Υπέροχο, μέσα και χάρη στην απλότητά του, παραμύθι που ξεκινά με ένα μικρό κορίτσι να περνά τις μέρες της στο νοσοκομείο, μετρώντας ουσιαστικά τον χρόνο αντίστροφα ως το διαγραφόμενο τέλος, και καταλήγει ως μια γιορτή της ζωής αποφεύγοντας με χαρακτηριστική ευκολία δακρύβρεχτες στιγμές.

 

Γυρισμένο σε ένα χωριό της Κένυας, το φιλμ παίρνει το όνομά του από αυτό που επιλέγει η μικρή ηρωίδα και θα τη συνοδεύει ως υπερηρωικές της περιπέτειες, και διατηρεί το στοιχείο του μαγικού ρεαλισμού με τη γοητευτική αμφιβολία που αφήνει για τις μαγικές της δυνάμεις.

 

Η σημαντικότερη γοητεία πάντως του «Supa Modo» είναι πως μοιάζει να κατασκευάστηκε με την αντίστοιχη αγάπη και τη δοτικότητα των συντελεστών που γυρνούν το φιλμ μέσα στο φιλμ, αυτό που γυρίζεται ώστε να αποτελέσει το ύστατο και ιδανικό δώρο για τη μικρή Τζο.

 

Εκεί συμμετέχει όλο σχεδόν το χωριό, με αυτοσχεδιασμούς και εμπνεύσεις της στιγμής, και ενώ γνωρίζει την κατάληξη της πρωταγωνίστριάς του παλεύει για την έκπληξη.

 

Η ταινία και φροντίζει να είναι σύντομη, άμεση και ειλικρινής, διατηρώντας μια αξιοθαύμαστη ισορροπία στη διαχείριση του θέματός της.