Η Κέιτ Μίντλετον έκανε μια μικρή στάση στη δυτική Ουαλία και συγκεκριμένα, σε ένα φιλανθρωπικό κατάστημα στο Λάμπετερ, που στηρίζει τον παιδικό ξενώνα Tŷ Hafan – έναν οργανισμό που η ίδια στηρίζει ενεργά.
Η επίσκεψη ήρθε λίγο πριν κλείσει το κατάστημα. Οι εθελοντές δεν περίμεναν ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα βρισκόταν εκεί και πόσω μάλλον - ότι θα αφιέρωνε χρόνο για να τους μιλήσει, να τους ευχαριστήσει και να τους αγκαλιάσει, παρά τις συστάσεις της συνοδείας της ότι ο χρόνος της ήταν περιορισμένος.
Θέλησε να ρίξει μια γρήγορη ματιά στο τμήμα με τα είδη ραπτικής, σύμφωνα με το περιοδικό People και ευχαρίστησε τόσο τους εθελοντές όσο και το προσωπικό. «Συνομίλησε μαζί μας ενώ έβγαζε φωτογραφίες και επέμεινε να δει γρήγορα και το τμήμα με είδη ραπτικής», ανέφερε η περιφερειακή διευθύντρια πωλήσεων του Tŷ Hafan, Μαρί Τόμας.
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας επισκέφθηκε και το εργοστάσιο Hiut Denim στο Cardigan της Ουαλίας, όπου συμμετείχε στη γραμμή παραγωγής μαζί με εκπαιδευόμενους. Κάθε τζιν Hiut έχει ραμμένο στο εσωτερικό του ένα σήμα «Made in Wales» και η πριγκίπισσα ανέλαβε να τελειοποιήσει τις τελευταίες ραφές για την ετικέτα στο εσωτερικό ενός τζιν για τον σύζυγό της, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ.
Μία εκπαιδευόμενη είπε: «Εγώ τη ρώτησα αν ήθελε να κάνει το τελευταίο κομμάτι. Είπε ότι θα το έκανε. Ήταν υπέροχη. Είναι πολύ προσιτή».
Η Κέιτ Μίντλετον εκτίμησε, ότι ο σύζυγός της θα ενθουσιαζόταν με το δώρο. Σύμφωνα με την ίδια εκπαιδευόμενη φέρεται ν α είπε: «Θα του αρέσει πολύ».