e&ο: Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια του Λονδίνου ήρθε στην Αθήνα

Ένα ρεσιτάλ ασιατικής κουζίνας στον 8ο όροφο του Athens Marriott Hotel.

20.2.2019 | 12:11
e&ο: Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια του Λονδίνου ήρθε στην Αθήνα
Στο μενού ανακαλύπτεις έναν γευστικό fusion διάλογο που περνά από την Ιαπωνία, αντλεί έμπνευση από την Κίνα και κλείνει το μάτι στον thai αισθησιασμό.

 

Όσοι έχουν κάνει τη βόλτα τους στο Notting Hill γνωρίζουν καλά ότι το ασιατικό εστιατόριο e&o είναι ένα από τα σημεία αναφοράς της γραφικής συνοικίας του Λονδίνου. Δεκαοκτώ χρόνια αφότου άνοιξε, λίγο μετά το ξεκίνημα του millennium, το e&o εξακολουθεί να φημίζεται για τα εξαιρετικά κοκτέιλ που σερβίρει, τα ενδιαφέροντα fusion πιάτα, εμπνευσμένα από την Κίνα, την Ιαπωνία και την Ταϊλάνδη, το πρωτοποριακό design του και τη μοναδική του ατμόσφαιρα.


Ανάμεσα στο φανατικό κοινό του είναι και η Ελληνίδα ξενοδοχειακή επιχειρηματίας Ευγενία Χανδρή και η προτίμησή της αυτή είναι η αιτία που οι Αθηναίοι μπορούν να απολαύσουν την ατμόσφαιρα και το φαγητό του e&o χωρίς να επισκεφτούν τη βρετανική πρωτεύουσα.

 

Λίγο πριν από το γύρισμα της νέας χρονιάς άνοιξε τη σάλα του το e&o Athens, σκαρφαλωμένο στον όγδοο όροφο του Athens Marriott Hotel, που προσφέρει στην ελληνική εκδοχή του e&o ένα ακόμα ισχυρό χαρακτηριστικό: συναρπαστική θέα. Το νέο εστιατόριο είναι συνδημιούργημα του Ομίλου Χανδρή και των Ricker Restaurants.

 

Το rooftop του Athens Marriott Hotel διαμορφώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, διαθέτοντας χώρους για γεύμα και δείπνο, μπαρ και πισίνα, καθώς και ένα συναρπαστικό playroom για ενήλικους επισκέπτες, ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει παρουσιάσεις ή εκδηλώσεις σε ένα περιβάλλον που διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε event.

 

Η θέση του, μοναδική. Το βλέμμα ταξιδεύει απρόσκοπτα στη θάλασσα και σε εμβληματικά σημεία της Αθήνας, όπως η Ακρόπολη και ο Λυκαβηττός, αφήνοντας το μυαλό να ταξιδεύει.

 

Το φυσικό ξύλο και η πέτρα είναι τα υλικά που χάρισαν στην εταιρεία Wimberly Ιnteriors την έμπνευση για τον σχεδιασμό. Σαν να φιλοξενείσαι σε ένα καλόγουστο και ζεστό διαμέρισμα με βιβλιοθήκες, αναπαυτικές πολυθρόνες, άφθονο πράσινο και γήινες αποχρώσεις.

 

e&ο: Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια του Λονδίνου ήρθε στην Αθήνα
Η θέση του, μοναδική. Το βλέμμα ταξιδεύει απρόσκοπτα στη θάλασσα και σε εμβληματικά σημεία της Αθήνας, όπως η Ακρόπολη και ο Λυκαβηττός, αφήνοντας το μυαλό να ταξιδεύει.


Στο μενού ανακαλύπτεις έναν γευστικό fusion διάλογο που περνά από την Ιαπωνία, αντλεί έμπνευση από την Κίνα και κλείνει το μάτι στον thai αισθησιασμό με πιάτα από την ταϊλανδέζικη κουζίνα που σε κερδίζουν με τα αρώματα και τις υφές τους. Σε καλόγουστο μπολ σερβίρονται τα edamame που αγκαλιάζει kimchi butter, δίνοντας ένταση στη γεύση τους (€5). Τρώγονται με τα χέρια και είναι ό,τι πρέπει για χαλαρό ξεκίνημα.

 

Το λαβράκι σασίμι με yuzu, λάδι τρούφας και γαρνιρισμένο με σχοινόπρασο κρατά τις ισορροπίες και τρώγεται ευχάριστα (€12). Ανάλαφρο ξεκίνημα που δίνει τη σκυτάλη σε μια πολύχρωμη και αναζωογονητική thai beef σαλάτα, ωραία παρουσιασμένη, με φύτρες, φύλλα σπανάκι και λάχανο, κόκκινο ψιλοκομμένο τσίλι, λεπτοκομμένες και ιδανικά καψαλισμένες φέτες μοσχάρι, γαρνιρισμένη με ψημένο τραγανό φιστίκι (€14).

 

e&ο: Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια του Λονδίνου ήρθε στην Αθήνα
Στην κουζίνα μαγειρεύει με τέχνη ο σεφ Δημήτρης Λιέμ.

 

Στην κουζίνα μαγειρεύει με τέχνη ο σεφ Δημήτρης Λιέμ και σερβίρει βασιλικές γαρίδες φτιαγμένες στη ρομπάτα με τσίλι Καντονίας, φύτρες φασολιών, κόλιανδρο και γαρνιρισμένες με ευωδιαστά φύλλα δυόσμου (€18). Γεύση συναρπαστική με ωραία, πικάντικη, επίμονη επίγευση. Να γλείφεις και τα δάχτυλά σου.

 

Προκλητικός είναι ο «λόφος» με καλοφτιαγμένα Singapore noodles αυγού με γαρίδες, μπουκιές χοιρινό και σόγια, που θα έπρεπε ίσως να είναι σε μικρότερη δόση. Στην κορυφή, μια εκτυφλωτική κόκκινη τούφα ψιλοκομμένο τσίλι. Απαραίτητη η συνοδεία της φέτας μοσχολέμονου: λίγες σταγόνες αρκούν για να απογειώσουν με τη δροσιά και τα αρώματά τους τη γεύση του πιάτου (€6).

 

e&ο: Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια του Λονδίνου ήρθε στην Αθήνα
Το νέο εστιατόριο είναι συνδημιούργημα του Ομίλου Χανδρή και των Ricker Restaurants.

 

Τα τσόπστικς παίρνουν φωτιά και χαρίζουν τη διαφορετικότητα στην τελετουργία της απόλαυσης. Πιάτο εντυπωσιακό, πληθωρικό, όπου ευωδιάζει το άρωμα του μαύρου πιπεριού, είναι οι μπουκιές μοσχαριού μαγειρεμένου στο γουόκ με σπαράγγια και πινελιές από ψιλοκομμένο τσίλι (€24). Γεύση πολυεπίπεδη που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις των πικάντικων.

 

Κρατήστε χώρο για κάποιο από τα τέσσερα επιδόρπια του καταλόγου, όπως η λέμονγκρας κρεμ μπριλέ (€5) ή η lychee granita (€5). Το έθνικ φαγητό δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε καινούργιες γεύσεις, αρώματα και υλικά που μεγιστοποιούν την απόλαυση.

 

Το e&o είναι ένας γαστρονομικός προορισμός, μια αρχιτεκτονική αποκάλυψη, ένας χώρος αυθεντικής φιλοξενίας, και όλα αυτά σε ένα σημείο όπου η θέα δημιουργεί μια αξέχαστη αίσθηση μοναδικότητας. Ζήσε την εμπειρία του.

 

e&ο: Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια του Λονδίνου ήρθε στην Αθήνα
Το e&o είναι ένας γαστρονομικός προορισμός, μια αρχιτεκτονική αποκάλυψη.

 

e&o, Athens Marriott Hotel, Λ. Συγγρού 385, Παλαιό Φάληρο, 210 9471234

 

Athens Marriott Hotel, λεωφ. Συγγρού 385, Παλαιό Φάληρο
210 9471234
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Ζωή Παρασίδη |