Το ΕΜΣΤ προσφέρει ασφάλεια, δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, κατά την επίσκεψή της στο μουσείο την Τρίτη.

 

Η κ. Μενδώνη επισκέφθηκε το ΕΜΣΤ και περιηγήθηκε στους χώρους του, προκειμένου να ενημερωθεί για τα υγειονομικά που έχουν ληφθεί με στόχο την ασφάλεια τόσο των επισκεπτών όσο και των εργαζομένων.

 

«Η αλήθεια είναι ότι το ΕΜΣΤ "αδικήθηκε" περισσότερο από τα άλλα Μουσεία, γιατί μόλις τρεις εβδομάδες από την επιτυχημένη έναρξη της λειτουργίας του, προκαλώντας το ενδιαφέρον χιλιάδων πολιτών, αναγκάστηκε να κλείσει τις πόρτες του εξαιτίας του covid-19», δήλωσε η κ. Μενδώνη και συμπλήρωσε ότι το ΕΜΣΤ προσφέρει ασφάλεια, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί προτεραιότητα.

 

Στο ΕΜΣΤ η Μενδώνη: «Αδικήθηκε» περισσότερο από τα άλλα μουσεία εξαιτίας του κορωνοϊού
Πηγή φωτό ΑΠΕ/ Υπουργείο Πολιτισμού

 

«Όχι μόνον γιατί τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι εξαιρετικά αυστηρά, αλλά και γιατί οι μεγάλοι κοινόχρηστοι χώροι του, όπως και οι μεγάλες αίθουσες του, προσφέρουν την άνεση στον επισκέπτη να απολαύσει τα σπουδαία εκθέματά του», εξήγησε η υπουργός Πολιτισμού, ενώ σχολίασε ότι ο σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας προσαρμόστηκε και από σχεδιαστική άποψη στο πνεύμα του σύγχρονου μουσείου.

 

Με αφορμή την επίσκεψη της κ. Μενδώνη, το υπουργείο Πολιτισμού υπενθύμισε ότι «τρέχει» η προκήρυξη του ΕΜΣΤ για την πρόσληψη 13 υπαλλήλων διαφόρων ιδιοτήτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στις 22 Ιουνίου. Τις επόμενες μέρες θα λειτουργήσει το καφέ, στο ισόγειο, ενώ θα ετοιμαστεί και το εστιατόριο με τη μοναδική θέα της Ακρόπολης. Η είσοδος στο ΕΜΣΤ ως τις 15 Ιουλίου είναι δωρεάν.