ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μαξ Φίσερ
Το αλλόκοτο και το απόκοσμο

Αντίποδες
Ο Βρετανός πολιτικός φιλόσοφος και κριτικός Μαξ Φίσερ μας οδηγεί στον κόσμο του αλλόκοτου και του απόκοσμου, διαβάζοντας με διαφορετικό τρόπο βιβλία και συγγραφείς, ακούγοντας αλλιώς μουσική και βλέποντας με έκκεντρο μάτι κινηματογραφικές ταινίες.

Γιώργος Σκαμπαρδώνης
Ήλιος με ξιφολόγχες

Πατάκης
Ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης επιστρέφει στο μυθιστόρημα καταγράφοντας τα δραματικά ιστορικά γεγονότα του Μεσοπολέμου αλλά και τους δυο κόσμους – της πολυτέλειας και της ωραίας αισθητικής από τη μία, και της λαϊκής αλήθειας και της φτώχειας από την άλλη – που ενώνονται στις σελίδες ενός καλογραμμένου αστικού νουάρ.

Αλέσιο Φορτζόνε
Napoli mon amour

Πόλις
Ένας τριαντάχρονος λούζερ κινείται στους δρόμους, στα μπαρ και στη μελαγχολική ναπολιτάνικη ατμόσφαιρα, στο ντεμπούτο του Αλέσιο Φορτζόνε.

Λουίζ Γκλικ
Αποδείξεις και Θεωρίες

Στερέωμα
Το βιβλίο της νομπελίστριας Αμερικανίδας ποιήτριας «Αποδείξεις και Θεωρίες» περιλαμβάνει δεκαέξι σύντομα δοκίμιά της για την ποίηση και τη λειτουργία της.

Φρέντρικ Τζέιμσον
Τα Αρχεία Μπένγιαμιν

Πλέθρον
Μελετώντας τα Αρχεία Μπένγιαμιν στο ομώνυμο βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε, ο πανεπιστημιακός και θεωρητικός της λογοτεχνίας Φρέντρικ Τζέιμσον φωτίζει άγνωστες πτυχές των κειμένων του Βάλτερ Μπένγιαμιν και εξηγεί γιατί η σκέψη του παραμένει μοντέρνα, καίρια και γοητευτική, ειδικά σήμερα.

Βιρτζίνια Γουλφ
Μια συζήτηση περί τέχνης – Λεξιτεχνία

Περισπωμένη
Δυο σπάνια δοκίμια της Βιρτζίνια Γουλφ για τη λογοτεχνία και την τέχνη σε μια ενιαία έκδοση με τον τίτλο «Μια συζήτηση περί τέχνης και Λεξιτεχνία», που μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Περισπωμένη, μας δίνουν την αφορμή να θυμηθούμε τον πάντοτε μοντέρνο και καίριο λόγο της.

Σκοτ Μπρους (επιμέλεια)
Το βιβλίο της Κόλασης

Αλεξάνδρεια
Από τον Άδη των αρχαίων Ελλήνων μέχρι το Γκουαντάναμο, περνώντας από τις διαδοχικές φάσεις του χριστιανισμού, η Κόλαση είναι η πιο πειστική κατασκευή της δυτικής παράδοσης. Ακόμη και στην εποχή του Ορθού Λόγου η δύναμη της Κόλασης δεν έχει καταλυθεί.

Χέιρτ Μακ
Μεγάλες προσδοκίες — Το όνειρο της Ευρώπης, 1999-2021

Μεταίχμιο
Μέσα από μαρτυρίες και ταξίδια σε τόπους με γεωπολιτική σημασία, ο Ολλανδός δημοσιογράφος και συγγραφέας Χέιρτ Μακ παρουσιάζει τους Ευρωπαίους και την Ευρώπη στις δύο πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα. Η ιστορία δουλεύει πάλι στο φουλ και η πραγματικότητα του ευρωπαϊκού κόσμου μοιάζει να ανατρέπεται.

Μορντεκάι Ρίχλερ
Ο κόσμος του Μπάρνεϋ

Πόλις
Ξαναδιαβάζοντας το μυθιστόρημα του Μορντεκάι Ρίχλερ, μιας από τις σημαντικότερες πένες του Καναδά.

Ντάνιελ Μέντελσον
Χαμένοι – Αναζητώντας έξι από έξι εκατομμύρια

Πατάκης
Η πολυετής αναζήτηση/έρευνα του Ντάνιελ Μέντελσον για έξι μέλη της οικογένειάς του που εκτελέστηκαν από τους ναζί στο Μπόλεχοφ της Ουκρανίας μεταξύ 1941-43. Μια συναρπαστική αφήγηση, σε νέα, συμπληρωμένη έκδοση.