Χειροποίητο παγωτό στο Μαραμπού στο Παγκράτι

Kλασικό fior di latte, σοκολάτα αλλά και γεύσεις βασισμένες στο ελληνικό στοιχείο, όπως παγωτό ρυζόγαλο καθώς και μια συνταγή φτιαγμένη με μαύρη μπίρα από μικρή ελληνική ζυθοποιία.

3.7.2019 | 14:18
Χειροποίητο παγωτό στο Μαραμπού στο Παγκράτι
H Βίκυ Περιστάνογλου, γευστιγνώστρια κρασιών, είχε όνειρο ένα παγωτατζίδικο, και μάλιστα στη γειτονιά της, όχι στο κέντρο της Αθήνας.

 

Τι σχέση μπορεί να έχει ένα καλό μπουκάλι κρασί και η δροσιστική γεύση του αυθεντικού παγωτού; Κι όμως, το Μαραμπού στην Αρχελάου συνδυάζει μια σειρά από διαφορετικές ιστορίες για να γράψει το δικό του κεφάλαιο στο Αrtigianale Gelato (παγωτό χειροποίητο, χωρίς κανένα έτοιμο μείγμα).

 

H Βίκυ Περιστάνογλου, γευστιγνώστρια κρασιών, είχε όνειρο ένα παγωτατζίδικο, και μάλιστα στη γειτονιά της, όχι στο κέντρο της Αθήνας. Η εκπαίδευσή της στη Ρώμη πάνω στον τέχνη του παγωτού ήταν η αρχή για να πραγματοποιήσει το όνειρό της και η συνεργασία με τον Ιγκόρ Τσομλεκτσόγλου υπήρξε η βάση πάνω στην οποία γεννήθηκε το Μαραμπού.

 

Χειροποίητο παγωτό στο Μαραμπού στο Παγκράτι
Παγωτό ρυζόγαλο.

 

Ένας χώρος που σου προσφέρει αποκλειστικά κλασικές αλλά και ψαγμένες γεύσεις παγωτού, όπου την προσοχή σου δεν αποσπά κανένα άλλο «συμπληρωματικό» προϊόν, σε προϊδεάζει για την εξειδίκευση αλλά και τις μοναδικές προτάσεις.

 

Με πρώτες ύλες που καταφθάνουν από την Ιταλία και διάφορα μέρη της Ελλάδας, το Μαραμπού έχει να σου προτείνει το κλασικό fior di latte, την υπέροχη σοκολάτα που θα σε κάνει να καταλάβεις τη διαφορά, αλλά και γεύσεις βασισμένες στο ελληνικό στοιχείο, όπως το παγωτό ρυζόγαλο, η γεύση με κρόκο Κοζάνης, το γιαούρτι, καθώς και μια συνταγή φτιαγμένη με μαύρη μπίρα από μικρή ελληνική ζυθοποιία.

 

Χειροποίητο παγωτό στο Μαραμπού στο Παγκράτι
Στα must του Μαραμπού είναι τα σορμπέ

 

Στα must του Μαραμπού είναι τα σορμπέ (το πεπόνι, η φράουλα από βιολογικά φρούτα και το φιστίκι θα σε ενθουσιάσουν), ενώ εκείνο που θα εκτιμήσεις ιδιαίτερα είναι πως όλες οι γεύσεις ανήκουν στην κατηγορία «καθαρή ετικέτα χωρίς Ε, συντηρητικά ή χημικά συστατικά».

 

Το Μαραμπού στην Αρχελάου, που πήρε το όνομά του από το ποίημα του Καββαδία, δίνει στο παγωτατζίδικο μια άλλη διάσταση.

 

Αρχελάου 17, Παγκράτι, 210 7247037, FB: Maraboo Ice Cream, Instagram: marabooicecream

Αρχελάου 17, Παγκράτι
210 7247037
 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Ζωή Παρασίδη |