Το «Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου, μέρος Α'» παίζεται τώρα και στις ελληνικές αίθουσες και όπως γράφει και η αστεία μαρκίζα αμερικάνικου σινεμά, παίζεται σε 2D.

 http://www.youtube.com/watch?v=Yp5IggAXBa4&feature=fvst

(Το κανονικό τρέιλερ)

 

Ενώ η Warner, στην προσπάθειά της να κεφαλαιοποιήσει τη ζήτηση για τρισδιάστατο κινηματογράφο, είχε ανακοινώσει πως με του που θα παραλάμβανε την κόπια της γυρισμένης ταινίας θα την μετέτρεπε σε 3D κάτι τέτοιο δεν έγινε. Το μοντάζ τέλειωσε λίγο πριν την κυκλοφορία στις αίθουσες, η εταιρία προσπάθησε να κάνει μια άρπα κόλλα μετατροπή και δεν της βγήκε, και τελικά οι φαν του έφηβου μάγου θα τον δουν όπως τον είχαν συνηθίσει.

Ο Τζέιμς Κάμερον, που με το Avatar έκανε τη μεγαλύτερη τρισδιάστατη επιτυχία δήλωσε: «Ήταν λάθος και τους το είχα πει απ' την αρχή. Το να μετατρέψεις με το ζόρι μια κανονική ταινία σε τρισδιάστατη δεν είναι μόνο δύσκολο, είναι και κακόγουστο. Καλύτερα θα ήταν να την είχαν γυρίσει κατευθείαν σε 3D κι όχι να τρέχουν να προλάβουν την τελευταία στιγμή».

Και είναι αλήθεια: μοιάζει με αρπαχτή το να κάνεις 3D εκ των υστέρων την ταινία σου, σα να ρίχνεις τόνους αλάτι σε κάτι ήδη άγευστο.

 

http://www.youtube.com/watch?v=MahTKZDHXaA

Literal Version: η απαραίτητη παρωδία του τρέιλερ.