γατάκι στη μαδρίτη / Γ.Κ.

 

 

Στις ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ, όπου ο καθένας γράφει για όποιο θέμα τον απασχολεί, κάποιος έγραψε το εξής:

 

Γαμώ το σιδέρωμα!

Έχω μια ντανα ρουχα για σίδερο, η κοπελα μου που θα μπορούσε να βάλει ένα χεράκι λείπει, οικιακη βοηθό δεν βρίσκω, σιδερωτηριο επίσης και σε μια βδομάδα φεύγω για διακοπές...

Πού `σαι ρε μάνα, όταν σε χρειάζομαι!

 

.......................................................................................................................

 

Το θέμα είναι ότι αντί να τον κοροίδέψουν (που θέλει και σιδερωμένα ρούχα στις διακοπές!) του απάντησαν σχολιαστές με κάθε σοβαρότητα, πράγμα που βρήκα πολύ cool. Το καλύτερο σχόλιο ήταν αυτό - και το αναδημοσιεύω γιατί μπορεί να βοηθήσει κόσμο...

 

 

Για να έχουμε ρούχα στην πένα χωρίς σιδέρωμα (και χωρίς μαμάδες,γκόμενες,βοηθούς) κάνουμε τα εξής:

 

1. Αφού πλύνουμε τα ρούχα, τα τινάζουμε πολύ καλά από τα νερά.


2. Τα απλώνουμε με προσοχή από την ανάποδη (καλό είναι και να τα πλένουμε από την ανάποδη, εκτός κι αν υπάρχουν λεκέδες). Φροντίζουμε να βάζουμε τα μανταλάκια πάνω στις ραφές για να μην αφήσουν σημάδι. Τα παντελόνια τα διπλώνουμε στα 2 και τα κρεμάμε οριζόντια, και πάλι τα μανταλάκια στις ραφές!

3. Στέγνωσαν; Τέλεια! Δεν τα αφήνουμε ώρες στα σκοινιά. Μαζεύουμε και διπλώνουμε πολύ προσεκτικά τα ρούχα, σαν να είμασταν visual merchandisers: προσέχουμε στα πουκάμισα, να μην κάνουν τσάκιση τα denim κλπ. Τα αλφαδιάζουμε σε ντάνες. Προαιρετικά, τα ζεσταίνουμε λίγο με το πιστολάκι για τα μαλλιά. Στη βάση και στην κορυφή της κάθε ντάνας βάζουμε χοντρά βιβλία, η πίεση θα κάνει τα ρούχα να πάρουν το επιθυμητό σχήμα. Αφήνουμε λίγες ώρες.

4. Σαν καινούργια!

Το όλο προτσές γίνεται πολύ γρήγορα. Κρατάμε το σιδέρωμα για πιο "δύσκολα" υφάσματα ή για κάποια επίσημη περίσταση. Δεν σιδερώνουμε denim γιατί το ύφασμα φθείρεται, αλλά ούτε και κάλτσες, βρακιά - it's so OCD. 

Φιλιάα!

Λ. ;-)

 

..................................................................................................................

 

 

 

*Όλες οι ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ.