ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.3.2019 | 22:59

Να σας πω ένα μυστικό;

Με νευριάζουν οι άντρες που κοιτάζουν με ένα πονηρό βλέμμα. Αυτοί που σε κόβουν από πάνω μέχρι κάτω, σχολιάζοντας την εμφάνισή σου. Νιώθω μια ταραχή μέσα μου κάθε φορά που συμβαίνει αυτό και περπατάω γρήγορα.Δε ζήτησε κανένας τη γνώμη τους, πώς μπορούν να σχολιάζουν και να κοιτάνε έτσι κάποιον που δεν ξέρουν; Το κάνουν για να το παίξουν μάγκες στους φίλους τους; Για να δείξουν ότι μετράνε; Και μη βιαστείτε να πείτε για ψώνισμα, έχω επίγνωση του τι είμαι. Μια απλή κοπέλα δηλαδή. Βαρέθηκα όμως να περπατάω και να ακούω τη μαλακία του καθενός. Δεν απαντάω, συνήθως βρίζω σιγανά. Θα προτιμούσα όμως να μη γίνεται.
6
 
 
 
 
σχόλια
Aν και άντρας θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Είναι πάρα πολύ ενοχλητικό και πολύ προσβλητικό να βλέπεις άντρες να αρχίζουν αυτά τα( τι κωλ.... είναι αυτή, που πας μουν...ρα μου) και πολλά παρόμοια , μόλις δουν λίγο γυναικείο δέρμα. Οι περισσότεροι επειδή το χω συζητήσει το κάνουν να φανούν πιο άντρες . Οι πιο πολλοί μάλιστα έχουν και σχέση ή είναι και παντρεμένοι και το κάνουν για να δείξουν στους φίλους τους ότι και καλά ακόμα είναι ελεύθεροι και κάνουν ότι γουστάρουν , ενώ δεν ισχύει, για αυτό και σπάνια το κάνουν αυτό όταν δεν έχουν κάποιον φίλο τους μαζί και είναι μόνοι τους. Τότε δεν έχει νόημα για αυτούς.Και εμένα προσωπικά σαν άντρας με ενοχλεί όταν βλέπω άντρες να κοιτάνε την κοπέλα μου επειδή φοράει κάτι κοντό για παράδειγμα, αλλά δεν τους σπάω τα μούτρα γιατί ξέρω ότι κάτι τέτοιοι δεν χαμπαριάζουν με τέτοια, αλλά τους αγνοώ και μετά φεύγουν. Αν τώρα επιμείνουν ή δεν σταματούν , ή γίνουν προσβλητικοί τότε μόνη λύση είναι ή τους πλακώσεις ή να καλέσεις την αστυνομία αν είσαι γυναίκα και νιωθεις ότι απειλείσαι . Και μόνο που θα πάρεις, θα εξαφανιστεί. Η ένα άλλο κόλπο μπες σε ένα μαγαζί όποιο βλέπεις, ή βρες μια παρέα και πήγαινε σχετικά κοντά τους , και ας μην τους ξέρεις μέχρι να φύγει , απλά να φροντίζεις ως συμβουλή να μην κυκλοφορείς μόνη σου το βράδυ σε απόμακρα σημεία και σε δρόμους που δεν ξέρεις καθόλου.
Δεν βρίσκω νόημα στο να ψάχνεις τους λόγους και τους μηχανισμούς που οι άντρες (και ελάχιστα οι γυναίκες, ναι! Ναι!), μπαίνουν στη διαδικασία του catcalling. Υπάρχουν πολλά "μπορεί" και δεν μπαίνω στη διαδικασία να απαριθμήσω έστω και 1-2.Ούτε υπάρχει η χρυσή λύση στο να το αποτρέπεις ή να αντιδράσεις, καθώς δεν είναι δυνατόν να προβλέψεις τί είδους βίδα λείπει τ' αλλουνού. Προσωπικά, όταν μου συμβαίνει, αντιδρώ σα να μη συμβαίνει, σα να μην υπάρχουν. Στις περισσότερες φορές, πιάνει και αφού μουρμουρίσουν τα γνωστά "κομπλεξική/ψωνάρα/γ@μιόλα/και λοιπούς επιθετικούς προσδιορισμούς, αποχωρούν χωρίς άλλα παρατράγουδα. Οι βρισιές τους δεν με αφορούν, οπότε τα λένε/δεν τα λένε, δεν με αγγίζουν.Μόνο μια φορά που είχα κολλιτσίδα έναν επίμονο catcaller, μέσα σε μεγάλο σούπερ μάρκετ που με ακολουθούσε κατά πόδας για αρκετή ώρα καθώς θεώρησε ότι οφείλει να δικαιώσει την ματσίλα του προς τούτο και έπρεπε να μου εκβιάσει μια οποιαδήποτε αντίδραση, τον οδήγησα στον διάδρομο με τις σερβιέτες και τα ταμπόν. Έγινε καπνός σε κλάσματα δευτερολέπτου, ως γνήσιος κομπλεξαρισμένος ματσοάντρουας.
Κάποιοι απλά μεγαλώνουν με αυτά τα πρότυπα, είναι ένας τρόπος να "δείξουν" στους γύρω και τον εαυτό τους πόσο άντρες είναι.Ή τους αγνοείς ή τους κοροϊδεύεις στα μούτρα τους για αυτό. Το πρώτο είναι φυσικά η εύκολη λύση, το δεύτερο θέλει κότσια και θράσος.
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ
Βγάλε από μέσα σου ό,τι κρύβεις
ή φοβάσαι να παραδεχτείς