Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα -τουλάχιστον απ' αυτά που είδαμε στην τηλεόραση- θύμιζε κωμική σειρά, όπου ο ήρωας βρίσκεται αντιμέτωπος με άπειρα κεράσματα (ποτήρια ρακή) τα οποία ντρεπόταν να αρνηθεί. Και ενώ είχε σημαντική δουλειά να κάνει στην πορεία -την ομιλία του στη συγκέντρωση- οι φιλόξενοι άνθρωποι συνέχιζαν να τον κερνούν ρακές, με τον ίδιο να λέει «Μέχρι να πάω να μιλήσω θα έχω γίνει "ντίρλα"». 

 

 

(Αν ήταν κωμική σειρά, την ώρα της ομιλίας ο μεθυσμένος πια ήρωας θα έλεγε ένα σωρό ασυναρτησίες και θα γελοιοποιούνταν πανηγυρικά. Στην ομιλία Τσίπρα δεν ξέρω αν οι παρευρισκόμενοι θα πρόσεχαν τη διαφορά.)

 

 

Η «απαγωγή» του Αλέξη Τσίπρα

 

Σήμερα πάντως μάθαμε κάτι που έγινε μακριά απ' τις κάμερες, και που θα μπορούσε να ήταν μέρος της πλοκής μιας γκέι τσόντας, ή το ξεκίνημα ενός θρίλερ όπου ο πρωταγωνιστής αφήνεται να οδηγηθεί σε απόμενο μέρος από μεγαλύτερο άνδρα, με την πρόφαση πως θα ανταλλάξουν μερικές... σκληρές, ανδρικές κουβέντες:

 

"Ο παπα-Αντρέας την ώρα της περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα στους δρόμους των Ανωγείων τον «έκλεψε» από τον κόσμο και τον οδήγησε στην εκκλησία, όπου «κλειδώθηκαν», καθώς δεν άφησε κανέναν να εισέλθει στην εκκλησία, για δέκα περίπου λεπτά για να του πει μερικές «αντρίκειες» κουβέντες."

 

Η σουρεαλιστική «απαγωγή» του Αλέξη Τσίπρα στα Ανώγεια

 

Tι δήλωσε ο ίδιος ο παπα-Αντρέας στην πρωινή εκπομπή του Βασίλη Σπυριδάκη στο Κόκκινο Κρήτης 88,4 FM.

 

«Εμείς καθόμασταν στην εκκλησία και μόλις τελείωσε την ομιλία του ανηφορίσαμε για μια ρακή και ένα γαλακτομπούρεκο. Τον έπιασα από το χέρι, του λέω "θα σε υποδεχτώ στην εκκλησία". Τον έβαλα μέσα στην εκκλησία και έχουνε μείνει όλοι απ' έξω, άφωνοι.

 

Εχω κλείσει και την πόρτα. Μείναμε δέκα λεπτά. Εκει του είπα κάποιες αντρίκειες κουβέντες.

 

Τη μία θα σου πω. Του 'πα να παίξει γροθιά στο μαχαίρι κι ας ματώσει. Και να σκεφτεί καλά να σκύψει στα ματωμένα χώματα και να πάρει δύναμη. Μου λέει "δεν φοβάμαι να ματώνω"

 

Τα υπόλοιπα που του 'πα δεν λέγονται. Εχουν να κάνουν με προσωπικό επίπεδο, δικό του. Ηταν σκληρές οι κουβέντες.».

 

 

ΥΓ. Γιατί έχω την εντύπωση ότι κάθε προεκλογική περίοδος είναι περισσότερο σουρεαλιστική απ' την προηγούμενη;