Skirt steak Black Angus (€17).
Skirt steak Black Angus (€17).

 

Ο εξωτικός χώρος του φρέσκου bar-restaurant Barranquilla παραπέμπει στο μεγαλύτερο λιμάνι της Κολομβίας και η διακόσμησή του σε ταξιδεύει στη Λατινική Αμερική.

 

Όμορφη σάλα και πληθωρική μπάρα, με μπρούντζινα στοιχεία και εξωτικά φυτά. Στους καναπέδες του εξωτερικού χώρου θα αράξεις, ενώ το ευγενικό προσωπικό θα σε κάνεις να αισθανθείς βασιλιάς.

 

Το μενού έχει επιμεληθεί ο executive chef Παναγιώτης Μουτσόπουλος και οι προτάσεις του είναι ελκυστικές, εστιάζοντας, όσον αφορά τα κυρίως πιάτα, στην ποιοτική κρεατοφαγία.

 

Όμορφη σάλα και πληθωρική μπάρα, με μπρούντζινα στοιχεία και εξωτικά φυτά.
Όμορφη σάλα και πληθωρική μπάρα, με μπρούντζινα στοιχεία και εξωτικά φυτά.

 

Στην κουζίνα μαγειρεύει η Μαρίνα Ρόντου με κέφι, πράγμα που ανακαλύπτεις αμέσως δοκιμάζοντας τις χειροποίητες τραγανές τυροκουλούρες, των οποίων η ζύμη, σε σχήμα οκτώ, γεμίζεται με ξινομυζήθρα, περιχύνεται διακριτικά με μαρμελάδα τσίλι και πασπαλίζεται με σουσάμι (€8,50). Απολαυστικές οι μπουκιές, με το τσίλι να χαρίζει διακριτική κι ευχάριστη ένταση.

 

Ακολούθησε το steak tartare Black Angus, στην κορυφή του οποίου φιγουράρει ποσέ κρόκος αυγού με τη συνοδεία φρυγανισμένων μπριός και σαλάτας βαλεριάνα (€19).

 

Ωραία τεμαχισμένο και μαριναρισμένο το κρέας, με καλή οξύτητα και γεύση απολαυστική, με πινελιές από σχοινόπρασο, κρεμμύδι, μαϊντανό και κόκκινη πιπεριά που χαρίζει πικάντικη επίγευση.

 

Steak tartare Black Angus με ποσέ κρόκο αυγού, φρυγανισμένα μπριός και σαλάτα βαλεριάνα (€19).
Steak tartare Black Angus με ποσέ κρόκο αυγού, φρυγανισμένα μπριός και σαλάτα βαλεριάνα (€19).

 

Από τα κυρίως, οι επιλογές σε κρέας είναι πολλές και γευστικές, από μπριζόλα Tomahawk και πικάνια μέχρι κοκοράκι ελευθέρας βοσκής και μπέργκερ.
Από τα κυρίως, οι επιλογές σε κρέας είναι πολλές και γευστικές, από μπριζόλα Tomahawk και πικάνια μέχρι κοκοράκι ελευθέρας βοσκής και μπέργκερ.

 

Δροσιά και άρωμα προσφέρει η τραγανή πράσινη σαλάτα με κρουτόν, ψητό μανούρι, μαριναρισμένα σύκα, σταφίδες, φουντούκι και dressing από παλαιωμένο βαλσάμικο (€12,50).

 

Το υπομονετικά μαγειρεμένο στη γάστρα ραγού μοσχαράκι Black Angus με σπαγγέτι και φρέσκο θυμάρι είναι μελωμένο κι έχει οικεία, πλούσια γεύση (€16).

 

Από τα κυρίως, οι επιλογές σε κρέας είναι πολλές και γευστικές, από μπριζόλα Tomahawk και πικάνια μέχρι κοκοράκι ελευθέρας βοσκής και μπέργκερ.

 

Μοσχαράκι Black Angus με σπαγγέτι και φρέσκο θυμάρι.
Μοσχαράκι Black Angus με σπαγγέτι και φρέσκο θυμάρι.

 

Δοκιμάσαμε skirt steak Black Angus, διάφραγμα (€17) σωστά ψημένο, ζουμερό, που συνόδευαν χρυσαφένιες τηγανητές πατάτες, pepper σος και μπεαρνέζ, κάνοντας το παιχνίδι της γεύσης ενδιαφέρον.

 

Η οινική λίστα προσφέρει καλές επιλογές από τον ελληνικό κυρίως αλλά και τον διεθνή αμπελώνα. Τη γλυκιά σφραγίδα της έβαλε η ανάλαφρη crème brûlée, αρωματισμένη με ξύσμα πορτοκαλιού (€8).