Και «Αίφνης» δημιουργήθηκε ένα κομψό εστιατόριο στην Αργυρούπολη

Η ιστορία ενός συμπαθέστατου ζευγαριού που είχε αποφασίσει ότι στη δεύτερη άνοιξη της ζωής του θα εκφράζεται μέσα από τα πιάτα και την αισθητική της κουζίνας του

28.6.2017 | 14:04

 

«Φωφίκα μου, θέλεις, όταν γεράσουμε, ν’ ανοίξουμε ένα μικρό εστιατόριο;», είπε ο Χάρης στη γυναίκα του, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας στον χώρο της διακόσμησης πάνω από 30 χρόνια, αλλά φανατικός της μαγειρικής. Τα χρόνια κύλησαν, μαζί τους ωρίμασε η σκέψη για το εστιατόριο, συνηγόρησε και το σύμπαν και πριν από λίγους μήνες άνοιξαν το «Αίφνης», στα σύνορα Αργυρούπολης - Ηλιούπολης. Το συμπαθητικό ζευγάρι δίνει τη «μάχη» του καθημερινά πάνω από τις μαρμίτες. Μαγειρεύουν και οι δύο με πάθος με τα υλικά της εποχής και συχνά το μενού αλλάζει ανάλογα με την έμπνευση της στιγμής.

 

Ο χώρος τους είναι γουστόζικος και αποπνέει φινέτσα και ποιότητα: ζεστές αποχρώσεις στους τοίχους και στην ταπετσαρία, αρχοντικοί καθρέφτες, αναπαυτικά καθίσματα και κομψά σερβίτσια. Σαν να είσαι καλεσμένος στην τραπεζαρία του σπιτιού του φιλόξενου ζευγαριού των ιδιοκτητών που σε υποδέχονται με θέρμη, χιούμορ και χαμόγελο. Ο εξωτερικός χώρος με τα κεριά, τα άφθονα λουλούδια και τη δροσιά έχει ρομαντική ατμόσφαιρα και προσφέρεται τις καλοκαιρινές νύχτες για να απολαύσεις ήρεμα το δείπνο σου.

 

Όταν προσγειώνεται στο τραπέζι η εντυπωσιακή δροσερή σαλάτα με αλμύρα ελάχιστα βρασμένη, ωμά κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες, αγγούρι λεπτοκομμένο, φιλέτα αντζούγιας, κάππαρη, ντοματίνια και περιχυμένη με σος λεμονιού (€8) είναι σαν γεύεσαι… το καλοκαίρι. Ο Χάρης και η Φώφη ετοιμάζουν σπιτικό φαγητό με μπόλικες δόσεις αγάπης και μνήμες από τα ταξίδια και τις γευστικές εμπειρίες τους. Το ανακαλύπτεις στα καλοφτιαγμένα ζουμερά μανιτάρια πορτσίνι, μαγειρεμένα μαστόρικα με Μαυροδάφνη, σταφίδες κορινθιακές, πορτοκάλι και αρωματισμένα με λεμονοπίπερα (€8). Την εύνοια των μερακλήδων προσελκύει το σαγανάκι τυρί με αυγό μάτι και σουτζούκι (€7,50), ένας μεζές που η ευωδιά του σε τραβάει από τη μύτη. Βουτάς και την μπουκιά του ψωμιού στον χρυσό κρόκο του αυγού που σμίγει όμορφα με τη δύναμη που βγάζει η στάκα. Ωραίο και νόστιμο το σμίξιμο που γίνεται στο πιάτο με τα μοσχαρίσια λουκάνικα από την Άνδρο, σβησμένα με Μαυροδάφνη και χυμό πορτοκάλι, και τα τσιγαριαστά πράσινα φασολάκια που είναι στην εποχή τους, ραντισμένα με σουσάμι (€8,50). Στα κυρίως οι επιλογές είναι ορεκτικές και μπορεί να παρακάμψαμε το ψαρονέφρι μαγειρεμένο με σταφύλια και μουστάρδα, αλλά δεν είπαμε «όχι» στο φιλέτο μπούτι κοτόπουλο που είναι μαγειρεμένο με μουστάρδα και μπαχαρικά (κουρκουμάς, πάπρικα, κύμινο), σβησμένο με κρασί και σερβιρισμένο σε φωλιές αγκινάρας (€12). Το κοτόπουλο ήρθε ψιλοκομμένο, η αγκινάρα σωστά μαγειρεμένη και μαζί ρύζι άγριο και ήμερο με ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό. Σπιτικό φαγητό μαγειρεμένο με μπόλικο κέφι και αγάπη, με αρκετές δόσεις δημιουργικότητας και προσφοράς. Στο Αίφνης θα αισθανθείς να γαληνεύει η ψυχή σου.

 

Και «Αίφνης» δημιουργήθηκε ένα κομψό εστιατόριο στην Αργυρούπολη

 

Αίφνης, Κρήτης 56, Αργυρούπολη, 6944 844733

Κρήτης 56
213 031 6654
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού