Οι διοργανωτές των Βραβείων της Οσκαρ σκέφτονται να απέχουν από την παρουσίαση της τελετής μ' έναν οικοδεσπότη εξ ολοκλήρου, έπειτα από την ξαφνική αποχώρηση του Κέβιν Χαρτ.


Σύμφωνα με το περιοδικό Variety, η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών προσπαθεί να αντικαταστήσει τον Χαρτ αφού ο κωμικός αποχώρησε από τα καθήκοντα της φιλοξενίας των Όσκαρ.


Η αποχώρησή του έγινε μετά από παρατεταμένες αντιδράσεις στα ομοφοβικά σχόλια που είχε κάνει στο παρελθόν.


Αναφερόμενο σε ανώνυμους «πληροφοριοδότες», το Variety υπονοεί ότι η Ακαδημία έμεινε έκπληκτη από την άρνηση του Hart να ζητήσει συγγνώμη και την, κατά συνέπεια, παραίτησή του από την τηλεοπτική παρουσίαση.

 

Από την άλλη, ενώ η πιο προφανής συνέχεια θα ήταν να προσκληθεί κάποιος οικοδεσπότης από talk show, όπως ο Τζίμι Κίμελ ή η Έλεν ΝτεΤζένερις, μια εναλλακτική που εξετάζεται είναι να μην υπάρχει κανένας.


Ωστόσο η επιλογή αυτή δε θεωρείται καλή καθώς το 2011 η παντελής απουσία συντονιστή-παρουσιαστή, αντίστοιχα, θεωρήθηκε καταστροφική όπως επίσης συνέβη και το 2013 με την επιλογή του «ακραίου» Σιθ ΜακΦάρλαν.


Η αίσθηση της κρίσης στην φετινή τελετή είναι ιδιαίτερα έντονη καθώς το 2018 καταγράφηκε το χαμηλότερο ρεκόρ τηλεθεατών που παρακολούθησαν την εκπομπή με 26,5 εκατομμύρια θεατές.

 

Με πληροφορίες απο τον Guardian