωνάκι (Δεινοκράτους & ΑναπείρωνΠολέμου 22, 210 7400 150). Το παράρτημα στην Πολιτεία είναι πλέον ανεξάρτητηεπιχείρηση, με διαφορετικό όνομα και επιχειρηματικό σχήμα. Καλές δουλειές, σεόλους.

Βγες έξω interactive - Οι αναγνώστες προτείνουν

Η στήλη χαίρεται πολύ ότανοι αναγνώστες λειτουργούν αυτόνομα και στέλνουν σχόλια και πληροφορίες απόμόνοι τους -που είναι και το ιδανικό! Η Πανθηρίνα εξαίρει τις χαρές του free trade:«Δοκίμασε να αντικαταστήσεις τη "ζάχαρη" που μας πλασάρουν με την "ολικήςαλέσεως" ζάχαρη Guarapo από ζαχαροκάλαμο, πουφέρνει από Ecuador (σ.σ. τον Ισημερινό, βρεΠ.!), ο Σπόρος, Σπύρου Τρικούπη 21, Εξάρχεια. Για τους μύστες της γεύσης. Καιλίγα λέω!». Ευχαριστούμε πολύ. Μάθαμε πρόσφατα για το Σπόρο. Το τηλέφωνό τουςείναι 210 3801 375. «Ένα ελαφρύ κρασί του Κτήματος Κυρ - Γιάννη, που να είναικάτω από 13 βαθμούς αλκοόλ», αναζητά γενικά και αορίστως η i-MBA, που όταν μετο καλό πάρει το πτυχίο της και αρχίζει να βγάζει χρήματα, μάλλον θα είναι οτρόμος του υπηρετικού προσωπικού. Η στήλη προτείνει να κοιτάς τις ετικέτες,επειδή δεν έχουμε καμία όρεξη να εξυπηρετούμε αναποφάσιστες τεμπέλες και μάλισταμε τέτοια ζέστη. «Για την παραλιακή γιατί δεν γράφετε;» αναρωτιέται πολύ σωστάο Τ.Μπ. Κύριε Μπ., για τον απλούστατο λόγο ότι παραείναι ακριβά για τα γούστατης στήλης. Και το σέρβις συνήθως κωμικοτραγικό, εκτός αν είσαι ο Φουστάνος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ