Εκδόσεις Διάπλαση: Παρουσίαση του βιβλίου «Γλυκά δεκάξι» του Γιάννη Παπαγιάννη

Πρόσκληση στην παρουσίαση του βιβλίου «Γλυκά δεκάξι» του Γιάννη Παπαγιάννη Facebook Twitter
0

Οι Εκδόσεις Διάπλαση και ο συγγραφέας Γιάννης Παπαγιάννης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Γλυκά δεκάξι» την Παρασκευή 17 Ιουνίου και ώρα 7:30 μ.μ. στην ταράτσα του μπαρ Omikron 2, Βουτάδων 42, Γκάζι.

Πρόσκληση στην παρουσίαση του βιβλίου «Γλυκά δεκάξι» του Γιάννη Παπαγιάννη Facebook Twitter

Θα μιλήσουν η ποιήτρια Βερονίκη Δαλακούρα και οι συγγραφείς Μαίρη Βασάλου και Τζούλια Γκανάσου. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Γιάννης Τραμπίδης.

Οι εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορούν το καινούργιο βιβλίο του Γιάννη Παπαγιάννη «Γλυκά δεκάξι», μια γλυκόπικρη ιστορία ενηλικίωσης για την αγάπη και την απώλεια.

Την ημέρα των γενεθλίων της μια δεκαεξάχρονη δέχεται ένα τηλεφώνημα. Αυτό θα είναι το πρώτο από τα γεγονότα που θα ανατρέψουν τη ζωή της. Λίγους μήνες αργότερα, μεταμφιεσμένη σε αγόρι, με τη βοήθεια ενός παράξενου συμμαθητή της, θα παραβιάσει το άδυτο του Αγίου Όρους, ξεκινώντας μια μεγάλη περιπέτεια.

Όμως τόσο η δική της πορεία όσο και η αναγνωστική πορεία είναι γεμάτη κρυμμένα μυστικά. Γιατί ο αδελφός της έφυγε για το Άγιο Όρος; Ποιος είναι ο μυστηριώδης άγνωστος που της τηλεφωνεί και πώς επηρεάζει την ιστορία; Πώς θα επιβιώσει σ’ ένα περιβάλλον όπου δεν έχει πατήσει ποτέ γυναίκα;

Ο συγγραφέας δομεί με επιδεξιότητα αυτή την ιστορία απώλειας και ενηλικίωσης, κρύβοντας στοιχεία που αποκαλύπτονται μέσα από την αφήγηση και οικοδομώντας τους χαρακτήρες με τρόπο ώστε να μη χάνει ποτέ το ενδιαφέρον του ο αναγνώστης. Η γλυκύτητα αλλά και η πικρία που κρύβει τόσο η πορεία της πρωταγωνίστριας όσο και το ανατρεπτικό τέλος ανταποκρίνονται σε μια τρομακτική αλλά και αισιόδοξη πραγματικότητα. Ό,τι φεύγει δεν γυρίζει πίσω, αλλά η ζωή συνεχίζεται και οδηγεί σε πολλαπλές και απρόβλεπτες εξελίξεις.

Παρουσιάσεις
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι Υπνοβάτες» του Χέρμαν Μπροχ: Διαβλέποντας την άβυσσο του 20ού αιώνα

Βιβλίο / «Οι Υπνοβάτες» του Χέρμαν Μπροχ: Διαβλέποντας την άβυσσο του 20ού αιώνα

Οι εκδόσεις Έρμα κυκλοφορούν το αριστούργημα του Χέρμαν Μπροχ σε νέα μετάφραση από τη Σοφία Αυγερινού, θυμίζοντάς μας γιατί άλλαξε την πορεία της λογοτεχνίας του 20ού αιώνα προβλέποντας τα αδιέξοδα της ευρωπαϊκής ηπείρου.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
Παρουσίαση βιβλίου Μιχάλη Γ. Τριανταφυλλίδη «Η πόλη που αγαπούσαμε»

Παρουσιάσεις / «Η πόλη που αγαπούσαμε»: Παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Γ. Τριανταφυλλίδη στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, οι εκδόσεις «Επίκεντρο» σας καλούν στην παρουσίαση του έργου «Η πόλη που αγαπούσαμε. Αποσπάσματα μνήμης και απορίας για τη Θεσσαλονίκη».
THE LIFO TEAM
Έλενα Γκίκα-Πετρουλάκη

Βιβλίο / Έλενα Γκίκα-Πετρουλάκη: Η ζωή που σου ’κλεψα

Η γνωστή συγγραφέας συναντιέται ξανά με το αναγνωστικό κοινό μέσα από το «Η ζωή που σου ’κλεψα», το χρονικό του δεσμού μεταξύ δυο δίδυμων αδελφών που διατρέχει τους αιώνες, φέροντας το στίγμα της βαριάς κληρονομιάς από έναν βαρύ όρκο και έναν ανεκπλήρωτο έρωτα.
THE LIFO TEAM