«Orbis»: Μια αποκαλυπτική ιστορία ενηλικίωσης

Orbis Facebook Twitter
0

Το Orbis είναι μια ταινία μικρού μήκους που διαδραματίζεται σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο όπου διάφοροι νέοι από διαφορετικά μέρη προσπαθούν να επιβιώσουν στην καθημερινότητα χωρίς καμία ελπίδα.

Η μοναξιά, η νοσταλγία και η μεταμόρφωση των ψυχών επηρεάζονται από έναν μετεωρίτη που πέφτει από τον ουρανό εκπέμποντας ένα παράξενο σήμα. Οι χαρακτήρες θα χρησιμοποιήσουν αυτό το παράξενο γεγονός για να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και να συνδεθούν βαθιά με τις επιθυμίες τους.

«Θέλαμε να απεικονίσουμε τη μοναξιά με ακραίο τρόπο, δημιουργώντας έναν εντελώς άδειο και κατεστραμμένο κόσμο και το πώς αυτός ο κόσμος μπορεί να κατοικείται από νέους ανθρώπους που ανακαλύπτουν τον εαυτό τους. Το συναίσθημα της νοσταλγίας αναμεμειγμένο με την επιβίωση, η θλίψη, η ερημιά, οι σεξουαλικές επιθυμίες και η αιώνια αίσθηση ότι είσαι παγιδευμένος στο μυαλό σου, είναι όλα μέρος αυτού. Το να είσαι εντελώς μόνος σε έναν πλανήτη κάνει το μυαλό σου να αρχίσει να αναρωτιέται αν αυτό που ζεις είναι πραγματικό ή μέρος της φαντασίας σου. Μια ύπαρξη χωρίς νόημα που εκπέμπει αχτίδες ελπίδας με την εμφάνιση αυτού του παράξενου μετεωρίτη».

Ένα voice-over περιγράφει συναισθήματα απομόνωσης, σύγχυσης και αδυναμίας να προσδιορίσει τι είναι πραγματικό και τι όχι. Το Orbis εστιάζει στη μεταμόρφωση που περνούν οι νέοι καθώς αφήνουν πίσω τους τον οικείο κόσμο της παιδικής ηλικίας και επιχειρούν προς ένα αβέβαιο, ενήλικο μέλλον.

Orbis Facebook Twitter

Orbis Facebook Twitter

Orbis Facebook Twitter

ORBIS Facebook Twitter

Orbis Facebook Twitter

Orbis Facebook Twitter

Orbis Facebook Twitter

Orbis Facebook Twitter

Orbis Facebook Twitter

Orbis Facebook Twitter

Orbis Facebook Twitter

Orbis Facebook Twitter

 
Οθόνες
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Dragon’s Den: Ήταν 5 πλούσιοι και τους έδειξαν λίγο ελληνικό επιχειρείν

Τηλεόραση / Dragon’s Den: Ήταν 5 πλούσιοι και τους έδειξαν λίγο ελληνικό επιχειρείν

Τη νύχτα που μια σχετικά καλοπροαίρετη εκδοχή του καπιταλισμού συναντήθηκε για λίγο με ό,τι συναλλασσόμαστε κάθε μέρα: κάποιους εργατικούς και ταλαντούχους, κάποιους αμετανόητους αεριτζήδες και κάποιους που γιατί δεν τους κάνουμε διευθυντές εδώ και τώρα. Όλα αυτά στο νέο reality επιχειρηματικότητας του ΑΝΤ1.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
«Ο Αγγελόπουλος δεν έκανε έκπτωση στη δουλειά του»

Ανδρέας Σινάνος / «Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος διαρκεί και θα διαρκέσει»

Με αφορμή την επέτειο θανάτου του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη μάς μιλάει ο σταθερός του συνεργάτης και κορυφαίος διευθυντής φωτογραφίας με διεθνή καριέρα και μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Ανδρέας Σινάνος.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η δύναμη των εικόνων της Μάρτα Μέσαρος σε ένα αφιέρωμα στην Ταινιοθήκη

Οθόνες / Η δύναμη των εικόνων της Μάρτα Μέσαρος σε ένα αφιέρωμα στην Ταινιοθήκη

Μια αναδρομή στη ζωή και το έργο της σπουδαίας δημιουργού με αφορμή το αφιέρωμα «Μάρτα Μέσαρος: Η γυναίκα στο επίκεντρο της Ιστορίας» που θα παρουσιαστεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Πόσο Netflix μπορεί να απορροφήσει ο πλανήτης; Η ‘ισχυρή κυρία’ της πλατφόρμας απαντά

Οθόνες / Πόσο Netflix μπορεί να απορροφήσει ο πλανήτης; Η «ισχυρή κυρία» της πλατφόρμας απαντά

Η Bela Bajaria, υπεύθυνη περιεχομένου τόσο για τις αγγλόφωνες όσο και για τις διεθνείς παραγωγές του Netflix, δηλώνει στο New Yorker ότι η επιτυχία έχει να κάνει με το «να αναγνωρίζεις ότι οι άνθρωποι θέλουν όλο και πιο πολλά».
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ