«Συνέβη στην Ελλάδα»: Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει ντοκουμέντα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας

«Συνέβη στην Ελλάδα»: Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει ντοκουμέντα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας Facebook Twitter
0

Μια νέα δράση υπό τον τίτλο «Συνέβη στην Ελλάδα» παρουσιάζει από τις 13 Ιανουαρίου και για μια Παρασκευή κάθε μήνα το Εθνικό Θέατρο, σε επιμέλεια /σκηνοθεσία Νίκου Χατζόπουλου και σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Πρόκειται για μια σειρά σκηνικών δράσεων βασισμένων σε ντοκουμέντα από τη σύσταση του νέου ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα, η οποία αποσκοπεί να φωτίσει με ποικίλους τρόπους κάποια κομβικά σημεία της πρόσφατης ιστορίας μας, να φέρει στην επιφάνεια πτυχές αμφιλεγόμενες και να αναθερμάνει τη συζήτηση πάνω στην ταυτότητά μας.


Η σειρά «Συνέβη στην Ελλάδα» πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της πρώτης κρατικής σκηνής που στόχο έχουν να διευρύνουν το ρόλο της και να τονίσουν την παρουσία της εντός και εκτός των «τειχών» της.

Όλες οι δράσεις θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου (Αγίου Κωνσταντίνου 22-24). H πρώτη δράση έχει τίτλο «Έλληνες και Φιλέλληνες» (έναρξη 17:30). Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: 'Άννα Μάσχα, Ηρώ Μπέζου, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος και Γιωργής Τσουρής.

Γενική είσοδος 5 ευρώ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.
Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Culture / Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη, που πρόλαβε να πραγματοποιήσει δύο μόνο παραστάσεις στην Πάνω Σκηνή του «Από Μηχανής Θεάτρου», έρχεται σε on demand προβολή το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ