Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Chomolungma, όπως λέμε «κορυφή των Ιμαλαΐων». Βέβαια, για τους σοφούς Θιβετιανούς που έχουν μια ξεχωριστή σχέση με το βουνό τους αυτό σηματοδοτεί και την αρχή του σύμπαντος.

 

Για όλους εμάς, πάλι, που δεν είναι εύκολο να ταξιδέψουμε μέχρι τη «στέγη του κόσμου» φρόντισε ο σεφ Γιάννης Δημητρίου» και μας πάει μέχρι εκεί νοητά, μέσω των γευστικών του προτάσεων που είναι όλες εμπνευσμένες από τα δικά του ταξίδια στο Θιβέτ.

 

Αν σας αρέσει να δοκιμάζετε νέες κουζίνες, αν έχετε αγαπήσει τις ασιατικές γεύσεις που φιλοξενούνται στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος, τότε αυτή είναι μια ακόμα στάση που πρέπει να κάνετε σίγουρα. Μιλάμε για το πρώτο θιβετιανό street food της Αθήνας με υλικά που μαρτυρούν τις επιρροές από Κίνα, Ινδία και Νεπάλ, δημιουργώντας συνταγές ξεχωριστού χαρακτήρα.

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Σε αυτό το πολύχρωμο και ζεστό στέκι δοκιμάστε ζυμαρένια momos, δηλαδή μπουκίτσες με γέμιση από ψιλοκομμένα λαχανικά, αν είστε vegetarian, διαφορετικά με κότοπουλο curry, ή χοιρινό με chutney mango, ή μοσχάρι με sweet chilli, και όλα αυτά μαγειρεμένα στον ατμό, σοτέ ή τηγανητά ‒ η γεύση τους δεν υπάρχει.

 

Επίσης, μη φύγετε αν δεν παραγγείλετε την πίτα των μοναχών. Όταν τη φάτε, θα καταλάβετε τι εννοούμε. Δοκιμάστε σίγουρα τις ιδιαίτερες σαλάτες Tangtse και Tibetan, συνοδεία τσαγιού Ιμαλαΐων, για να ζήσετε όλη την εμπειρία.

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Καρύτση 10, 216 8006539