Μια τοιχογραφία του Banksy, που είχε καλυφθεί από τις σκαλωσιές, κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών σε κτίριο τους τελευταίους μήνες, αναμένεται να αποκαλυφθεί τη Δευτέρα στο Νότινγκ Χιλ του Λονδίνου.


Το έργο, που είναι γνωστό ως ο «ζωγράφος γκράφιτι» ή «ο ζωγράφος» ή «Velazquez», απεικονίζει έναν καλλιτέχνη – που θεωρείται ότι είναι ο Ισπανός Ντιέγο Βελάθκεθ  – με ένα καβαλέτο ο οποίος γράφει «Banksy» με μεγάλα κόκκινα γράμματα.

 

Σχεδιάστηκε στη γωνία των Acklam και Portobello Road το 2008 και καλύφθηκε όταν η κατασκευαστική εταιρία Enstar Capital ξεκίνησε την ανακαίνιση του κτιρίου για να φτιάξει πολυτελή διαμερίσματα.

 

«Είναι ένα υπέροχο χαρακτηριστικό στοιχείο για το κτίριο και ένα όμορφο χαρακτηριστικό στο Νότινγκ Χιλ που έχει κρατήσει τον χαρακτήρα του Λονδίνου» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Enstar Capital, Simon Lyons, στο Reuters.


«Ένας από τους λόγους που αγόρασα το κτίριο ήταν ότι υπήρχε ένα έργο τουBanksy εκεί – του χάρισε αυτό το εικονικό προφίλ. Έτσι, ενώ νομίζω ότι οι τιμές για τον Banksy είναι ανόητες, θα μπορούσε κανείς να πει ότι κατά κάποιο τρόπο ήμουν θαυμαστής του με διάφορους τρόπους» συμπληρώνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας. 

 

Η Enstar αρχικά ήθελε να μετακινήσει το έργο του Banksy, αλλά αποφάσισε ότι θα ήταν πολύ επικίνδυνο, κι έτσι παραμένει στο ίδιο μέρος προστατευμένο από γυαλί και φωτισμένο.

 

Με πληροφορίες από Reuters