Σαράντα χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στα δισκοπωλεία το «Live in New York», ο ιστορικός διπλός δίσκος του Frank Zappa, αναμένεται κυκλοφορήσει εκ νέου. 

 

Ο δίσκος ηχογραφήθηκε κατά τις τέσσερις εμφανίσεις του ευφυούς συνθέτη και βιρτουόζου κιθαρίστα στο Palladium της Νέας Υόρκης ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά του 1976. 

 

Οι καλύτερες ηχογραφήσεις των εμφανίσεων επιλέχθηκαν από τον ίδιο τον καλλιτέχνη συμπεριλήφθηκαν στον διπλό δίσκο που κυκλοφόρησε τελικά το 1978, καθώς αντιμετώπισε ζητήματα λογοκρισίας. 

 

 

Η επανέκδοση του «Live in New York» έγινε από τον γιο του καλλιτέχνη και επίσης μουσικό, Ahmet Zappa και από τον Joe Travers, μουσικό και επιμελητή των αρχείων του εκλιπόντος συνθέτη. 

 

Έτσι η επετειακή έκδοση θα συμπεριλαμβάνει το αυθεντικό άλμπουμ, με νέο mastering από τον Bob Ludwig, ένα αντίγραφο εισιτηρίου από τη συναυλία, παρτιτούρες και ανέκδοτες φωτογραφίες και φυσικά ηχογραφήσεις των κομματιών που ακούστηκαν τον χειμώνα του 1976 στη Νέα Υόρκη. 

 

Τα ακυκλοφόρητα ζωντανά ηχογραφημένα κομμάτια έχουν μιξαριστεί εκ νέου από τα master tapes. Η επετειακή κυκλοφορία θα είναι διαθέσιμη σε τριπλό βινύλιο 180 γραμμαρίων ή πενταπλό cd. 

 

Mε πληροφορίες από Rolling Stone