Η σουρεαλιστική «απαγωγή» του Αλέξη Τσίπρα στα Ανώγεια

Η σουρεαλιστική «απαγωγή» του Αλέξη Τσίπρα στα Ανώγεια Facebook Twitter
Φωτογραφία απ' την υποδοχή στα Ανώγεια, πριν τις ρακές και πριν την «απαγωγή»
15

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα -τουλάχιστον απ' αυτά που είδαμε στην τηλεόραση- θύμιζε κωμική σειρά, όπου ο ήρωας βρίσκεται αντιμέτωπος με άπειρα κεράσματα (ποτήρια ρακή) τα οποία ντρεπόταν να αρνηθεί. Και ενώ είχε σημαντική δουλειά να κάνει στην πορεία -την ομιλία του στη συγκέντρωση- οι φιλόξενοι άνθρωποι συνέχιζαν να τον κερνούν ρακές, με τον ίδιο να λέει «Μέχρι να πάω να μιλήσω θα έχω γίνει "ντίρλα"». 

(Αν ήταν κωμική σειρά, την ώρα της ομιλίας ο μεθυσμένος πια ήρωας θα έλεγε ένα σωρό ασυναρτησίες και θα γελοιοποιούνταν πανηγυρικά. Στην ομιλία Τσίπρα δεν ξέρω αν οι παρευρισκόμενοι θα πρόσεχαν τη διαφορά.)

Η «απαγωγή» του Αλέξη Τσίπρα

Σήμερα πάντως μάθαμε κάτι που έγινε μακριά απ' τις κάμερες, και που θα μπορούσε να ήταν μέρος της πλοκής μιας γκέι τσόντας, ή το ξεκίνημα ενός θρίλερ όπου ο πρωταγωνιστής αφήνεται να οδηγηθεί σε απόμενο μέρος από μεγαλύτερο άνδρα, με την πρόφαση πως θα ανταλλάξουν μερικές... σκληρές, ανδρικές κουβέντες:

"Ο παπα-Αντρέας την ώρα της περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα στους δρόμους των Ανωγείων τον «έκλεψε» από τον κόσμο και τον οδήγησε στην εκκλησία, όπου «κλειδώθηκαν», καθώς δεν άφησε κανέναν να εισέλθει στην εκκλησία, για δέκα περίπου λεπτά για να του πει μερικές «αντρίκειες» κουβέντες."

Η σουρεαλιστική «απαγωγή» του Αλέξη Τσίπρα στα Ανώγεια Facebook Twitter

Tι δήλωσε ο ίδιος ο παπα-Αντρέας στην πρωινή εκπομπή του Βασίλη Σπυριδάκη στο Κόκκινο Κρήτης 88,4 FM.

«Εμείς καθόμασταν στην εκκλησία και μόλις τελείωσε την ομιλία του ανηφορίσαμε για μια ρακή και ένα γαλακτομπούρεκο. Τον έπιασα από το χέρι, του λέω "θα σε υποδεχτώ στην εκκλησία". Τον έβαλα μέσα στην εκκλησία και έχουνε μείνει όλοι απ' έξω, άφωνοι.

Εχω κλείσει και την πόρτα. Μείναμε δέκα λεπτά. Εκει του είπα κάποιες αντρίκειες κουβέντες.

Τη μία θα σου πω. Του 'πα να παίξει γροθιά στο μαχαίρι κι ας ματώσει. Και να σκεφτεί καλά να σκύψει στα ματωμένα χώματα και να πάρει δύναμη. Μου λέει "δεν φοβάμαι να ματώνω"

Τα υπόλοιπα που του 'πα δεν λέγονται. Εχουν να κάνουν με προσωπικό επίπεδο, δικό του. Ηταν σκληρές οι κουβέντες.».

 

 

ΥΓ. Γιατί έχω την εντύπωση ότι κάθε προεκλογική περίοδος είναι περισσότερο σουρεαλιστική απ' την προηγούμενη;

 

 

15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
Η γροθιά και το μαχαίρι, ή αλλιώς γιατί δε με συγκινούν οι αντρίκειες κουβέντες που είπε ο παπάς με τον Τσίπρα:Πρίν από λίγες μέρες πέθανε ο αστυνομικός που είχε πυροβοληθεί στα Ανώγεια, το 2007, αφού έμεινε 9 χρόνια κατάκοιτος. Ποιό είναι το μαχαίρι, που θα πρέπει να "παίξει" γροθιά ο Τσίπρας; Είναι οι δανειστές, οι καταχτητές και οι τοκογλύφοι; 'Η είναι η Ανομία και το Έγκλημα, που γίνονται αποδκετά και κυβερνούν αυτόν τον τόπο;Να κάνω και μια πιο αφελή ερώτηση: Να μίλησε ο ιερέας, μες την Εκκλησιά στον Τσίπρα για τη βία και την τρομοκρατία που βιώνουν όσοι δεν είναι μέσα σε φατρίες; Να μίλησε για το Βαγγέλη το Γιακουμάκη; Δε νομίζω.
"Του 'πα να παίξει γροθιά στο μαχαίρι κι ας ματώσει. Και να σκεφτεί καλά να σκύψει στα ματωμένα χώματα και να πάρει δύναμη. Μου λέει "δεν φοβάμαι να ματώνω".Κλαίω πραγματικά.
αλήθεια, τι πλοκή έχουν οι γκέι τσόντες; γιατί δεν έτυχε να δω καμία. Εδώ μπαίνει στη βουλή ο Λεβέντης, μία ανθρώπινη στιγμή του παπά με τον Τσίπρα μας έκανε τις εκλογές σουρρεαλ;
Αλλιώς θα κριτικάρεις αυτό τον πολιτικό που ανήκει στο παλιό και όλοι το γνωρίζουν, κοινώς αυτόν με τη μαδημένη γούνα και αλλιώς κάποιον στον οποίο μπορεί και να πίστεψες επειδή έλεγε ότι θα φέρει το καινούριο. Πως να το κάνουμε, ο δεύτερος πονάει πιο πολύ.