Η κουζίνα σερβίρει την ποικιλία κρύων ορεκτικών σε ξύλινο δίσκο για να διαλέξεις και είναι τόσο ελκυστικά, που μπαίνεις αμέσως στον πειρασμό να τα δοκιμάσεις όλα.
Η κουζίνα σερβίρει την ποικιλία κρύων ορεκτικών σε ξύλινο δίσκο για να διαλέξεις και είναι τόσο ελκυστικά, που μπαίνεις αμέσως στον πειρασμό να τα δοκιμάσεις όλα.

 

«Χάι Λάιφ, Αστικό Μεζεδοπωλείο» είναι το όνομά του και με την πρώτη ματιά καταλαβαίνεις ότι το καινούργιο εστιατόριο που μόλις άνοιξε στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά έχει ξεχωριστή προσωπικότητα.

 

Την επιμέλεια της κουζίνας του Χάι Λαιφ έχει αναλάβει ο γνωστός σεφ Νίκος Φωτιάδης που μας εξηγεί: «Οι μεζέδες είναι μερακλίδικοι, αυθεντικοί, όχι "πειραγμένοι". Ανακαλύψαμε, μάλιστα, το παλιό μενού του ζυθοπωλείου και κάποιες προτάσεις μού έδωσαν ιδέες, όπως τα συκωτάκια πουλιών, που τα ενισχύω με στάκα και αυγά. Πλέον το παλιό γίνεται μοντέρνο».

 

Η κουζίνα σερβίρει την ποικιλία κρύων ορεκτικών σε ξύλινο δίσκο για να διαλέξεις και είναι τόσο ελκυστικά, που μπαίνεις αμέσως στον πειρασμό να τα δοκιμάσεις όλα.

 

Για το τσιπουράκι ή το ούζο ξεκινάς με ωραιότατη κουτσομούρα μαρινάτη με λεμόνι, σκόρδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό (€6), που φτιάχνει με τέχνη η ομάδα της κουζίνας, καθώς και με τα παστά, όπως η παστωμένη μπάφα, που σερβίρεται με τρίμμα από μοσχολέμονο και σπασμένα πιπέρια (€4) − μερακλίδικοι μεζέδες που ανοίγουν την όρεξη.

 

Το καινούργιο εστιατόριο που μόλις άνοιξε στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά έχει ξεχωριστή προσωπικότητα.
Το καινούργιο εστιατόριο που μόλις άνοιξε στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά έχει ξεχωριστή προσωπικότητα.

 

Από τις αλοιφές, δοκιμάσαμε το καλοφτιαγμένο χούμους με καβουρδισμένο κουκουνάρι και κύμινο, που ακούγεται σε κάθε μπουκιά, το οποίο τσιμπολογάς με τις τραγανές αραβικές πιτούλες (€3,90). Ενδιαφέρουσα είναι και η παλέτα με τζατζίκι σε τρεις εκδοχές: κλασικό με ψιλοκομμένο αγγούρι, περσικό με καρότο τριμμένο, μέντα και μια πινελιά κουρκουμά και, τέλος, με μπόλικο άνηθο και σέσκουλο (€5).

 

Οι γεμιστοί κολοκυθανθοί με τυρί, περασμένοι από ελαφρύ κουρκούτι, τρώγονται ευχάριστα (€11,70). Το μενού σε κατευθύνει στο βουνό ή στη θάλασσα και σίγουρα υπάρχουν πολλά πιάτα που θα τραβήξουν την προσοχή σου.

 

Θα δοκιμάσεις οπωσδήποτε το κοκορέτσι φτιαγμένο με θράψαλο και συκώτι πεσκανδρίτσας, τυλιγμένο σε μπόλια και εντεράκι, που σερβίρεται με λαδολέμονο, μουστάρδα και καρεδάκια ντομάτας (€12).

 

Οι μεζέδες είναι μερακλίδικοι, αυθεντικοί, όχι «πειραγμένοι».
Οι μεζέδες είναι μερακλίδικοι, αυθεντικοί, όχι «πειραγμένοι».

 

Εξαιρετικός μεζές, προτού περάσεις στο συγκλονιστικό πιάτο με τα φρέσκα αρνίσια μυαλά, σοταρισμένα ανάλαφρα σε βούτυρο και σβησμένα με λεμόνι και ρίγανη.

 

Στην κουζίνα μαγειρεύει ο Μανώλης Πέρρος με τέχνη και μαεστρία. Υπομονετικά μαγειρεμένα σε κρασί έρχονται και τα μάγουλα από βουβάλι που είναι απολαυστικά, όπως και τα γλυκάδια με ρίγανη και λεμόνι.

 

Ο Νίκος Φωτιάδης γνωρίζει καλά το «παιχνίδι» των μεζέδων και φροντίζει, με τις προτάσεις του μενού, να κρατήσει το ενδιαφέρον σου.


Χάι Λάιφ, πλατεία Κοραή, Καραΐσκου 119, Πειραιάς, 210 4119039