Οι προετοιμασίες για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης συνεχίζονται και η εκτελεστική επιτροπή σε συνεδρίασή της ενέκρινε την πολύγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα που θα επιστρέψει σε πολίτες της ΕΕ να συνεισφέρουν.

 

Η ψηφιακή πλατφόρμα της Διάσκεψης θα ανοίξει στις 19 Απριλίου. Μέσω αυτής, πολίτες από όλη την Ευρώπη θα έχουν τη δυνατότητα να διατυπώσουν τις απόψεις τους για οποιοδήποτε θέμα θεωρούν σημαντικό για το μέλλον της ΕΕ.

 

Έτσι θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν τις ιδέες τους, να σχολιάζουν ιδέες άλλων ανθρώπων, καθώς και να σχεδιάζουν και να συμμετέχουν σε δράσεις. Η πλατφόρμα θα είναι ο κεντρικός κόμβος της Διάσκεψης, ένας χώρος όπου θα συγκεντρώνονται και θα κοινοποιούνται όλες οι συνεισφορές των πολιτών για την Διάσκεψη, συμπεριλαμβανομένων των αποκεντρωμένων δράσεων, των Ομάδων Ευρωπαίων Πολιτών και των Συνόδων Ολομέλειας της Διάσκεψης.

 

Ένας μηχανισμός μέσω της πλατφόρμας θα συγκεντρώνει και θα αναλύει τα βασικά ζητήματα που τίθενται, ώστε αυτά τα δεδομένα να μπορούν επίσης να λαμβάνονται υπόψη κατά τη διάρκεια των συζητήσεων των Ομάδων των Ευρωπαίων Πολιτών και στην Ολομέλεια της Διάσκεψης.

 

Επίσης, η πλατφόρμα θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη δομή και το έργο της Διάσκεψης, καθώς και πόρους για τους διοργανωτές εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός καταλόγου των πιο σημαντικών εκδηλώσεων, μέσω των οποίων θα μπορούν να προωθούν τις πρωτοβουλίες τους σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι πολίτες θα μπορούν εύκολα να αναζητήσουν δράσεις στις οποίες επιθυμούν να συμμετάσχουν χάρη στον διαδραστικό χάρτη.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr