Τη διαφορά κάνει ο ισπανικός φούρνος που ενισχύει την κουζίνα και ψήνει το κρέας με ξυλοκάρβουνα, πατώντας στα βήματα της παράδοσης.
Τη διαφορά κάνει ο ισπανικός φούρνος που ενισχύει την κουζίνα και ψήνει το κρέας με ξυλοκάρβουνα, πατώντας στα βήματα της παράδοσης.

 

Ο Άμπακος είναι ένα steak house, ένα στέκι που τιμούν οι κρεατολάγνοι στη γειτονιά της Τρούμπας, το σημερινό πρόσωπο της οποίας δεν θυμίζει σε τίποτα την κακή φήμη που τη συνόδευε για χρόνια. Ο σεφ Χρήστος Τζιέρας έχει επιμεληθεί το μενού με τις ορεκτικές προτάσεις. Τη διαφορά κάνει ο ισπανικός φούρνος που ενισχύει την κουζίνα και ψήνει το κρέας με ξυλοκάρβουνα, πατώντας στα βήματα της παράδοσης. Τη μέθοδο αυτή, με την οποία το μαριναρισμένο κρέας αποκτά μια διακριτική ευωδιά καπνίσματος, θα σ' την εξηγήσει ο σερβιτόρος.


Το ζυμωτό μαύρο και λευκό ψωμί μόλις βγει από τον ξυλόφουρνο έρχεται στο τραπέζι με ντιπ καπνιστού γιαουρτιού με μυρωδικά. Ξεκινάς με λαχταριστές μπουκιές, διαβάζοντας το μενού και επιλέγοντας το φαγητό σου. Τα δροσερά φύλλα από σπανάκι, ρόκα και βαλεριάνα σμίγουν γευστικά με το ψητό κατσικίσιο τυρί και το πορτοκάλι της βινεγκρέτ εσπεριδοειδών (€9,20).

 

Στο κρεατοφαγικό στέκι του Πειραιά συρρέει κόσμος όλων των ηλικιών, από νεαρά ζευγάρια μέχρι οικογένειες που τιμούν τις λαχταριστές προτάσεις που βγαίνουν από την κουζίνα.
Στο κρεατοφαγικό στέκι του Πειραιά συρρέει κόσμος όλων των ηλικιών, από νεαρά ζευγάρια μέχρι οικογένειες που τιμούν τις λαχταριστές προτάσεις που βγαίνουν από την κουζίνα.

 

Καλοφτιαγμένα έρχονται στο τραπέζι τα ψητά Portobello και πολύ τους πάει το τραγανό μπέικον, το ζαμπόν και η cream cheese (€8). Έτσι και κάνεις την αρχή με τις φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες (€3,50), δύσκολα θα σταματήσεις να τις τσιμπολογάς. Από τα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσεις είναι το μπούτι κοτόπουλο, που μαρινάρεται σε ασιατική μαρινάδα με κορεάτικο BBQ (bulgogi) (€12,80) και είναι ψημένο ιδανικά.

 

Ζουμερή και πληθωρική προσγειώνεται στο τραπέζι η πικάνια Black Angus (300 γρ.) με τσιμιτσούρι και αλάτι Maldon (€18,80). Τεμαχίζεται μπροστά σας αριστοτεχνικά και μεγιστοποιεί την απόλαυση. Για δυνατούς παίχτες είναι το rib-eye steak Black Angus Ουρουγουάης, ελαφρά καπνισμένο με μυρωδικά (€24,90), που θα συνοδεύσεις με ένα στιβαρό κόκκινο κρασί. Στο μενού φιγουράρει και κοντοσούβλι (χοιρινό ή κοτόπουλο) σε πολίτικη μαρινάδα με πατάτες τηγανητές και πικάντικα μπαχαρικά (€10,90) για όσους θέλουν να ακολουθήσουν τα βήματα της παράδοσης.

 

 Ο σεφ Χρήστος Τζιέρας έχει επιμεληθεί το μενού με τις ορεκτικές προτάσεις.
Ο σεφ Χρήστος Τζιέρας έχει επιμεληθεί το μενού με τις ορεκτικές προτάσεις.

 

Στο κρεατοφαγικό στέκι του Πειραιά συρρέει κόσμος όλων των ηλικιών, από νεαρά ζευγάρια μέχρι οικογένειες που τιμούν τις λαχταριστές προτάσεις που βγαίνουν από την κουζίνα. Κρατήστε χώρο για το πληθωρικό αμερικανικό cheesecake με πραλίνα φουντουκιού (€6,80). Καλοστημένη είναι η οινική λίστα, με ενδιαφέρουσες ετικέτες που θα ταιριάξουν με το φαγητό.

☛ Άμπακος, Φίλωνος 66, Τρούμπα, Πειραιάς, 210 4525251