It’s Λάνθιμος time! Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές πίσω από την κάμερα

It’s Λάνθιμος time! Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές πίσω από την κάμερα Facebook Twitter
0

Θα ξεκινήσουμε με τους μαέστρους της γιορτής, που δεν είναι άλλοι από τους σκηνοθέτες. Οι τέσσερις από τους πέντε υποψηφίους κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση στην μεγάλη αυτή κατηγορία. Συγκεκριμένα, εν τη εξαιρέσει του Mel Gibson που έχει πάρει ήδη ένα Όσκαρ με το Braveheart (1996), οι λοιποί σκηνοθέτες έρχονται με πολύ όρεξη που τους άνοιξαν τα κινηματογραφικά φεστιβάλ που προηγήθηκαν.

Αλλά ας τους δούμε λίγο καλύτερα. Ο Kenneth Lonergan στη σκηνοθεσία και στο σενάριο της δραματικής οικογενειακής ιστορίας "Manchester by the Sea" κέρδισε σε διάφορες κατηγορίες, με αυτή του σεναρίου να πρωταγωνιστεί σε πολλά φεστιβάλ και αυτό της σκηνοθεσίας να βρίσκεται σταθερά στις υποψηφιότητες. Αλλά τα βραβεία τα μάζεψε βασικά λόγω σεναρίου, οπότε στην κατηγορία αυτή μάλλον θα δυσκολευτεί.

Αυτός που φαίνεται ότι δεν θα δυσκολευτεί και δείχνει το φαβορί της κατηγορίας, είναι ο σκηνοθέτης Damien Chazelle που τα έχει πάρει όλα στο πέρασμά του: Χρυσές Σφαίρες, Critics Choice, DGA, BAFTA και άλλα πολλά. Η ταινία La La Land άλλωστε βρίσκεται υποψήφια σε 14 κατηγορίες. Οπότε μιλάμε ξεκάθαρα για την χρονιά του Chazelle.

Ο τρίτος υποψήφιος, ο Denis Villeneuve κέρδισε το κοινό αλλά και την παρουσία του σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ με το μοναδικά γυρισμένο "Arrival".

Ενώ, μια πολύ αξιόλογη δουλειά μας έδωσε επίσης ο Barry Jenkins που με την ταινία του "Moonlight" κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας σε Gotham, National Board of Review και New York Film Critics, βρισκόμενος επίσης ως υποψήφιος και στα υπόλοιπα. Αν πρέπει κάποιον να φοβάται ο Chazelle αυτός μάλλον είναι ο Jenkinhs.

Κλείνοντας την πεντάδα, ο οσκαρικός Mel Gibson πήρε πολύ καλές κριτικές, κάνοντας μια εμπορική επιτυχία, αλλά χωρίς να είναι στα φαβορί με το "Hacksaw Ridge".

Στα Προγνωστικά με σειρά προτεραιότητας έχουμε τα:

1. Damien Chazelle ("La La Land")

2. Barry Jenkins ("Moonlight")

3. Kenneth Lonergan ("Manchester by the Sea")

4. Denis Villeneuve ("Arrival")

5. Mel Gibson ("Hacksaw Ridge")

Και τώρα ήρθε η ώρα να δούμε την κατηγορία που θα μας κρατήσει σε αγωνία, άσχετα αν ο δικός μας δημιουργός δεν συγκαταλέγεται στα φαβορί για το χρυσό αγαλματάκι. Η κατηγορία αυτή, μετά και την μεταφορά των "Moonlight" και "Loving" σε αυτή του διασκευασμένου σεναρίου, έδωσε πολύτιμο χώρο στους πιθανούς νικητές "La La Land" (πήρε τη Χρυσή Σφαίρα) και "Manchester By the Sea" (πήρε το BAFTA).

Στα Προγνωστικά με σειρά προτεραιότητας έχουμε τα:

1. "La La Land" (Damien Chazelle)

2. "Manchester by the Sea" (Kenneth Lonergan)

3. "Hell or High Water" (Taylor Sheridan)

4. "The Lobster" (Efthymis Filippou, Yorgos Lanthimos)

5. "20th Century Women" (Mike Mills)

Μη χάσετε και φέτος, αποκλειστικά στα Novacinema, μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες που ξεχωρίζουν στο box office, αλλά και που διακρίνονται σε μεγάλα βραβεία (La La Land, Aστακός).

Oscars News
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Succession» δεν ήταν ποτέ περί «διαδοχής»

Daily / Το «Succession» δεν ήταν ποτέ περί «διαδοχής»

Το αριστουργηματικό φινάλε της σειράς που τακτικά μας καθήλωνε κατά την τελευταία τραυματική και αλλοπρόσαλλη πενταετία συγκέντρωσε στη μιάμιση ώρα του όλα τα υποβλητικά και καίρια συστατικά της (SPOILER ALERT).
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Συνέντευξη με την Σιγκούρνι Γουίβερ

Οθόνες / Σιγκούρνι Γουίβερ στη LiFO: «Με εξίταρε να παίξω μια γυναίκα με έντονη σεξουαλική ζωή»

Στο «Master Gardener» του Πολ Σρέιντερ η αγαπημένη ηθοποιός δεν διστάζει να αναδείξει τη σεξουαλικότητά της, ενώ δηλώνει πως της αρέσει να πηγαίνει από την κωμωδία στο δράμα και από εκεί στο θρίλερ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
POT AU FEU

Κάννες 2023 / «Pot Au Feu»: Ασταμάτητη γαστριμαργία και λεπτεπίλεπτος έρωτας

Κάτι πολύ ανώτερο από το σινέ-food porn της μόδας είναι το νέο έργο του Τραν Αν Χουνγκ, με τον Μπενουά Μαζιμέλ και τη Ζιλιέτ Μπινός, που διεκδικεί τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ