Η Γη δε χρειάζεται πια συστάσεις. Το plant-based εστιατόριο της Γλυφάδας εδώ και 9 χρόνια μοιράζεται μαζί μας μια φιλοσοφία διατροφής που σε κάνει να δεις διαφορετικά την ίδια τη ζωή. Γιατί η επαφή με τη φύση ξεκινά από την τροφή μας και η τροφή στη Γη είναι μια σειρά από συνταγές που αναδεικνύουν έναν γευστικό πλούτο βασισμένο στην plant based και raw κουλτούρα.

 

Η σεφ Άννα Χοχλάκη, που –εκτός από την ιδιοκτήτρια– βρίσκεται πίσω απ’ όλο το concept, δημιουργεί συνταγές πολύχρωμες, νόστιμες, θρεπτικές, με ιδέες από τις κουζίνες όλης της Γης, που αποπνέουν οικειότητα αλλά ταυτόχρονα σε φέρνουν σε επαφή με υφές και γεύσεις πρωτόγνωρες. Αυτός δεν είναι ο στόχος της τροφής; Να μη γίνεται βαρετή και να μη χάνει το στοιχείο της έκπληξης. Στη Γη κάθε πιάτο φτιάχνεται σαν να είναι η πρώτη φορά, με την ίδια φροντίδα και αγάπη που κάνει τη γεύση του να ξεχωρίζει.

 

Yi / Γη

 

Τα υλικά διαλέγονται προσεκτικά και οι εποχές γίνονται οδηγός για τις φρέσκες πρώτες ύλες. Γάλατα, τυριά, άλευρα, κρέμες, σάλτσες, ψωμάκια και κάθε είδους κρούστες και βάσεις παρασκευάζονται καθημερινά, φύτρα και μικροφυτά καλλιεργούνται με αγάπη. Φυτικά, χωρίς συντηρητικά, γλουτένη, ζάχαρη ή άλλα πρόσθετα, τα συστατικά κάθε πιάτου είναι μια μικρή εξερεύνηση στα δώρα της γης. Στα signature πιάτα θα βρεις pasta free λαζάνια με σπιτικό φυτικό τυρί, πίτσα φτιαγμένη από αμύγδαλα, άλευρα χωρίς γλουτένη και μήλα, τη δροσιστική σαλάτα νισουάζ με σπιτικό τουρσί φασολάκια, πατέ από nori και vegan αυγό.

 

Το μενού στη Γη είναι τόσο πλούσιο όσο η ίδια η φύση. Δεν γίνεται να μη δοκιμάσεις τα εκπληκτικά γλυκά, όπως το cheesecake με raw μαρμελάδα φράουλα ή τη σοκολατίνα με γκανάζ Μαρσάλα.

 

Yi / Γη

 

Ένας κόσμος που μοιάζει αυθεντικό κομμάτι αυτού του πλανήτη σε περιμένει στη Γη. Ένας κόσμος που σέβεται το περιβάλλον, ανακυκλώνει, αγαπά τη φύση και εκείνη τον ανταμείβει με τις καλύτερες γεύσεις της.

 

Γρηγορίου Λαμπράκη 69, Γλυφάδα, 210 9648512

Facebook: Γή / Yi

Instagram: yiathens

Οδηγός Γεύσης