Ο Πολ Μακάρτνεϊ, ο πιο επιτυχημένος καλλιτέχνης στην ιστορία της ποπ μουσικής, με πωλήσεις δίσκων που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια αντίτυπα ετοιμάζεται να δημοσιεύσει «ό, τι πιο κοντινό μπορεί να υπάρχει σε αυτοβιογραφία», σε μια δίτομη έκδοση 900 σελίδων, με τίτλο The Lyrics, στην οποίο ο πρώην Beatle θα περιλαμβάνει τους στίχους του και θα επιχειρήσει να κάνει μια βαθιά βουτιά στη ζωή του, με βάση τις συνομιλίες που είχε με τον βραβευμένο Ιρλανδό ποιητή Paul Muldoon. Ο Μακάρτνεϊ με αυτό το βιβλίο ελπίζει να δείξει στους ανθρώπους κάτι που δεν έχουν ξαναδεί για τα τραγούδια του και τη ζωή του.

 

Το βιβλίο του The Lyrics, μια «αυτοπροσωπογραφία σε 154 τραγούδια», θα κυκλοφορήσει στις 2 Νοεμβρίου 2021. Θα είναι «μια καλειδοσκοπική, παρά χρονολογική αφήγηση» της ζωής του, δήλωσε ο εκδότης Allen Lane και θα καλύψει τις πρώτες συνθέσεις από την παιδική ηλικία του μουσικού –έγραψε το πρώτο του τραγούδι στα 14– την ίδρυση και τη συμπόρευσή του με τους Beatles, τη συνέχεια με τους Wings, τα σόλο άλμπουμ και τη ζωή του μέχρι σήμερα. Και στην αφήγηση αυτή θα παρελάσουν οι άνθρωποι, τα μέρη που τον ενέπνευσαν, οι περιστάσεις κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκαν τα τραγούδια και οι σκέψεις του γι αυτά μέχρι σήμερα.

 

Πολλές φορές στο παρελθόν, περισσότερες από όσες μπορεί να μετρήσει, ο Μακάρτνεϊ ρωτήθηκε αν θα έγραφε μια αυτοβιογραφία. «Ο χρόνος δεν ήταν ποτέ κατάλληλος. Το μόνο πράγμα που κατάφερα πάντα να κάνω, είτε στο σπίτι είτε στον δρόμο, ήταν να γράψω νέα τραγούδια» λέει το 78χρονο «Σκαθάρι».


Αντίθετα με άλλους της ηλικίας του, το ημερολόγιό του ήταν μόνο τα τραγούδια, κανένα άλλο είδος «γραπτού μνημείου». «Αυτό που έχω είναι τα τραγούδια μου, εκατοντάδες από αυτά, τα οποία εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό με ένα ημερολόγιο. Και αυτά τα τραγούδια καλύπτουν όλη μου τη ζωή» λέει ο σερ Πολ.

 

Με τριάντα ποιητικές συλλογές, ένα βραβείο Πούλιτζερ για την ποίηση και το βραβείο T. S. Eliot, ο συνομιλητής του Μακάρτνεϊ, Πολ Μαλντούν, επιμελήθηκε το βιβλίο, το οποίο βασίζεται σε συνομιλίες που είχε μαζί του. «Ο σερ Πολ και εγώ συναντηθήκαμε τακτικά για μια περίοδο πέντε ετών, σε συναντήσεις που διήρκεσαν δυο και τρεις ώρες, στις οποίες μιλήσαμε με πολύ εντατικό τρόπο σχετικά με το υπόβαθρο των μισών μιας ντουζίνας τραγουδιών» δήλωσε. «Με έναν περίεργο τρόπο, η διαδικασία μας ήταν μια μίμηση των απογευματινών συναντήσεων που είχε με τον Τζον Λένον όταν έγραφαν για τους Μπιτλς. Ήμασταν αποφασισμένοι να μη φύγουμε από το δωμάτιο χωρίς να έχουμε στα χέρια μας κάτι ενδιαφέρον».

 

Ο Μαλντούν εξυμνεί τον Μακάρτνεϊ λέγοντας ότι είναι ένας από τους πιο δυνατούς, αισιόδοξους ανθρώπους που γνωρίζει αλλά και ένας βαθύς στοχαστής και ότι αυτή η στοχαστική πλευρά του θα αποκαλυφθεί στο βιβλίο και στα μάτια παλιών και νέων αναγνωστών, ενώ πιστεύει ότι μέσα από αυτό το βιβλίο θα αναδειχθεί και ως μια σημαντική λογοτεχνική προσωπικότητα που βασίζεται στη μακρά παράδοση της αγγλικής ποίησης.

 

Οι δυο τόμοι θα περιλαμβάνουν επίσης υλικό από το προσωπικό αρχείο του Μακάρτνεϊ, επιστολές, σχέδια και φωτογραφίες που θα δουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας. «Μαθαίνουμε από πολύ κοντά τον άνθρωπο, τη δημιουργική διαδικασία, την επεξεργασία μελωδιών, τις στιγμές έμπνευσης» δήλωσε ο εκδότης του.

 

Ο Μακάρτνεϊ έχει εκδώσει μέχρι σήμερα το Blackbird Singing, μια συλλογή στίχων και ποιημάτων από το 1965 έως το 1999, το παιδικό βιβλίο High in the Clouds, γραμμένο με τον Philip Ardagh, και το εικονογραφημένο βιβλίο Hey Grandude!, σε εικονογράφηση της Kathryn Durst, στο οποίο μιλά για τη σχέση με τα οκτώ εγγόνια του.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr