Έχει δίκιο ο Ύπο για τον ΣΥΡΙΖΑ, τους λαϊκούς και το MAD;

Έχει δίκιο ο Ύπο για τον ΣΥΡΙΖΑ, τους λαϊκούς και το MAD; Facebook Twitter
Tώρα μπορώ να έχω αυτοκίνητο, να έχω γούνες, να έχω χρυσάφια. Ό,τι παράγεται κι υπάρχει, καλό είναι να το έχουν όλοι. Και τις χρυσές αλυσίδες και τις γούνες, εργάτες τις φτιάχνουν. Δούλεψε όπως δουλεύω εγώ και παρ’ τη κι εσύ. (Φωτ: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.gr)
4

Έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες απ' την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή στον M.Hulot του πιο δημοφιλούς μουσικού στην Ελλάδα του 2016, που δεν είχε παρουσιαστεί ποτέ στα mainstream media. 

Οι δηλώσεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν γίνει μεγάλο θέμα και η πρόθεσή του να πολιτευτεί με τον Αλέξη Τσίπρα για να βγει βουλευτής προκάλεσαν ανάμικτες αντιδράσεις. 

Τόσο καιρό μετά, διάβασα ένα νέο σχόλιο που ήρθε σήμερα και δημοσιεύτηκε κάτω απ' τη συνέντευξή του, πράγμα που μ' έκανε να ξαναδιαβάσω κάποια απ' όσα μας είχε πει ο Ύπο τον Δεκέμβριο.

  

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΤΕΧΝΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΎΣ

Λέγοντας «Γαμάω τους λαϊκούς», εννοώ τους τραγουδιστές που δεν προσφέρουν τίποτα, όλη μέρα κλαίνε, και παίρνουν την Φεράρι και φεύγουν από την πίσω πόρτα από το μπουζουκτζίδικο. Και την άλλη μέρα ξανακλαίνε. Εκμεταλλεύονται τον πόνο της χαζής της καψούρας που κατέβηκε στην Αθήνα για να πάρει την Lοuis Vuitton της.

— Τα πιο πολλά άσχημα σχόλια, πάντως, είναι για αυτά που δείχνεις στα βίντεο, γούνες, ακριβά αυτοκίνητα…

Μα αυτή είναι η ζωή μου. Δεν ήμουν ποτέ ψεύτικος. Το ψέμα είναι όπως είναι αυτοί οι έντεχνοι. Που βγάζουν εκατομμύρια, γεμίζουν χώρους με 40 χιλιάδες κόσμο, κάτι Χαρούληδες, και φοράνε το ίδιο πουκάμισο και είναι ιδρωμένοι και καλά μωρέ. Αυτό δεν είναι ψέμα; Δεν μπορώ να γράφω ότι δεν έχω να φάω και είμαι με μια μπίρα στο δρόμο γιατί δεν είμαι αυτό το πράγμα. Αυτό που είναι ψέμα, όμως, θα το χειροκροτούσαν. Ό,τι περνάω το κάνω κομμάτι, αυτό γράφω. Κάποτε ήμουν μέσα στο πάρκο κι έπινα μπάφους, ναι, αυτό ζούσα, τώρα μπορώ να έχω αυτοκίνητο, να έχω γούνες, να έχω χρυσάφια. Δεν επηρεάζω κανέναν, ούτε είμαι θύμα του καπιταλισμού και της κατανάλωσης, καμία σχέση. Ό,τι παράγεται κι υπάρχει, καλό είναι να το έχουν όλοι. Και τις χρυσές αλυσίδες και τις γούνες, εργάτες τις φτιάχνουν. Δούλεψε όπως δουλεύω εγώ και παρ’ τη κι εσύ, μην κοιμάσαι κάθε νύχτα από πέρσι το Πάσχα, για δυο χρόνια, που ξαγρυπνάω εγώ και παρ’ τη κι εσύ. Από τότε που βγήκε το Κολομπιάνο δεν έχω σταματήσει να είμαι στο δρόμο. Έτσι νομίζεις, ότι φυτρώνουν αυτά; Δεν έκλεψα από κανέναν. Ρε φίλε δεν είναι ψεύτικο να λες επαναστατικά τραγούδια ενώ βγάζεις τόσα λεφτά; Τους αρέσει το ψέμα.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ MAD

Το Mad δεν παίζει κομμάτι με δέκα εκατομμυρίων views, το αγνοεί, δεν είχαμε πρόσκληση να πάμε να τραγουδήσουμε έστω στα βραβεία, όπου ξέρεις τι θα γινόταν; Θα τους ξεχνούσαν όλους τους άλλους. Έβγαλαν την Παπαρίζου σαν τη θεία μου που κάνει το γλυκό το κολοκύθι πάνω στη Σιάτιστα και τραγούδησε. Καλλιτέχνης της χρονιάς βγήκε η Άννα Βίσση. Δεν πιστεύω καθόλου στο Θεό, αλλά στο τέλος κάνω το σταυρό μου. Δίνουν βραβεία μεταξύ τους. Κι αν δεν πληρώσεις, δεν παίζεις στο κανάλι τους. Και; Σιγά. Ποιος τους βλέπει; Γι’ αυτό θα κλείσουν κιόλας. Το χιπ χοπ το πολεμάνε. Βλέπεις σε κανένα από τα τηλεπαιχνίδια να δείχνουν ραπ; Το φοβούνται πάρα πολύ.

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Ζούμε πολύ δύσκολα χρόνια, κι εμένα δεν μ’ αρέσει καθόλου ο λαϊκισμός, το αποφεύγω, δηλαδή πόσο κόστισε το ταξίδι του Τσίπρα, για παράδειγμα. Δεν είναι λαϊκισμός αυτό; Όταν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος έπαιρναν χώρια αεροπλάνο και πήγαιναν στις Βρυξέλλες για διαπραγματεύσεις δεν ασχοληθήκαμε. Αυτόν τον καιρό γίνεται ένας πόλεμος που δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται. Δεν τους αρέσει ο Τσίπρας, εντάξει, ο κόσμος το τρώει αυτό όμως που του πλασάρουν τα μέσα. Εγώ ανήκω στον Σύριζα, εδώ και χρόνια.

 

— Και μπορείς και ανήκεις ακόμα;

Είδες τι λες; Ακόμα. Υπάρχουν 150 χιλιάδες οικογένειες που σιτίζονται από πρόγραμμα του Σύριζα. Αυτό όμως δεν βγαίνει σε κανένα κανάλι. Σε 200 χιλιάδες οικογένειες πληρώνει το ρεύμα η κυβέρνηση. Υπάρχει κοινωνικό παντοπωλείο και κοινωνικές παροχές που δεν τις θυμάμαι πιο παλιά. (...)

 

— Μιλάς στο πρώτο πληθυντικό τόση ώρα, εκ μέρους του Σύριζα, θα πολιτευόσουν αν σου έκαναν πρόταση;

Ναι. Η επόμενη τετραετία επειδή θα είναι πιο δύσκολη και θα είναι και πιο δύσκολη και η επόμενη εκλογική διαδικασία για τον Σύριζα, τότε θα πρέπει να κατέβω εγώ. Και φυσικά εδώ, Α’ Αθήνας, να πάρω όλες τις ψήφους. (...)

 

Έχει δίκιο ο Ύπο για τον ΣΥΡΙΖΑ, τους λαϊκούς και το MAD; Facebook Twitter
(Φωτ: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.gr)

 

Υπάρχουν αλήθειες σ' αυτά: όντως το MAD δεν τον πολυπαίζει πια, κι οι λαϊκοί κι οι έντεχνοι είναι συχνά φουλ υποκριτές. Κι επίσης αν κατέβει στις εκλογές όντως θα πάρει όλες τις ψήφους. 

 

Υπάρχουν όμως και αντιφάσεις: Το να φοράς γούνες και χρυσά δείχνει στ' αλήθεια ανωτερότητα απ' τους άλλους μουσικούς επειδή είσαι "αληθινός"; Τον ενοχλεί ο λαϊκισμός, αλλά ως λαϊκισμό θεωρεί μόνο ό,τι είναι εναντίον του Τσίπρα κι όχι αυτά που κάνει ο Τσίπρας; Δεν έχει ιδέα πως κοινωνικά παντοπωλεία και κοινωνικά προγράμματα υπήρχαν και προ Τσίπρα αλλά μιλάει με ύφος ειδικού που ετοιμάζεται για βουλευτής; Βγάζει τραγούδια για ναρκωτικά, λέει τις γυναίκες πουτάνες, έχει στίχους για γαμήσια, παίρνει τη γκόμενά σου gang bang και μετά εκπλήσσεται που ένα εφηβικό μουσικό κανάλι δεν παίζει τα τραγούδια του στην τηλεόραση;

 

Τέλος πάντων, το σχόλιο που μου γέννησε τις απορίες ήταν το παρακάτω:

 

Απλά μαθηματικά

19.2.2017 | 14:27

Ο Τσίπρας έχει μια φοβερή δύναμη, μπορεί να πείσει τους πάντες για τα πάντα, ακόμα και ανθρώπους όπως οι βουλευτές του που ενώ θεωρείς ότι είναι μέσα στα πράγματα και γνωρίζουν τα πάντα, εντούτοις την πατάνε και αναπαράγουν ό,τι τους πει ο ηγέτης χωρίς να το ελέγξουν καν (έχω πολλά παραδείγματα στο youtube). Πώς περιμένεις να μη την πατήσει ο Υποχθόνιος;

Μια απλή αναζήτηση στο google αρκεί για να δεις πότε ξεκίνησαν τα κοινωνικά παντοπωλεία, το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, οι επισιτιστικές δομές προς οικογένειες, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και τόσα άλλα - και, όχι, δεν τα ξεκίνησε ο Τσίπρας. Δεν την κάνει όμως αυτή την αναζήτηση γιατί η δύναμη του Τσίπρα που προανέφερα τον έχει πείσει πως έτσι είναι και δεν υπάρχει καμία άλλη αλήθεια πέρα από αυτή που του είπε!

Βέβαια ενδεχομένως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στον ίδιο τον Υπο, καθώς μεταξύ άλλων αναφέρει ότι δεν τους κάλεσε ποτέ το MAD στα βραβεία, γιατί τους φοβούνται και λοιπές αηδίες, αλλά πάλι με μια απλή αναζήτηση στο google τον βρίσκω να τραγουδάει "Κανε ντου" στα MAD Awards μαζί με Κάταχθόνιο και Στράτη!

+

Το google είναι φίλος σας παιδιά, αν δεν θέλετε να πιστεύετε τα κανάλια τουλάχιστον κάντε την χάρη στον εαυτό σας και αναζητήστε στοιχεία στο διαδίκτυο.
Καλή συνέχεια.

 

Mικροπράγματα
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ