ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.8.2021 | 14:09

Οι απόψεις του αδελφού μου

Ο αδελφός μου τελείωσε φέτος το λύκειο και τον τελευταίο καιρό, αν πέσει σε θέμα συζήτησης, έχω παρατηρήσει ότι παπαγαλιζει πολύ το ότι θεωρεί την ομοφυλοφιλία ανώμαλο και ότι το δέχεται αρκεί να μην προκαλούν. Δυστυχώς είναι κάτι που ακούμε συχνά και στον περίγυρο μας και που λογικά αναπαραγαγουν και οι φίλοι του. Εγώ προσπαθώ σε διάφορες συζητήσεις να το εξηγήσω ότι κάνει λάθος και ενώ καταλαβαίνει και ακούει σε θέματα όπως ο υγιής φεμινισμος που τον δέχεται και τον στηρίζει, σε αυτό το θέμα ειναι σαν να μην ακούει. Του εξηγώ τον ενθαρρυνω να διαβάσει περισσότερα για αυτό το θέμα, να αποκτήσει και σφαιρική άποψη και να μορφωθει, να δει τι πραγματικά ισχύει, του λέω ό,τι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι να σέβεται τον άλλο και ότι δεν χρειάζεται να έχει λόγο πάντα για το τι κάνει κάποιος στη ζωή του, τις επιλογές του κλπ και ενώ δείχνει να το ακούει, σε αυτο το θέμα δεν μπορώ να τον αλλάξω.. Και εγώ στην ηλικία του δεν είχα πολλές γνώσεις αφού δεν πολύ έψαχνα θέματα και το κεφάλι μου ήταν γεμάτο με τις απόψεις γονιών συγγενών φίλων, οπότε δεν τον κατηγορώ τελείως.. Ελπίζω ότι του χρόνου που θα μπει στη σχολή θα αλλάξει κεφάλαιο και θα ενδιαφερθεί να μάθει και να κατανοήσει αλλιώς..
5
 
 
 
 
σχόλια

Δυστυχώς το έχω παρατηρήσει κι εγώ σε αρκετούς νέους ανθρώπους αυτό που περιγράφεις... Λες και υπάρχει μια τάση η κοινωνία μας να κάνει ξανά μια στροφή προς τα πίσω... Δε νομίζω ότι δικαιολογείται από την ηλικία του, διότι τελειώνει το λύκειο όπως μας γράφεις, είναι δηλαδή περίπου 17-18 χρονών, σχεδόν ενήλικος. Σε αυτήν την ηλικία θα έπρεπε ένα άτομο να έχει ήδη αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό το δικό του τρόπο σκέψης και να μην επηρεάζεται τόσο πολύ από το, ενδεχομένως, οπισθοδρομικό περιβάλλον του. Επίσης θα συμφωνήσω με κάποια σχόλια ότι αν παπαγαλίζει συνεχώς τέτοιες απόψεις, ίσως τελικά συμβαίνει κάτι με τον ίδιο... Είχα ξαδέρφη που ο άντρας της είχε παρόμοιες απόψεις με αυτές που μας περιγράφεις αλλά όταν βρισκόμασταν σε οικογενειακές συγκεντρώσεις όλο πασπάτευε δήθεν "αθώα" τους όμορφους νεαρούς της οικογένειας... Δε λέω για ανήλικα αλλά νέους γύρω στα 18-22 που όλο τους έπιανε από τη μέση, όλο τους αγκάλιαζε, όλο πασπάτευε την κοιλιά τους να δει αν έχουν σφιχτούς κοιλιακούς κλπ... Κατά τα άλλα σεβαστός οικογενειάρχης με 3 παιδιά παρακαλώ... Μας έκανε κήρυγμα κατά τον ομοφυλοφίλων προκειμένου να κρύψει τη δική του καταπιεσμένη σεξουαλικότητα και "να μας ρίξει στάχτη στα μάτια"... Ευτυχώς υπάρχει και ένα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας που δε σκέφτεται έτσι, είναι πιο ανοιχτόμυαλο σε πολλά θέματα και περισσότερο ευαισθητοποιημένο κοινωνικά, όχι μόνο για θέματα σεξουαλικής φύσεως αλλά και για περιβαλλοντικά κλπ και αυτό μου δημιουργεί την ελπίδα ότι οι μελλοντικές γενιές θα κάνουν τον κόσμο λίγο καλύτερο.

Μπορεί να συμβαίνει κάτι με τη σεξουαλικότητα του,και δέν είναι ακόμα σε θέση να το αποδεχθεί ή μπορεί και να μήν θέλει καθόλου,γι'αυτό παρουσιάζει αυτή την αντίδραση.
Επίσης,όταν χρησιμοποιείς τον όρο "υγιής φεμινισμός",μάλλον είααι φεμινίστρια με αμφιβολίες.