Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
WHAT UP?

Ντίσκο από τα 70s

Τι μπορείς να βρεις ψαχουλεύοντας παλιά βινύλια

Σε πρόσφατη επίσκεψη στην γιαγιά μου κατέληξα να χαζεύω τα βινύλια του θείου μου. Τα θυμάμαι από πάντα παρατημένα σε μια άκρη αλλά ποτέ δεν έδωσα σημασία. 

 

Έμεινα λοιπόν έκπληκτος από τα διαμάντια που βρήκα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ανακάλυψα μια ντίσκο-ντίβα που ως τότε αγνοούσα: την Madleen Kane. 

 

 

 

Αρχικά μου τράβηξε την προσοχή το εξώφυλλο του άλμπουμ αλλά στην συνέχεια ενθουσιάστηκα με τις απροσδόκητα απίστευτες μελωδίες που περιείχε και την εξαιρετική παραγωγή. Ευτυχώς στις μέρες μας μπορεί κανείς μέσω του Spotify στο κινητό άμεσα να ακούσει το άλμπουμ δίχως να περιμένεις καθόλου.

H Madleen Kane είναι μοντέλο και τραγουδίστρια. Γεννήθηκε στην Σουηδία το 1958, με αμερικανικές ρίζες από την πλευρά της μητέρας της.

Αρχικά ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο, με φωτογραφίσεις τύπου Playboy. Στα τέλη της δεκαετίας του 70 όμως άρχισε τα πρώτα βήματα της στην μουσική και έγινε αρκετά δημοφιλής στην ντίσκο σκηνή με το άλμπουμ της Rough Diamond, το οποίο πούλησε καλά σε Ευρώπη, Αμερική και τον υπόλοιπο κόσμο.
Μετά το δεύτερο άλμπουμ της το 1979 η καριέρα της απογειώθηκε και η Madleen Kane έγινε μια από τις δημοφιλής ντίσκο παρουσίες από τα τέλη του 70 ως τα μέσα των 80.

Η επιτυχημένη παρουσία της οφείλεται κυρίως στους σημαντικούς παραγωγούς που βρισκόταν πίσω από την μουσική της, και το υλικό που της έδωσαν. 

 

 

Πλέον τα Rough Diamond, forbidden love και fire in my heart έχουν περίοπτη θέση στα playlist μου.

 

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ