Στο ΕΜΣΤ η Μενδώνη: «Αδικήθηκε» περισσότερο από τα άλλα μουσεία εξαιτίας του κορωνοϊού

Στο ΕΜΣΤ η Μενδώνη: «Αδικήθηκε» περισσότερο από τα άλλα μουσεία εξαιτίας του κορωνοϊού Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Το ΕΜΣΤ προσφέρει ασφάλεια, δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, κατά την επίσκεψή της στο μουσείο την Τρίτη.

Η κ. Μενδώνη επισκέφθηκε το ΕΜΣΤ και περιηγήθηκε στους χώρους του, προκειμένου να ενημερωθεί για τα υγειονομικά που έχουν ληφθεί με στόχο την ασφάλεια τόσο των επισκεπτών όσο και των εργαζομένων.

«Η αλήθεια είναι ότι το ΕΜΣΤ "αδικήθηκε" περισσότερο από τα άλλα Μουσεία, γιατί μόλις τρεις εβδομάδες από την επιτυχημένη έναρξη της λειτουργίας του, προκαλώντας το ενδιαφέρον χιλιάδων πολιτών, αναγκάστηκε να κλείσει τις πόρτες του εξαιτίας του covid-19», δήλωσε η κ. Μενδώνη και συμπλήρωσε ότι το ΕΜΣΤ προσφέρει ασφάλεια, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί προτεραιότητα.

Στο ΕΜΣΤ η Μενδώνη: «Αδικήθηκε» περισσότερο από τα άλλα μουσεία εξαιτίας του κορωνοϊού Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΑΠΕ/ Υπουργείο Πολιτισμού

«Όχι μόνον γιατί τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι εξαιρετικά αυστηρά, αλλά και γιατί οι μεγάλοι κοινόχρηστοι χώροι του, όπως και οι μεγάλες αίθουσες του, προσφέρουν την άνεση στον επισκέπτη να απολαύσει τα σπουδαία εκθέματά του», εξήγησε η υπουργός Πολιτισμού, ενώ σχολίασε ότι ο σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας προσαρμόστηκε και από σχεδιαστική άποψη στο πνεύμα του σύγχρονου μουσείου.

Με αφορμή την επίσκεψη της κ. Μενδώνη, το υπουργείο Πολιτισμού υπενθύμισε ότι «τρέχει» η προκήρυξη του ΕΜΣΤ για την πρόσληψη 13 υπαλλήλων διαφόρων ιδιοτήτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στις 22 Ιουνίου. Τις επόμενες μέρες θα λειτουργήσει το καφέ, στο ισόγειο, ενώ θα ετοιμαστεί και το εστιατόριο με τη μοναδική θέα της Ακρόπολης. Η είσοδος στο ΕΜΣΤ ως τις 15 Ιουλίου είναι δωρεάν.

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.
Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Culture / Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη, που πρόλαβε να πραγματοποιήσει δύο μόνο παραστάσεις στην Πάνω Σκηνή του «Από Μηχανής Θεάτρου», έρχεται σε on demand προβολή το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ