Φανταστική περιπέτεια από τον άνθρωπο που σκηνοθέτησε το Κύριος και κυρία Σμιθ και που εδώ χάνει τα αυγά και τα πασχάλια στην προσπάθειά του να εντυπωσιάσει με ένα ισχνότατο σενάριο. Ο Νταγκ Λάιμαν δημιουργεί ένα παράλληλο σύμπαν, με τους Jumpers, χαρισματικούς ανθρώπους που μπορούν να μεταφέρουν αυτοβούλως το σώμα τους σε όποιο μέρος του πλανήτη επιθυμούν, και τους εχθρούς τους, τους Paladins, μια ελιτίστικη ομάδα ζηλωτών που προσπαθούν να τους εξουδετερώσουν βίαια για να μη στρέψουν τη δύναμη αυτή σε κακούς σκοπούς.

Και ο θρησκευτικός φανατισμός αλλά και η οικογενειακή εξήγηση που επιχειρεί ο Λάιμαν για να στρώσει το χαρακτήρα του πρωταγωνιστή Ντέιβιντ (ο μπαμπάς άχρηστος και η μυστηριώδης μαμά απούσα) πέφτουν στο κενό σχετικά αθόρυβα. Αντίθετα, η χλαπαταγή από τα μυριάδες εφέ με τις τηλεμεταφορές και τα τρένα και τα φορτηγά και τις εξωτικά συνθετικές τοποθεσίες και τα ατελείωτα πηγαινέλα ζαλίζουν σε βαθμό μανιομονταζιακού εμετού.

Πολύ κακό για το τίποτε, από τρύπες άλλο τίποτε και το βλέμμα του Κρίστενσεν και της αγαπημένης του το απόλυτο τίποτε. Η σταθερά γοητευτική Νταιάν Λέιν, στο ρόλο της μάνας, υποχρησιμoποιείται εγκληματικά. Όλη η ένταση μεταφέρεται από τον Τζέιμι Μπελ και τον Σάμιουελ Τζάκσον. Το έργο γυρίστηκε για να έχει συνέχεια. Φυσικά.