Στην Ακρόπολη η Μενδώνη - Αυτοψία και οδηγίες πριν ανοίξει πάλι ο αρχαιολογικός χώρος

Στην Ακρόπολη η Μενδώνη - Αυτοψία και οδηγίες πριν ανοίξει πάλι ο αρχαιολογικός χώρος Facebook Twitter
0

Αυτοψία στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης πραγματοποίησε σήμερα η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, συνοδευόμενη από τον γγ Πολιτισμού, Γιώργο Διδασκάλου, και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Όπως ενημερώνει, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «σκοπός ήταν να εξεταστεί ο χώρος για την εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων προστασίας, προσωπικού και επισκεπτών, τα οποία θα πρέπει να ληφθούν έως τις 18 Μαΐου, οπότε θα επαναλειτουργήσουν οι αρχαιολογικοί χώροι».

«Η υπουργός έδωσε οδηγίες για την αυστηρή εφαρμογή των πρωτοκόλλων, που αναμένεται να καθοριστούν μετά τις οδηγίες της Ειδικής Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, εντός της εβδομάδος αλλά και για τον γενικότερο ευπρεπισμό του αρχαιολογικού χώρου», προσθέτει το ΥΠΠΟΑ.

Στην Ακρόπολη η Μενδώνη - Αυτοψία και οδηγίες πριν ανοίξει πάλι ο αρχαιολογικός χώρος Facebook Twitter

«Εξετάστηκαν τα ζητήματα που ανακύπτουν στην είσοδο και έξοδο από τον αρχαιολογικό χώρο, δεδομένης της στενότητας των προπυλαίων αλλά και στη διαχείριση του χρόνου αναμονής των επισκεπτών στην ακύρωση των εισιτηρίων. Η αύξηση φυλακτικού προσωπικού για την διευκόλυνση και καθοδήγηση των επισκεπτών θεωρήθηκε αναγκαία», σημειώνει το υπουργείο.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, «έγινε αυτοψία και στο παλαιό αρχαιολογικό μουσείο, για το οποίο αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να δημοσιοποιηθεί η πρόσκληση ανάδειξης αναδόχου για την αποκατάσταση του κτιρίου. Παράλληλα, έγινε εκτενής συζήτηση για τις χρήσεις που θα φιλοξενηθούν στο κτίριο ώστε να συμβάλλουν στη μέγιστη εμπειρία των επισκεπτών».

Στην Ακρόπολη η Μενδώνη - Αυτοψία και οδηγίες πριν ανοίξει πάλι ο αρχαιολογικός χώρος Facebook Twitter

«Τέλος, έγινε αυτοψία στα έργα για την εγκατάσταση του ανελκυστήρος -για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ και ατόμων τρίτης ηλικίας. Η υπουργός ενημέρωσε ότι θα ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία για την προμήθεια δύο ηλεκτροκίνητων αμαξιδίων των δύο ατόμων, ώστε να διευκολυνθεί ακόμη περισσότερο η πρόσβαση», καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο κοστίζει να βγαίνεις στην Αθήνα;

Culture / Πόσο κοστίζει να βγαίνεις στην Αθήνα;

Από τις θεατρικές σκηνές και τις σκοτεινές αίθουσες μέχρι τα μεγάλα dance events και τα πιο περιζήτητα τραπέζια της Αθήνας, πόσο κοστίζει πραγματικά η επαφή με όσα συμβαίνουν στην πόλη; Πού βρισκόμαστε σε σχέση με λίγα χρόνια πριν και πού σε σχέση με το εξωτερικό;
THE LIFO TEAM
Τα πρόσωπα που άλλαξαν κάτι στον πολιτισμό και υπόσχονται πολλά ακόμα για το μέλλον

Portraits 2025 / Τα πρόσωπα που άλλαξαν κάτι στον πολιτισμό και υπόσχονται πολλά ακόμα για το μέλλον

Kάποιοι το κάνουν για χρόνια, άλλοι εμφανίζονται πρώτη φορά ή είναι ακόμα στην αρχή της θαυμαστής τους πορείας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το 2024 έκαναν τη διαφορά και απ' ό,τι φαίνεται το 2025 θα συνεχίσουν ακάθεκτοι. Η ομάδα της LifΟ μίλησε μαζί τους.
THE LIFO TEAM
«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 - ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ