Πότε και πως δημιουργήθηκε το συγκρότημα;

Οι Time Life δημιουργήθηκαν όταν οι Wooden Wand and the Vanishing Voice άρχισαν να απομακρύνονται γεωγραφικά και μουσικά. Η Heidi κι εγώ ηχογραφούμε ως ντουέτο καιρό τώρα και θέλαμε να σχηματίσουμε ένα νέο συγκρότημα που θα συνέχιζε να επιδιώκει την ίδια εν μέρει ηχητική αισθητική και ταυτόχρονα θα εστίαζε περισσότερο στον ιδιαίτερο ήχο των οργάνων που χρησιμοποιούμε και στο στιλ του παιξίματός μας. Μας προέκυψε πολύ φυσικά.

Ασχολείστε με την μουσική από τότε που θυμάστε τους εαυτούς σας;

Heidi: Μεγάλωσα σε μουσική οικογένεια και εκπαιδεύτηκα στο κλασικό πιάνο 13 χρόνια. Αργότερα στο γυμνάσιο συμμετείχα σε μία punk μπάντα, και τα υπόλοιπα ακολούθησαν. Η μουσική ήταν πάντα πολύ σημαντική για μένα.

Lucas: Όχι άλλα πάντα ασχολιομουν με την τέχνη με κάποιο τρόπο και η μουσική που παίζω είναι φυσικό επακόλουθο του ενδιαφέροντος μου για την εγκεφαλική πραγματικότητα και πληροφορία της εποχής που διανύουμε. Είναι επίσης "η οικογενειακή επιχείρηση" καθότι οι γονείς μου είναι καλλιτέχνες. Αυτό είναι το περιβάλλον που μεγάλωσα. 

Πότε ξεκίνησε η συνεργασία σας με τον Wooden Wand και ποια είναι η καλύτερη ανάμνηση σας από αυτή;

Heidi: Άρχισα να τζαμάρω πρώτη φορά με τον WW αφού γνώρισα τον Jarvis σε ένα καρναβάλι. Σύντομα εντάχθηκα στους Vanishing Voice και πήρα μέρος στη πρώτη παράσταση των WWVV που έγινε με χάρτινα κουτιά και φωνές. Ο ήχος από τότε έχει αλλάξει σημαντικά αλλά το να παίζεις με αυτούς τους τύπους είναι πάντοτε μοναδική εμπειρία. 

Lucas: Οι WWVV δημιουργήθηκαν ως μία χαλαρή ομάδα από τον James Toth το 2003. Όλοι μένανε στην Νέα Υόρκη και τζαμάραμε σε ένα συνοικιακό στούντιο ή στο σπίτι μου. Μετά έτυχε η πρώτη περιοδεία και πέντε από αυτήν την ομάδα ξεκίνησαν για το Pasture Fest που γινόταν στο Γουινσκόνσιν. Αυτό έκανε την μπάντα για μένα και παίζοντας σε έναν αχυρώνα μια νύχτα με βροχή ήταν μια μαγική σκηνή και μια από τις καλύτερες αναμνήσεις για μένα. Θα χαρακτήριζα την περίοδο που εγώ ήμουν στους Vanishing Voice ως ωμή, περίεργη και ολοκληρωμένη, γεμάτη με συναισθηματικό ρίσκο και αναζήτηση και δημιουργική ύπνωση. Υπήρχε μια βρώμικη ποιότητα στη μουσική σαν το πανκ, μια απλά κάν το αισθητική που ακόμη διέπει την δουλεία μου σήμερα.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στους VV και στους Time Life;

Οι Vanishing Voice πήραν μορφή ως μια συνεργασία ή μια κολεκτίβα που διατηρεί το πνεύμα της ως ένα αυτοσχεδιαστικό συγκρότημα της Νέας Υόρκης στην σημερινή του μορφή ανάμεσα στην Heidi, τον Peter Nolan, τον Jarvis Taveniere και μένα. Όλοι δουλεύουμε σε αυτό το πρότζεκτ όταν μπορούμε και φέρνουμε στο τραπέζι διαφορετικά στοιχεία κάθε φορά. Οι Time Life, θα έλεγα, ότι είναι πιο εστιασμένοι στο γεγονός ότι η Heidi και γω συνθέτουμε και ηχογραφούμε τριγύρω από τα δικά μας θέματα από ξεχασμένα πολιτισμικά εφήμερα, τους μυστηριώδεις μύθους, το ψυχικό και συναισθηματικό ζωτικό μας περιτύλιγμα και την πνευματική διάσταση του μοντέρνου κόσμου. Περνάμε περισσότερο το χρόνο μας απλώνοντας το θεματικό έδαφος για ένα κομμάτι από ότι κάνουμε με τους VV. Και κείνη και γω πρέπει να έχουμε όλη την έμπνευση και την πηγή υλικού στη θέση τους για να δημιουργήσουμε μουσική. Με τους VV απλά το κάνουμε. 

Ποια είναι η άποψη σας για την σκηνή της Νέας Υόρκης αυτή τη στιγμή;

Στην επιφάνεια η σκηνή της Νέας Υόρκης μοιάζει να είναι σαν την ίδια την πόλη - κραυγαλέα, βασισμένη στην εικόνα και καθηλωμένη στα λεφτά. Απαίσιες μπάντες υπογράφουν δισκογραφικά συμβόλαια τραγουδώντας κομμάτια πάνω σε κομμάτια στα iPods τους, εκπορνεύοντας είδη, τα ίδια σκατά γενικά όπως πάντα. Είναι πιο ακριβά κάθε μέρα και τα περισσότερα από τα καλύτερα στέκια για πιο ψαγμένες μουσικές έχουν κλείσει. Παρόλα αυτά, σπουδαία πράγματα γίνονται κάτω από αυτή τη λαμπερή επιφάνεια και με τόσους ανθρώπους που πηγαινοέρχονται στην πόλη από κάθε γωνιά της γης, υπάρχει μια καλή ανταλλαγή ιδεών και ήχων. Θα έλεγα ότι υπάρχουν τόσες καταπληκτικές μπάντες όσες και οι κακές. Το Μπρούκλιν ξαναβρίσκει το ρυθμό του και υπάρχει ένα δίκτυο σπιτιών και χώρων που έχουν ανοίξει τις πόρτες τους σε παραστάσεις. Σπάνια πάω σε κλαμπ πια, και αυτό το vibe των εμφανίσεων σε σπίτια είναι πολύ ιδιόμορφο και δυνατό με ένα τρόπο που απλά δεν υπήρχε πριν μερικά χρόνια.

Που βρίσκεται την έμπνευση σας και ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές;

Η έμπνευση μας έρχεται παίζοντας μουσική με άλλους ανθρώπους, ακούγοντας, διαβάζοντας, παρατηρώντας, τριγυρίζοντας σε διάφορα μέρη και ταξιδεύοντας. Υπάρχει παντού και κάποιος απλά πρέπει να δώσει προσοχή.

Ο ήχος σας έχει ένα ψυχεδελικό και αρκετά αιθέριο χαρακτήρα. Είναι εσκεμμένο. Τι θέλετε να πετύχετε;

Ο ήχος μας είναι πολύ προμελετημένος αλλά και πολύ ελεύθερος - προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια πρόσκαιρη ζώνη που είναι προσκολλημένη σε μια συγκεκριμένη ιδέα και προσέγγιση. Η μουσική γίνεται ένα ξεχωριστό μέρος που όμως έχει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Είναι σκόπιμος όσον αφορά τον κυριολεκτικό ορισμό της ψυχεδέλειας. Αυτό που κάνει το μυαλό ορατό στο να βιώνει τον ψυχικό παλμό. Θέλουμε να βγάλουμε προς το έξω το δικό μας μουσικό λεξιλόγιο. Ο τοίχος ήχου, ο βόμβος, πρέπει να περικυκλώνει τον κόσμο, να τον ανοίγει και να τον καταστρέφει, ν' ακυρώνει το εγώ και να αποκτά ένα ανοιχτό, ακάλυπτο νόημα. Για μας αυτό ακούγεται τέλειο.

Τι πρέπει να περιμένουμε από την εμφάνιση σας στο Kinky Kong;

To live στο Kinky Kong θα είναι το τέλος τεσσάρων εβδομάδων ταξιδιών, περιοδείας και ηχογραφήσεων και ευελπιστούμε να είναι μια ζύμωση όλου αυτού του καιρού - ένα κύμα ομορφιάς από το τέταρτο νου.