Nolita Αthens, για όσους πιστεύουν στη δύναμη της ιταλικής κουζίνας

Οι εραστές της καρμπονάρας εδώ θα ενθουσιαστούν με το μυστικό της σάλτσας, αλλά και με τη γευστική ακολουθία που διέπει το σύνολο του μενού

24.5.2017 | 14:26

 

Nolita ονομάζεται μια γειτονιά, μέρος της Mικρής Ιταλίας στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης και με το όνομα αυτό «βάφτισαν» το καινούργιο ιταλικό εστιατόριο «Nolita Athens» που στεγάζεται μέσα στο γνωστό ξενοδοχείο «Semiramis» στο Κεφαλάρι. Ο σεφ Γιάννης Λιόκας που έχει αναλάβει την κουζίνα αντλεί την έμπνευσή του από παραδοσιακές ιταλικές συνταγές, πατώντας πάνω στη φιλοσοφία της ιταλικής γαστρονομίας που αγαπά την καλή πρώτη ύλη και την εποχικότητα, χωρίς να απεμπολεί τις σύγχρονες τεχνικές.

 

Nolita Αthens, για όσους πιστεύουν στη δύναμη της ιταλικής κουζίνας

 

Ιταλική κουζίνα χωρίς πίτσα δεν λέει. Από το καλόγουστο ανοιχτό pizza bar που βρίσκεται στη μία πλευρά του εστιατορίου βγαίνουν πίτσες που δικαιώνουν την αυθεντική καταγωγή τους. Νόστιμη ζύμη, λεπτή και τραγανή, με καλή ισορροπία των υλικών, πράγμα που ανακαλύπτεις με την πρώτη μπουκιά μιας κλασικής πίτσας Margherita με μοτσαρέλα, βασιλικό, κονφί ντοματίνια και σάλτσα ντομάτας (€11). Η σάλα που έφτιαξε το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο LOT, με κυρίαρχο το ξύλο σε διάφορες υφές και χρώματα, το δέρμα και τα υφάσματα πολλών τύπων που χαρίζουν μια οικεία ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε καθιστικό ιταλικού σπιτιού. Με τα πρώτα καλοκαιρινά σκιρτήματα το εστιατόριο θα βγει έξω, στον χώρο της πολύχρωμης πισίνας του Semiramis.

 

 

Ο Γιάννης Λιόκας πιστεύει στη δύναμη της ιταλικής κουζίνας και όπως λέει: «Μου αρέσει να εμπλουτίζω τις συνταγές με υλικά και τεχνικές απ’ όλο τον κόσμο». Του λόγου το αληθές ανακαλύπτεις στο ταρτάρ τόνου με spicy κρέμα αβοκάντο, πίκλες αγγουριού, ζελεδάκια λάιμ, πούδρα ελιάς και στην κορυφή μια «δαντέλα» από μελάνι σουπιάς (€17). Εξαιρετικό πιάτο, με τα αρώματα και τις υφές να μαγεύουν τον ουρανίσκο. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το βιτέλο τονάτο, ένα κλασικό φαγητό της γειτονικής χώρας, που εδώ αποδίδεται με τον καλύτερο τρόπο. Η γευστική ένταση των linguine cacio e pepe ενισχύεται με το lime και το τρίμμα αυγοτάραχο. Γεύση καθαρή, που αφήνει τα υλικά να μιλήσουν στο στόμα (€14). Οι εραστές της πραγματικής καρμπονάρας εδώ θα ενθουσιαστούν με τη μαγειρική εκδοχή του σεφ που συνδυάζει τα σιουφιχτά ζυμαρικά με κρέμα παρμεζάνα, λεπτοκομμένο μοσχαρίσιο καπνιστό νούμπουλο Κέρκυρας, ενώ το αυγό, παναρισμένο με πάνκο, σπάει και συμπληρώνει το σύνολο (€12). Η ωδή στην Κέρκυρα συνεχίζεται με τον μπακαλιάρο μπουρδέτο με κρέμα και πίκλες από λευκά κρεμμύδια, κονφί πατάτας και τσιπς ρυζιού (€19). Ένα υπέροχο πιάτο! Ο ποσέ μπακαλιάρος έχει μεταξένια υφή και η σούπα ντομάτας ισορροπεί τέλεια με τα κρεμμύδια, αφήνοντας μια ευχάριστη πικάντικη επίγευση από το πιπέρι Σετσουάν. Ένα παραδοσιακό κερκυραϊκό πιάτο, εξελιγμένο όμορφα, με διακριτές τις γεύσεις. Οι κερκυραϊκές επιρροές στο μενού αντλούν την έμπνευσή τους από το καινούργιο εστιατόριο Nolita που κάνει ντεμπούτο στην Κέρκυρα.

 

Η λίστα κρασιών θα ενημερώνεται συνεχώς για ιδανικό food & wine pairing από τη σομελιέ Πηνελόπη Κουλουμπή. Τα επιδόρπια ετοιμάζει ο pastry chef Διονύσης Αλέρτας, ακολουθώντας το στυλ της ιταλικής κουζίνας του εστιατορίου. Στο Nolita θα χαλαρώσεις απολαμβάνοντας το εξαιρετικό σέρβις και τη νοστιμιά των γεύσεων.

 

Nolita Αthens, για όσους πιστεύουν στη δύναμη της ιταλικής κουζίνας

 

Nolita Αthens, για όσους πιστεύουν στη δύναμη της ιταλικής κουζίνας

 

Nolita Αthens, για όσους πιστεύουν στη δύναμη της ιταλικής κουζίνας

 

Nolita Αthens, για όσους πιστεύουν στη δύναμη της ιταλικής κουζίνας

 

Nolita, Χαριλάου Τρικούπη 48, Κηφισιά (ξενοδοχείο «Semiramis»), 210 6231181

Χαριλάου Τρικούπη 48
21 0623 1181
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Ζωή Παρασίδη |