Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Συνήθως ο αστερίσκος είναι αυτή η απαραίτητη επεξήγηση που σε βοηθάει να καταλάβεις το νόημα όσων διαβάζεις. Ο Αστερίσκος στου Ψυρρή είναι μια απαραίτητη διεκρίνιση που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις το νόημα της αυθεντικής διασκέδασης και μάλιστα στην καλοκαιρινή Αθήνα.

 

Το πανέμορφο νεοκλασικό του 1890 αποτελεί από μόνο του μια διαφορετική αισθητική άποψη, αφού ο χώρος έχει σεβαστεί απόλυτα την αρχιτεκτονική και την ιστορία του κτιρίου, αναδεικνύοντας σε κάθε λεπτομέρεια την αγάπη και το μεράκι που κρύβoνται πίσω από τη δημιουργία του.

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Στη γραφική κατάφυτη αυλή που σε μεταφέρει στην αστική Αθήνα άλλων εποχών μπορείς να απολαύσεις από τις 12 το μεσημέρι γεύσεις εμπνευσμένες από τη Μεσόγειο που μεταρέπονται σε μικρά ευφάνταστα πιάτα, ιδανικά για μοίρασμα.

 

Η τούρτα σολομού, το καρπάτσιο τόνου, η μους ταραμά με καπνιστά μύδια, οι μελιτζάνες σε πήλινο με φρέσκια ντομάτα και φέτα είναι κάποιες από τις ιδιαίτερες επιλογές του μενού που προτείνονται δίπλα στις κλασικές συνταγές, όπως τα ζουμερά φιλετάκια από χοιρινό ή κοτόπουλο.

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Τη γευστική εμπειρία έρχονται να συμπληρώσουν τα εκλεκτά κρασιά του καταλόγου από τη Στροφιλιά και το Κτήμα Μάρκου για να δημιουργήσουν μια άκρως παρεΐστικη ατμόσφαιρα που θα σε ενθουσιάσει.

 

Αναζήτησε οπωσδήποτε τις live μουσικές βραδιές με ελληνικά σχήματα αλλά και τις διαφορετικές πολιτιστικές δράσεις που πραγματοποιούνται κάθε τόσο στον επάνω χώρο.

 

Αγίου Δημητριου 16, Ψυρρή, 215 2159799, www.asteriskos.net, FB: facebook.com/asteriskos1/, Ιnstagram.com/asteriskos_athens/