Στο Mask θα έρθεις τα χαλαρά κυριακάτικα πρωινά για να χαρείς και να απολαύσεις αυγά, ομελέτες, αλμυρά και γλυκά pancakes που σερβίρουν, μεταξύ άλλων, στο πλούσιο brunch τους.
Στο Mask θα έρθεις τα χαλαρά κυριακάτικα πρωινά για να χαρείς και να απολαύσεις αυγά, ομελέτες, αλμυρά και γλυκά pancakes που σερβίρουν, μεταξύ άλλων, στο πλούσιο brunch τους.

 

Αναζητώντας κάτι διαφορετικό για την έξοδο που θα μας βγάλει από το κουκούλι της καθημερινότητας, επιλέγουμε στέκια όπως το Mask.

 

Με οδηγό τη φαντασία αλλά και τις εμπειρίες από τα ταξίδια του, ο ιδιοκτήτης Αλέξανδρος Συρόπουλος και η γυναίκα του Μαρία επέλεξαν να διακοσμήσουν τη σάλα με σουρεαλιστικά έργα. Ευχάριστος χώρος, κεφάτος, νόστιμα πιάτα, λογικές τιμές, όμορφες μουσικές και πολύ καλό σέρβις μπαίνουν στο «σέικερ» του Mask, που έχει αποκτήσει ήδη το κοινό του.

 

Δεν παραξενεύτηκα καθόλου όταν βράδυ καθημερινής που επισκέφθηκα το μαγαζί πολλές παρέες απολάμβαναν το φαγητό και τα κοκτέιλ. Η γλυκιά βραδιά επιτρέπει να απολαμβάνεις την έξοδό σου στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου, χαζεύοντας την κίνηση, ό,τι πρέπει για να ξεφύγει το μυαλό.

 

Την τιμητική του στα τραπέζια έχει ο σιδηρόδρομος pancakes, που είναι μια σειρά από έξι αφράτα pancakes λουσμένα σε πραλίνα σοκολάτα και κομματάκια μπανάνας ή στην αλμυρή εκδοχή, με κρέμα τυριού και γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

 

Ο σεφ Σταύρος Ζεάκης με τη ρεθυμνιώτικη καταγωγή αγκαλιάζει την παράδοση του τόπου του και σερβίρει με μοντέρνα διάθεση τα κρητικά καλτσούνια, που συνοδεύει με χειροποίητη μαρμελάδα ντομάτας (€7). Έχουν εμφάνιση κροκέτας, είναι τραγανά απ' έξω και γεμισμένα με κατσικίσιο τυρί, φέτα, νότες κανέλας και μέλι. Ωραίο παιχνίδι υφών με πολύ ταιριαστή από δίπλα την καλοφτιαγμένη μαρμελάδα ντομάτας.

 

Η γευστική περιπλάνηση συνεχίζεται με σαγανάκι με τυρί Μετσοβόνε, μανιτάρια και λάδι τρούφας (€8). Έρχεται στο τραπέζι σε πυρίμαχο σκεύος μόλις βγει από τον φούρνο. Η μυρωδιά της τρούφας σε τραβάει από τη μύτη. Το λιωμένο τυρί και τα σοτέ σαμπινιόν μανιτάρια, γαρνιρισμένα με δροσερά φύλλα ρόκας, συνθέτουν έναν ευχάριστο συνδυασμό.

 

Με οδηγό τη φαντασία αλλά και τις εμπειρίες από τα ταξίδια του, ο ιδιοκτήτης Αλέξανδρος Συρόπουλος και η γυναίκα του Μαρία επέλεξαν να διακοσμήσουν τη σάλα με σουρεαλιστικά έργα.
Με οδηγό τη φαντασία αλλά και τις εμπειρίες από τα ταξίδια του, ο ιδιοκτήτης Αλέξανδρος Συρόπουλος και η γυναίκα του Μαρία επέλεξαν να διακοσμήσουν τη σάλα με σουρεαλιστικά έργα.

 

Η κάρτα δεν είναι μεγάλη, προσφέρει προτάσεις με κλασική προσέγγιση που ικανοποιούν όλες τις διαθέσεις. Το κουσκουσάκι, μαγειρεμένο με μοσχαράκι ραγού και κρέμα παρμεζάνας (€14), είναι πολύ νόστιμο. Η υπομονετικά μαγειρεμένη στην κατσαρόλα χοιρινή πανσέτα συνοδεύεται με πουρέ φρέσκιας πατάτας (€11): ένα πιάτο φτιαγμένο με καλή πρώτη ύλη και αγάπη. Επίλογος με χειροποίητο προφιτερόλ με σοκολάτα, κρέμα από μπισκότο oreo και μπάλες παγωτό βανίλια (€7).

 

Στο Mask θα έρθεις τα χαλαρά κυριακάτικα πρωινά για να χαρείς και να απολαύσεις αυγά, ομελέτες, αλμυρά και γλυκά pancakes που σερβίρουν, μεταξύ άλλων, στο πλούσιο brunch τους. Την τιμητική του στα τραπέζια έχει ο σιδηρόδρομος pancakes, που είναι μια σειρά από έξι αφράτα pancakes λουσμένα σε πραλίνα σοκολάτα και κομματάκια μπανάνας ή στην αλμυρή εκδοχή, με κρέμα τυριού και γλυκό του κουταλιού βύσσινο. Θα γίνει το στέκι σου.

 

Η κάρτα δεν είναι μεγάλη, προσφέρει προτάσεις με κλασική προσέγγιση που ικανοποιούν όλες τις διαθέσεις.
Η κάρτα δεν είναι μεγάλη, προσφέρει προτάσεις με κλασική προσέγγιση που ικανοποιούν όλες τις διαθέσεις.

Mask, Καλαμιώτου 18, Αθήνα, 6987 454777