Στη Maylis Besserie το φετινό βραβείο Goncourt για τις τελευταίες ημέρες του Σάμιουελ Μπέκετ

Στη Maylis Besserie το φετινό βραβείο Goncourt για τις τελευταίες ημέρες του Σάμιουελ Μπέκετ Facebook Twitter
0

Στην ραδιοφωνική παραγωγό Maylis Besserie απονεμήθηκε το φετινό βραβείο Goncourt για το «Le tiers temps», ένα μυθιστόρημα που φαντάζεται τις τελευταίες μέρες του θεατρικού συγγραφέα Σάμιουελ Μπέκετ.

Το βραβείο Goncourt για την καλύτερη νουβέλα απονεμήθηκε στη συγγραφέα Anne Serre για το «Au coeur d'un été tout en or» (εκδόσεις Mercure de France), το Goncourt για βιογραφία στον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Thierry Thomas για το «Hugo Pratt, trait pour trait» (εκδόσεις Grasset) και το Goncourt της ποίησης στον ποιητή και δοκιμιογράφο Michel Deguy για το σύνολο του έργου του.

Στη Maylis Besserie το φετινό βραβείο Goncourt για τις τελευταίες ημέρες του Σάμιουελ Μπέκετ Facebook Twitter

Το βιβλίο της Maylis Besserie κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο και αναφέρεται στις τελευταίες μέρες του Σάμιουελ Μπέκετ σε έναν παρισινό οίκο ευγηρίας, που ονομάζεται «Le Tiers-temps».

Ο διάσημος θεατρικός συγγραφέας περιμένει εκεί το τέλος της ζωής του και αναπολεί τα πάθη, τα βάσανα και τις χαρές που σημάδεψαν την ύπαρξή του. Η αναπόληση τούτη των αναμνήσεών του εναλλάσσεται με την παρατήρηση της καθημερινότητας και των ανθρώπων που τον περιβάλλουν στον οίκο ευγηρίας.

Τα μέλη της Ακαδημίας Goncourt, που απονέμουν τα διάσημα βραβεία σε γαλλόφωνους συγγραφείς, επέλεξαν να απονείμουν τα εαρινά τους βραβεία κατά την πρώτη ημέρα της εξόδου από το lockdown «ώστε να είναι ευθυγραμμισμένα με το πολυαναμενόμενο άνοιγμα των βιβλιοπωλείων και για να στηρίξουν επάγγελμα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑFP

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.
Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Culture / Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη, που πρόλαβε να πραγματοποιήσει δύο μόνο παραστάσεις στην Πάνω Σκηνή του «Από Μηχανής Θεάτρου», έρχεται σε on demand προβολή το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ