«Η πόλη που αγαπούσαμε»: Παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Γ. Τριανταφυλλίδη στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Παρουσίαση βιβλίου Μιχάλη Γ. Τριανταφυλλίδη «Η πόλη που αγαπούσαμε» Facebook Twitter
0

Οι εκδόσεις Επίκεντρο σας προσκαλούν, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, στις 19.30, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (κτίριο INNOVATHENS), στην παρουσίαση του βιβλίου «Η πόλη που αγαπούσαμε. Αποσπάσματα μνήμης και απορίας για τη Θεσσαλονίκη» του Μιχάλη Γ. Τριανταφυλλίδη.

Από την προσφυγική Χαριλάου και τα Τροχιοδρομικά ως την επαρχία της Βιθυνίας, από τις αίθουσες των ευρωπαϊκών οργανισμών και τις πορείες ειρήνης στις Βρυξέλλες ως το προσκύνημα επιζώντων της Χιροσίμα στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης στη Θεσσαλονίκη, και από τη μνήμη της γεύσης ως την διαρκή απορία της πολιτικής συνείδησης, η αφήγηση του Μιχάλη Τριανταφυλλίδη χαράζει με προσωπικό τρόπο και ύφος πάνω στην παλίμψηστη ταυτότητα της πόλης γραμμές μιας συλλογικής διαδρομής.

Παρουσίαση βιβλίου Μιχάλη Γ. Τριανταφυλλίδη «Η πόλη που αγαπούσαμε» Facebook Twitter

Όπως σημειώνει στον πρόλογο του βιβλίου ο Πάνος Θεοδωρίδης, «αυτός ο ολότελα εκρηκτικός γίγαντας, με την ιδιότυπη ιδιοσυγκρασία, είναι στην ουσία ένας ποταμός ιδεών, δράσης, στρατηγικής μελαγχολίας, και ένα άκρως κοινωνικό ον με εσωτερική αγαθότητα, προερχόμενος από μιαν άλλη εποχή».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Βασίλης Κάλφας, ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας του ΑΠΘ

Χριστίνα Πουλίδου, Δημοσιογράφος - συγγραφέας

Αγγέλα Καστρινάκη, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας - διευθύντρια του Εργαστηρίου "Κέντρο Γραφής" της Φιλοσοφικής Σχολής, Πανεπιστήμιο Κρήτης (διαδικτυακή παρέμβαση)

Αντώνης Οικονόμου, Project Manager – INNOVATHENS

και ο συγγραφέας του βιβλίου Μιχάλης Τριανταφυλλίδης.

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Ώρα: 19.30

Τοποθεσία: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS, Πειραιώς 100

Παρουσιάσεις
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι Υπνοβάτες» του Χέρμαν Μπροχ: Διαβλέποντας την άβυσσο του 20ού αιώνα

Βιβλίο / «Οι Υπνοβάτες» του Χέρμαν Μπροχ: Διαβλέποντας την άβυσσο του 20ού αιώνα

Οι εκδόσεις Έρμα κυκλοφορούν το αριστούργημα του Χέρμαν Μπροχ σε νέα μετάφραση από τη Σοφία Αυγερινού, θυμίζοντάς μας γιατί άλλαξε την πορεία της λογοτεχνίας του 20ού αιώνα προβλέποντας τα αδιέξοδα της ευρωπαϊκής ηπείρου.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
Έλενα Γκίκα-Πετρουλάκη

Βιβλίο / Έλενα Γκίκα-Πετρουλάκη: Η ζωή που σου ’κλεψα

Η γνωστή συγγραφέας συναντιέται ξανά με το αναγνωστικό κοινό μέσα από το «Η ζωή που σου ’κλεψα», το χρονικό του δεσμού μεταξύ δυο δίδυμων αδελφών που διατρέχει τους αιώνες, φέροντας το στίγμα της βαριάς κληρονομιάς από έναν βαρύ όρκο και έναν ανεκπλήρωτο έρωτα.
THE LIFO TEAM