«Κύριε πρωθυπουργέ, για μένα είστε πάντα ο πρόεδρος της καρδιάς μου, σας ευχαριστώ θερμότατα που ανταποκριθήκατε στις εκκλήσεις μου. Σήμερα θα ήθελα να βρίσκομαι στη Μόσχα για να σας αγκαλιάσω και για να σας διαβεβαιώσω για την αιώνια φιλία μου».

Αυτός που ξύπνησε τον ερωτισμό στην Μπριζίτ Μπαρντό είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος αποφάσισε να απαγορεύσει το κυνήγι της φώκιας.

«Ζούμε σε μια εποχή ζοφερή, μια εποχή παρακμής και κινδυνεύουμε να ξαναπεράσουμε σε έναν καινούργιο Μεσαίωνα. Βλέπουμε ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους για τη χαμένη τους ευμάρεια, αλλά κανείς δεν διαμαρτύρεται για τη χαμένη του πνευματικότητα, την πρωτοφανή ηθική και πνευματική κρίση που περνάμε».

Το πνεύμα στη σοφίτα. Ο ιρλανδικής καταγωγής διακεκριμένος μεταφρασεολόγος-μεταφραστής Ντέιβιντ Κόνολι για την εποχή της ύλης.

«Ναι, πήγαμε πίτσες στους αστυνομικούς για να τους ανεβάσουμε το ηθικό κατά τη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιάς τους στο κέντρο της Αθήνας. Αλλά εσείς, οι δημοσιογράφοι, όλα τα παρεξηγείτε... Αυτά τα παιδιά έχουν πεσμένο ηθικό. Πρέπει να είμαστε δίπλα τους και να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνα τους, ότι είμαστε κοντά τους. Μάλιστα, σκέφτομαι... μια σκέψη κάνω, το Πάσχα να βρεθώ κοντά στα ΜΑΤ και να σουβλίσω μαζί τους αρνιά».

Πίτσες μπλέ... Υπάρχει σχέδιο και στην αστυνομία,το αναλύει ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

«O Παλαιοκώστας, όταν τον συνέλαβαν πριν από την τελευταία απόδραση, δεν τον είδα ούτε να διαμαρτύρεται ούτε να μαζεύουν διάφοροι υπογραφές. Είπε απλώς "χάσαμε". Κι όταν πιάνουν κάποιον να έχει κατεβάσει μια βιτρίνα, το πρώτο που κάνουν είναι να μαζέψουν υπογραφές για να τον αφήσουν. Διότι απλώς πέρναγε και ο αέρας φύσηξε την τζαμαρία κ.λπ. Ενώ ο Παλαιοκώστας με αξιοπρέπεια είπε "χάσαμε"».

Ο συγγραφέας Δημήτρης Νόλλας για τη διαφορά μεταξύ θάρρους και θράσους.

«Κατάλαβα την κρίση όταν είδα ότι ο κόσμος τρώει όλα τα φιστίκια στο τραπέζι».

Επιχειρηματίας της νύχτας δίνει το δικό του ορισμό στην οικονομική κρίση.

«Διάβασα ότι ο φαλλός ήταν ένα ελληνικό σύμβολο της τύχης. Έφτιαχναν απομιμήσεις, τις κρεμούσαν στην εξώπορτα. Διασκέδασα τόσο δημιουργώντας μπλούζες και σχεδιάζοντας ένα φαλλό, που τον έβαψα μπλε...».

Η αναρχική του στυλ Βίβιεν Γουέστγουντ μαθαίνει και εμπνέεται.

«Ο υπουργός έφυγε γιατί έπρεπε να υποδεχτεί τη νομπελίστα κυρία Κρούγκμαν, με την οποία είχαν συνάντηση μαζί με τον πρωθυπουργό... Η κυρία Κρούγκμαν είναι μια σημαντική οικονομολόγος και ήρθε στη χώρα μας για να δώσει μια διάλεξη».

Ο ανίδεος Πολ Κρούγκμαν είναι ο πιο διάσημος σύγχρονος οικονομολόγος και νομπελίστας. Ο Αθανάσιος Μπούρας, που μπερδεύει το φύλο του, είναι υφυπουργός Οικονομίας και έχει αναλάβει να μας βγάλει από την κρίση!

«Ο Καρατζαφέρης είχε ένα πρακτορείο που έκανε τσόντες και εκμεταλλευόταν τσόντες».

Τι μαθαίνει κανείς από τον Κακαουνάκη (τελικά το χέρι-χέρι έχει διάφορους συμβολισμούς).

«Καθόλου δεν συμφώνησα με την αγορά... Του είπα στα μούτρα του ότι αυτό το φύλλο τυπώνει σκουπίδια και ότι εισβάλλει απρόσκλητο στην ιδιωτική ζωή των πολιτών. Κι εκείνος μου απάντησε: "Βρε μαμά, πολύ κόσμου οι ζωές είναι απολύτως άδειες και κάτι πρέπει να διαβάσει..."».

Η μαμά ξέρει καλύτερα... Η 100 ετών μητέρα του μεγιστάνα των media Ρούπερτ Μέρντοχ για την αγορά από το γιο της τής σκανδαλοθηρικής εφημερίδας «News of the World».

«Πάει και με κατηγορεί για εξαγωγή της τρομοκρατίας: το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι είναι ένας αξιολύπητος αδαής, θα πρέπει να διαβάσει και να μελετήσει λίγο για να καταλάβει την πραγματικότητα».

Και πολύ κράτησαν οι γλύκες. Ο Ούγκο Τσάβες επιτίθεται στο διάδοχο του Μπους.