Σύμβολο ανανέωσης για ακόμη μία φορά αποτελεί το Στρασβούργο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, κατά την έναρξη της Ολομέλειας της Συνόδου Ιουνίου, τη Δευτέρα.

 

Σύμφωνα με τον κ. Σασόλι, μετά από περισσότερους από 15 μήνες, «το Κοινοβούλιο επιστρέφει στην έδρα του στο Στρασβούργο».

 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε πως οι πολίτες έχουν περάσει μία φρικτή περίοδο και έχουν υποφέρει πολύ, σημειώνοντας πως η επανέναρξη των συνόδων στο Στρασβούργο αποτελεί ένδειξη εμπιστοσύνης και ελπίδας για όλους.

 

«Το Κοινοβούλιο κατάφερε να συνεχίσει τις εργασίες του καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου και η ΕΕ έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την προστασία της ζωής των πολιτών της» είπε, μεταξύ άλλων.

 

Με μέτρα όπως το Next Generation EU, το Μέσο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης, τoν μηχανισμό αιρεσιμότητας για το κράτος δικαίου και το Πακέτο Ιδίων πόρων, το Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τον κ. Σασόλι, «επέμεινε ότι πρέπει να βγούμε από την κρίση αυτή πιο ενωμένοι και πιο δίκαιοι, προστατεύοντας τους πιο ευάλωτους και διασφαλίζοντας ότι όσοι επλήγησαν περισσότερο δεν θα μείνουν πίσω».