Ciboulette: Ένα νέο μπιστρό στο Κολωνάκι

Νόστιμο φαγητό από το πρωί μέχρι το βράδυ.

9.1.2020 | 13:38
Ciboulette: Ένα νέο μπιστρό στο Κολωνάκι
Κεφτέδες από βιολογικά ρεβίθια πάνω σε γιαούρτι με καπνιστή πάπρικα και σόγια σος.

 

Πολλές φορές πιστεύουμε ότι το γκουρμέ φαγητό είναι το περίπλοκο ή το ακριβό, εκείνο που σερβίρεται μόνο στις πολυτελείς σάλες εστιατορίων με βαρύγδουπους καταλόγους. Οι δοξασίες αυτές υποχωρούν, όμως, απέναντι στη ανεπιτήδευτη γνώση και τις καλές προθέσεις.

 

Αυτό συμβαίνει στο ολοκαίνουριο Ciboulette (=σχοινόπρασο) Bistro στο Κολωνάκι, που σερβίρει φαγητό νόστιμο από το πρωί μέχρι το βράδυ, και προέκυψε από τη συνεργασία του σεφ Γιώργου Ηλιού και του Γιάννη Σαμαρά. Βέρος Πειραιώτης, ο πρώτος, με σπουδές μαγειρικής στο Παρίσι, έκανε το ντεμπούτο του στην Αθήνα με το εστιατόριό του Polly Maggoo.

 

«Το πρώτο μου μαγαζί, το Polly Maggoo, διέγραψε έναν κύκλο που έκλεισε και τώρα, στο Ciboulette, μπορείς να γευτείς μεσογειακές γεύσεις και πιάτα με γαλλικές αναφορές και τεχνικές» λέει ο Γιώργος και προσθέτει ότι «υπάρχουν πιάτα ημέρας με έμπνευση από την εποχή, όπως ριζότο με κρέμα μπρόκολου και γκοργκοντζόλα, αλλά και μια σειρά από ταρτίνες, σάντουιτς και σαλάτες που σερβίρονται από το πρωί. Τα κοκτέιλ και ο καφές που μπορείς να απολαύσεις είναι από το διπλανό μας Μάι Τάι».

 

Ciboulette: Ένα νέο μπιστρό στο Κολωνάκι
Τη διακόσμηση του χώρου, που είναι cozy με αέρα παριζιάνικο, ανέλαβε η αρχιτέκτων Παναγιώτα Καμπέρου.

 

Τη διακόσμηση του χώρου, που είναι cozy με αέρα παριζιάνικο, ανέλαβε η αρχιτέκτων Παναγιώτα Καμπέρου. Για την κρύα νύχτα η βελουτέ σελινόριζας με τρούφα (€9) είναι σαν «μποναμάς». Πραγματικά βελούδινη γεύση, ισορροπημένη, χωρίς η τρούφα να σκεπάζει το άρωμα της σελινόριζας.

 

Λάτρεψα τους κεφτέδες ζυμωμένους με βιολογικά ρεβίθια, κουρκουμά και μουστάρδα με βότανα, θυμάρι και βρόμη που θρονιάζονται πάνω σε γιαούρτι με καπνιστή πάπρικα και σόγια σος (€9).

 

Ciboulette: Ένα νέο μπιστρό στο Κολωνάκι
Στο Ciboulette μπορείς να γευτείς μεσογειακές γεύσεις και πιάτα με γαλλικές αναφορές και τεχνικές.

 

Καλοφτιαγμένη και με ωραία υφή είναι η κρέμα πατάτας, ενισχυμένη με κάππαρη, μαϊντανό και λεμόνι, που δένει γευστικά με μπουκιές από καπνιστό χέλι Μεσολογγίου (€12). Εξίσου καλή και η τερίνα ψητής μελιτζάνας και κολοκυθιού με φιλέτα ντομάτας, κρέμα ανθότυρου και πέστο δυόσμου (€9).

 

Ένα ρυθμικό και επίμονο χτύπημα από την κουζίνα προκαλεί απορίες. Ο Γιώργος Ηλιού εξηγεί: «Έχεις παραγγείλει καρπάτσιο; Τώρα ετοιμάζεται. Χτυπάμε την κόντρα μοσχαρίσια με τον παραδοσιακό τρόπο, με μαγειρικό σφυρί. Έτσι, γεύεσαι το κρέας με περισσότερο σώμα».

 

Ciboulette: Ένα νέο μπιστρό στο Κολωνάκι
Το μοσχαρίσιο καρπάτσιο συνοδεύεται με σος με κάππαρη, αγγουράκι τουρσί, σχοινόπρασο και εσαλότ.

 

Πράγματι, στο τραπέζι προσγειώνεται το μοσχαρίσιο καρπάτσιο που συνοδεύεται με σος με κάππαρη, αγγουράκι τουρσί, σχοινόπρασο και εσαλότ (€17). Πλούσια γεύση κρέατος, στο οποίο η σος προσθέτει γευστικούς πόντους. Λεπταίσθητη κουζίνα που εκφράζει τον σεβασμό στην πρώτη ύλη.

 

Οι γαρίδες ψήνονται διακριτικά στη σχάρα, συνοδεύονται με κρεμολάτα δενδρολίβανου και πατούν πάνω σε φινόκιο καραμελωμένο και μπισκ καβουριού (€12).

 

Ciboulette: Ένα νέο μπιστρό στο Κολωνάκι
Οι γαρίδες ψήνονται διακριτικά στη σχάρα, συνοδεύονται με κρεμολάτα δενδρολίβανου και πατούν πάνω σε φινόκιο καραμελωμένο και μπισκ καβουριού.

 

Οι έξι προτάσεις από τα κυρίως περιλαμβάνουν από λαβράκι φιλέτο με χόρτα τσιγαριαστά και σος ψαριού με λεμονοθύμαρο, οσομπούκο από μοσχάρι με παπαρδέλες με βούτυρο θυμαριού και νιώτικο κεφαλοτύρι έως λινγκουίνι με guanciale και πεκορίνο Ρομάνο.

 

Θα γλυκαθείς με την εξαιρετική μους λευκής σοκολάτας πάνω σε κραμπλ με χουρμάδες και σος βατόμουρου. Οι εραστές της σοκολάτας θα αποζημιωθούν με μαύρη σοκολάτα, mousseline πραλίνας και κραμπλ σοκολάτας (€8).

 

Ciboulette, Πλουτάρχου 16-18, Κολωνάκι, 210 5241120

Πλουτάρχου 16-18, Κολωνάκι
210 5241120
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού