Εικονική περιήγηση στο Met όπου ο επισκέπτης μπορεί να «δανειστεί» τα πιο διάσημα έργα Τέχνης

Εικονική περιήγηση στο Met όπου ο επισκέπτης μπορεί να «δανειστεί» τα πιο διάσημα έργα Τέχνης Facebook Twitter
Εικονική περιήγηση στο Met όπου ο επισκέπτης μπορεί να «δανειστεί» τα πιο διάσημα έργα Τέχνης (Pixabay)
0

«Όπου κι αν βρίσκεστε στον κόσμο, ζήστε το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης όπως ποτέ άλλοτε! Οι εικονικές πόρτες στο The Met Unframed είναι τώρα ανοιχτές» ανακοίνωσε το μουσείο.

Το Met μέχρι και τα μέσα Φεβρουαρίου δίνει τη δυνατότητα σε όλους, ανεξαρτήτως από το πού βρίσκονται, να ζήσουν την εμπειρία του Μουσείου με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας Verizon, o επισκέπτης μπορεί να εξερευνήσει 13 αποκλειστικά ψηφιακές γκαλερί, ανακαλύπτοντας παράλληλα τις μικρές, αόρατες λεπτομέρειες στα έργα τέχνης του Μουσείου. Το σπουδαιότερο όλων ωστόσο, είναι ότι επισκέπτης μπορεί ακόμα και να «δανειστεί» μερικά από τα αριστουργήματα.

Ενώ το ίδρυμα έχει ήδη ανοίξει ξανά εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, εκτελεί ταυτόχρονα και μια εικονική περιοδεία που επιτρέπει στους λάτρεις της τέχνης από όλον τον κόσμο να εξερευνήσουν τις συλλογές του με έναν διασκεδαστικό και ιδιαίτερο τρόπο που δεν μπορεί να παρέχει η φυσική εμπειρία.

Η υπηρεσία Met Unframed, είναι μια εκτεταμένη, υπερρεαλιστική εικονική ανακατασκευή του Met και των γκαλερί του.

Όλοι οι καλεσμένοι ξεκινούν από τη νέα εμπειρία της Μεγάλης Αίθουσας, όπου μπορούν να αποφασίσουν εάν θα πρέπει να προχωρήσουν στις ψηφιακές εκδόσεις των ενοτήτων «Power», «Home», «Nature» ή «Journey».

Για να περιηγηθούν θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή στο smartphone ή στη συσκευή τους, που τους επιτρέπει να βλέπουν περιμετρικά τον χώρο. Η όλη εμπειρία διαθέτει 13 γκαλερί και σχεδόν 50 έργα τέχνης από τη συλλογή του Met, εξηγεί το μουσείο. Σε αυτά περιλαμβάνονται κομμάτια των Rembrandt, Vincent van Gogh και άλλων θρυλικών καλλιτεχνών, καθώς και αντίκες.

Το ιδιαίτερο στο The Met Unframed είναι ότι τα έργα τέχνης ενσωματώνουν μίνι-παιχνίδια, όπως αινίγματα και ερωτήσεις σχετικά με κάποια ασήμαντα πράγματα, που παρακινούν τον επισκέπτη να παρατηρήσει πιο προσεκτικά. Εάν κερδίσει αρκετά παιχνίδια, μπορεί να πάρει τα αριστουργήματα στο σπίτι του. Μόνο ψηφιακά, φυσικά. Κάθε έργο τέχνης μπορεί να το «δανειστεί» ο κάθε χρήστης για διάστημα έως και 15 λεπτά.

Το Met Unframed, είναι μια εμπειρία μόνο για κινητά, και οι χρήστες μπορούν να πλοηγηθούν δωρεάν στο themetunframed.com έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.