Λίγο πριν την προβολή της ταινίας «Η Πόλη και η Πόλη» στο φεστιβάλ του Βερολίνου Facebook Twitter

«Η πόλη και η πόλη»: 14 συντελεστές της ταινίας σχολιάζουν εικόνες από τα γυρίσματα

0

Η ταινία «Η πόλη και η πόλη» των Χρήστου Πασσαλή και Σύλλα Τζουμέρκα που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα Encounters του κορυφαίου ευρωπαϊκού κινηματογραφικού φεστιβάλ του Βερολίνου και συμμετέχει στις Ειδικές Προβολές του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι ένα κινηματογραφικό έργο που διατρέχει επτά δεκαετίες της ιστορίας της Θεσσαλονίκης και της πικρής εμπειρίας της εβραϊκής της κοινότητας.

Ο Χρήστος Πασσαλής (ομάδα blitz, Luzerner theater, κ.α.) και ο Σύλλας Τζουμέρκας (Χώρα Προέλευσης, Η Έκρηξη, Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών) επιστρέφουν δημιουργικά στη γενέτειρά τους και συνσκηνοθετούν μια ταινία κοφτερή σαν μαχαίρι, δομημένη σε έξι κεφάλαια, έναν πρόλογο και έναν επίλογο.

Γυρισμένη σε μόλις 14 μέρες, με μια εξαιρετική ομάδα καλλιτεχνικών συντελεστών, και πολυαγαπημένων αλλά και πρωτοεμφανιζόμενων ηθοποιών, «Η πόλη και η πόλη» θαμπώνει τα όρια μεταξύ μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και ταινίας-δοκιμίου.

Με αφορμή την ελληνική πρεμιέρα της ταινίας, 14 συντελεστές της σχολιάζουν αποκλειστικά για τη LiFO από μία φωτογραφία για κάθε μία από τις 14 ημέρες των γυρισμάτων της ταινίας.  

Μέρα 1η - Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός

Ορέστης Ανδρεαδάκης (curator): «Αλάνα, ράγες, μπάζα. Τίποτε δεν θυμίζει τη φρίκη του 1943 στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης λίγη ώρα πριν αρχίσει το γύρισμα. Φτάνω καθυστερημένος. Όλα είναι έτοιμα. Θέλω να χτυπήσω μια κλακέτα, λέω στον Σύλλα και τον Χρήστο. Ο Σίμος με κοιτάει πίσω από την κάμερα».

Σύλλας Τζουμέρκας Facebook Twitter
Σύλλας Τζουμέρκας. Set photo: Αλεξάνδρα Ρίμπα

Μέρα 2η - Πλατεία Ελευθερίας

Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου (ηθοποιός): «Ένιωσα για πρώτη φόρα την ανάγκη ενός ανθρώπου να μικρύνει, να εξαφανιστεί όσο γίνεται, να γίνει αόρατος. Να περάσει απαρατήρητος όταν ξεσπάει αυτή η αλόγιστη βία. Πώς είναι να είναι ο μόνος τρόπος για να έχεις μια ευκαιρία να επιβιώσεις τους εξευτελισμούς, τον θάνατο».

Λίγο πριν την προβολή της ταινίας «Η Πόλη και η Πόλη» στο φεστιβάλ του Βερολίνου Facebook Twitter
Σκηνή από την ταινία: Από αριστερά, Μιχάλης Ράβναλης, Αλέξανδρος Βαρδαξογλου, Άγγελος Κωνσταντίνου, Άρης Αρμαγανίδης, Κώστας Πεντερίδης.

Μέρα 3η - Εκδρομή

Αγγελική Παπούλια (ηθοποιός): «Ο Λεονάρδος Μπατής έπαιζε κλαρίνο ενώ χορεύαμε βαλς κάπου κοντά στην Επανομή. Τον κοιτούσα και σκεφτόμουν πως ο παππούς του, Λέων Μπατής, που επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη περπατώντας από το Άουσβιτς, ίσως να είχε διασχίσει το ίδιο μέρος 75 χρόνια πριν».

Bασίλης Καραμπούλας, Aγγελική Παπούλια Facebook Twitter
Σκηνή από την ταινία: Bασίλης Καραμπούλας, Aγγελική Παπούλια

Μέρα 4η - Πορεία

Βασίλης Καραμπούλας (ηθοποιός): «Περπατούσαμε από το πρωί σε μια αχανή έκταση. Ήλιος με δόντια... Ξεκολλούσαμε με δυσκολία τα παπούτσια μέσ' απ' τη λάσπη. Δεν μιλούσε κανένας. Από μακριά ακούγαμε τους γλάρους».

Bασίλης Καραμπούλας Facebook Twitter
Σκηνή από την ταινία: Bασίλης Καραμπούλας

Μέρα 5η - Νομός Κιλκίς

Βασίλης Κανάκης (ηθοποιός): «Τα αγκάθια, τη λάσπη μέσα στις μπότες, τον κόσμο στο καφενείο του χωριού, τα βαμβάκια και την επιστροφή στο τσιμέντο της πόλης».

Bασίλης Κανάκης Facebook Twitter
Bασίλης Κανάκης. Set photo: Αλεξάνδρα Ρίμπα

Μέρα 6η - Πλατεία Δημοκρατίας (Βαρδαρίου)

Νίκη Παπανδρέου (ηθοποιός): «Πορτοκαλί-κόκκινο-πράσινο, φωνές, περαστικοί, αυτοκίνητα και ζάλη, σφιχτές αγκαλιές».

Βασίλης Κανάκης, Νίκη Παπανδρέου Facebook Twitter
Βασίλης Κανάκης, Νίκη Παπανδρέου. Set photo: Αλεξάνδρα Ρίμπα

Μέρα 7η - Δίκη 1

Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου (ηθοποιός): «Δεν είχα μπει ποτέ στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Από μικρή το ήθελα. Ήταν ένα ταξίδι στον χρόνο».

Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου Facebook Twitter
Σκηνή από την ταινία: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου

Μέρα 8η - Cityscapes 

Σίμος Σαρκετζής (διευθυντής φωτογραφίας): «Φώτα αυτοκινήτου που στρίβει πίσω από την κάμερα ξαφνικά υπερφωτίζουν δύο πρόσωπα μιας άλλης εποχής. Όπως θα κάνανε σίγουρα οι προβολείς στο στρατόπεδο συγκέντρωσης, δεκαετίες πριν. Πίσω από τον φακό δεν υπάρχει ποτέ μία εποχή».

Σίμος Σαρκετζής. Facebook Twitter
Σίμος Σαρκετζής. Set photo: Αλεξάνδρα Ρίμπα

Μέρα 9η - Δίκη 2

Χρήστος Πασσαλής (συν-σεναριογράφος, συν-σκηνοθέτης): «Επέτειος απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, άδειο Δικαστικό Μέγαρο. Εκατοντάδες κλειδωμένες πόρτες γραφείων. Περιμένω μια από αυτές να ανοίξει και να εμφανιστεί ο Franz Kafka».

Χρήστος Πασσαλής Facebook Twitter
Χρήστος Πασσαλής. Set photo: Αλεξάνδρα Ρίμπα

Μέρα 10η - Αγορά  1

Αργύρης Ξάφης (ηθοποιός): «Ξαναμοίραζε ο Εσκεναζί ο παλαιοπώλης την ιστορία που άφησε πίσω. Την ιστορία των καπέλων, των pantalones, των παπουτσιών όλων αυτών που ήρθαν θέλοντας να ξεκινήσουν μια καινούργια ζωή, που έφεραν καινούργια ζωή και δυναμική στη γερασμένη μέχρι τότε πόλη. Και αυτή η πόλη ξαναπήρε μπροστά με αυτά τα ropa uzada. Και ίσως βρήκε τον πραγματικό της εαυτό, μέχρι να τον απαρνηθεί λίγο αργότερα».

Αργύρης Ξάφης Facebook Twitter
Σκηνή από την ταινία: Αργύρης Ξάφης

Μέρα 11η - Αγορά 2

Μαρία Δρανδάκη (παραγωγός): «Ο Χρήστος Πασσαλής και ο Σύλλας Τζουμέρκας μεταμορφώνουν με λίγα μέσα, πολύ ταλέντο και ένα μικρό, αλλά φοβερό συνεργείο, ένα συγκρότημα αποθηκών σε μια γειτονιά της Θεσσαλονίκης των αρχών της δεκαετίας του ’30. Σύγχρονα στοιχεία παρεισφρύουν οργανικά στη σύνθεση του πλάνου, λάστιχα αυτοκινήτων καίγονται, μαύρος καπνός στον ουρανό, μπαρουτοκαπνισμένα πρόσωπα, και ανάμεσά τους, η Δανάη Πριμάλη, η "κόρη" της Μαρίσσας Τριανταφυλλίδου στο Η Δουλειά της, την προηγούμενη συνεργασία μας, 18 χρονών πια, παίζει ένα κορίτσι στις φτωχογειτονιές της πόλης – και της πόλης».

Ανδρόνικος Χρηστάρας, Δανάη Πριμάλη Facebook Twitter
Σκηνή από την ταινία: Ανδρόνικος Χρηστάρας, Δανάη Πριμάλη

Μέρα 12η - Η κηδεία

Θέμις Μπαζάκα (ηθοποιός): «Κηδεία! Πρώτο γύρισμα που κάνω μέσα στο lockdown. Ποτέ δεν φανταζόμουν πόση χαρά θα ένιωθα μέσα σε μια τόσο οδυνηρή σκηνή. Ζωντανή και ελεύθερη ανάμεσα σε αγαπημένους… μόνο στο σινεμά! Σύλλα, Χρήστο, Σίμο, Αγγελική, Φιντέλ, ευχαριστώ». 

Θέμις Μπαζάκα, Φιντέλ Ταλαμπούκας Facebook Twitter
Σκηνή από την ταινία: Θέμις Μπαζάκα, Φιντέλ Ταλαμπούκας

Μέρα 13η - Εκτέλεση

Σύλλας Τζουμέρκας (συν-σεναριογράφος, συν-σκηνοθέτης): «Mια εξαιρετικά περίπλοκη σκηνή, με πολλά πλάνα μέσα στο κρύο. Το προηγούμενο βράδυ έχει απρόσμενα χιονίσει, πού και πού ρίχνει λίγο αραιό χιονόνερο. Μπροστά στον άνδρα που κρύβει η κουκούλα, άτακτοι, ταλαιπωρημένοι, πικροί στρατιώτες. Πίσω, μια γίδα».

Λίγο πριν την προβολή της ταινίας «Η Πόλη και η Πόλη» στο φεστιβάλ του Βερολίνου Facebook Twitter
Σκηνή από την ταινία.

Μέρα 14η - Κάμπινγκ

Μαρία Φιλίνη (ηθοποιός): «Μια παλιά ντίσκο κάπου προς την Πεντέλη, φτάσαμε εκεί τη νύχτα. Είχαμε περάσει τη μέρα στη θάλασσα και στις καλαμιές. Ήταν Νοέμβρης πια, νομίζω. Ήμασταν ακούραστοι και χαρούμενοι».

Λαέρτης Μαλκότσης Facebook Twitter
Σκηνή από την ταινία: Λαέρτης Μαλκότσης

Τη συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Homemade Films με τη συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, υπογράφει η Μαρία Δρανδάκη, και την επιμέλεια ο Ορέστης Ανδρεαδάκης. 

Η ταινία υποστηρίχθηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο της δωρεάς του για τη δημιουργία του επετειακού προγράμματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το Claims Conference - the Conference of Jewish Material Claims Against Germany, το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον, το Rosa Luxemburg Stiftung - Office in Greece, το ΕΚΟΜΕ, τo Kέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το MOMus, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.

Τρίτη 15/3, 20:00, Ολύμπιον

Οθόνες
0

M. Hulot

O M.Hulot είναι διευθυντής της έντυπης LIFO και δουλεύει σε αυτήν από το πρώτο φύλλο της

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ

Οθόνες / «Η πόλη και η πόλη»: Μια τραγική, εγκληματική και επονείδιστη σελίδα της ελληνικής Ιστορίας

Το πολυεστιακό αφήγημα των Σύλλα Τζουμέρκα και Χρήστου Πασσαλή που αναδιατυπώνει την επώδυνη εμπειρία της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης μόλις έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η ιστορία της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης σε ένα συναρπαστικό πρότζεκτ

Οθόνες / Η ιστορία της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης σε ένα συναρπαστικό πρότζεκτ

Ο Χρήστος Πασσαλής και ο Σύλλας Τζουμέρκας μιλούν για το «Η πόλη και η πόλη» που παρουσιάζεται στο ΚΠΙΣΝ ως εγκατάσταση, ενώ θα κυκλοφορήσει και ως κανονική κινηματογραφική ταινία, αργότερα μέσα στη χρονιά.
M. HULOT

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα γρήγορα με την Taylor Swift

Pulp Fiction / Ένα στα γρήγορα με την Taylor Swift

Τη στιγμή που οι δύο υποψήφιοι Πρόεδροι, ο Μπάιντεν χιουμοριστικά και ο Τραμπ απειλητικά, επικαλούνται την προτίμησή της για να επηρεαστούν οι ψηφοφόροι των προεδρικών εκλογών, η Τέιλορ Σουίφτ ξεφουρνίζει ένα ακόμα μουσικό ημερολόγιο με επικάλυψη μελαγχολικής εκδίκησης έναντι των πρώην της και την ίδια synthpop μονοτονία που επιμένει να σπάει ρεκόρ.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Civil War»: Γιατί μια ταινία δράσης έχει φρικάρει τόσο τους Αμερικανούς θεατές;

The Review / «Civil War»: Γιατί μια ταινία δράσης έχει φρικάρει τόσο τους Αμερικανούς θεατές;

Ο Γιάννης Βασιλείου και ο Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος, κριτικός στο Αθηνόραμα, αναλύουν τη νέα ταινία του Άλεξ Γκάρλαντ, που μόλις κυκλοφόρησε στις αίθουσες και τρομάζει τους Αμερικανούς θεατές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Μανώλης Πιμπλής και η Σταυρούλα Παπασπύρου μιλούν για την αγαπημένη εκπομπή των booklovers

Οθόνες / «Βιβλιοβούλιο»: Μια διόλου σοβαροφανής τηλεοπτική εκπομπή για το βιβλίο

Ο Μανώλης Πιμπλής και η Σταυρούλα Παπασπύρου ήταν κάποτε «ανταγωνιστές». Και πια κάνουν μαζί την αγαπημένη εκπομπή των βιβλιόφιλων, τη μοναδική που υπάρχει για το βιβλίο στην ελληνική τηλεόραση, που επικεντρώνεται στη σύγχρονη εκδοτική παραγωγή και έχει καταφέρει να είναι ευχάριστη και ενημερωτική.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Μην ανοίγεις την πόρτα

Οθόνες / «Μην ανοίγεις την πόρτα»: Το χειροποίητο αλλά καθόλου ερασιτεχνικό θρίλερ των Unboxholics

Η πρώτη τους ταινία είναι λογικό να αποτελεί τη συνισταμένη των επιρροών τους αλλά και τόσο παρήγορο να συνορεύει με ένα λιντσικό σύμπαν ψυχολογικού θρίλερ, αντί να αναπαράγει απότομες τρομάρες και δωρεάν ανατριχίλες. 
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
The Sympathizer: Όλοι οι πόλεμοι διεξάγονται δύο φορές, μία στο πεδίο της μάχης και μία  στη μνήμη

Daily / The Sympathizer: Όλοι οι πόλεμοι διεξάγονται δύο φορές, μία στο πεδίο της μάχης και μία στη μνήμη

Σατιρικό δράμα και περιπέτεια κατασκοπίας συγχρόνως, η νέα φιλόδοξη σειρά του HBO διαθέτει, ανάμεσα στα άλλα σημαντικά της ατού, τον Παρκ Τσαν-γουκ στη σκηνοθεσία και τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ σε τέσσερις διαφορετικούς ρόλους.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τελικά, είναι ο Τομ Ρίπλεϊ γκέι; 

Βιβλίο / Τελικά, είναι γκέι ο Τομ Ρίπλεϊ;

Το ερώτημα έχει τη σημασία του. Η δολοφονία του Ντίκι Γκρίνλιφ από τον Ρίπλεϊ, η πιο συγκλονιστική από τις πολλές δολοφονίες που διαπράττει σε βάθος χρόνου ο χαρακτήρας, είναι και η πιο περίπλοκη επειδή είναι συνυφασμένη με τη σεξουαλικότητά του.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Το νέο Χόλιγουντ των 80άρηδων στο Φεστιβάλ Καννών

Pulp Fiction / Το νέο Χόλιγουντ των 80άρηδων στο Φεστιβάλ Καννών

Ο Κόπολα πούλησε τα φημισμένα αμπέλια του και σκάρωσε ένα από τα ακριβότερα στοιχήματα στην ιστορία του σινεμά. Όμως, το Φεστιβάλ Καννών των auteurs και των κινηματογραφιστών αιχμής έχει τόση ανάγκη τους καταξιωμένους δημιουργούς μιας αλλοτινής εποχής;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιώργος Αρβανίτης: «Έλεγα "είμαι καλύτερος" και δεν με πήρε η φτώχεια από κάτω»

Οι Αθηναίοι / Γιώργος Αρβανίτης: «Πείσμωνα για να γίνω ο καλύτερος και δεν με πήρε η φτώχεια από κάτω»

Από μια νιότη γεμάτη αντιξοότητες, ο τροχός για εκείνον γύρισε, η ζωή του στράφηκε στο φως και έγινε βιβλίο. Η Ευρώπη τον ανακάλυψε από τις ταινίες του Αγγελόπουλου, στις ιστορίες του πρωταγωνιστούν ο Φίνος, ο Μαστρογιάνι και ο Κουροσάβα. Ο πολυβραβευμένος διευθυντής φωτογραφίας που ήταν «πάντα την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος» είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Εμφύλιος πόλεμος

Οθόνες / «Εμφύλιος πόλεμος»: Μυθοπλαστική εικασία ή ρεαλιστικό σενάριο;

Με μια φιλμογραφία γεμάτη ζόμπι, κλώνους και αποκυήματα φαντασίας, αυτή είναι η λιγότερο αλληγορική ταινία του Άλεξ Γκάρλαντ που επιλέγει να μην εξηγήσει τις αιτίες του διχασμού, επιμένει σε μια πολιτική ασάφεια και δεν κατονομάζει τον Τραμπ.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Baby Reindeer: Ποτέ η φράση “sent from my iPhone” δεν έμοιαζε πιο τρομακτική

Daily / Baby Reindeer: Ποτέ η φράση «sent from my iPhone» δεν έμοιαζε πιο τρομακτική

Ισορροπώντας ανάμεσα στο θρίλερ, το κοινωνικό δράμα και τη μαύρη κωμωδία, η αυτοβιογραφική σειρά του Netflix αφηγείται με συνταρακτικό τρόπο μια αληθινή ιστορία κακοποίησης, μαζοχισμού και τραύματος.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Γέλιο-κονσέρβα: Ο θάνατος του πιο απόκοσμου και μισητού ήχου στην τηλεόραση

Οθόνες / Γέλιο-κονσέρβα: Ο θάνατος του πιο απόκοσμου και μισητού ήχου στην τηλεόραση

Το laugh track στις κωμικές σειρές αντιπροσώπευε την ψευδαίσθηση μιας κοινότητας, αλλά τώρα ακόμη κι αυτή η ψευδαίσθηση έχει χάσει τη λάμψη της. Καμία σειρά με γέλιο-κονσέρβα δεν έχει κερδίσει το βραβείο Emmy καλύτερης κωμωδίας εδώ και σχεδόν 20 χρόνια.
THE LIFO TEAM
Σάκης Καρπάς: «O κόσμος θα μας πει να συνεχίσουμε ή θα μας στείλει σπίτι μας»

Οθόνες / Unboxholics: «O κόσμος θα μας πει να συνεχίσουμε ή θα μας στείλει σπίτι μας»

Καθώς το «Μην ανοίγεις την πόρτα», το σκηνοθετικό ντεμπούτο των Unboxholics, ετοιμάζεται να βγει στις αίθουσες, ο Σάκης Καρπάς μας μιλά για το δάσος και άλλα πράγματα που τους τρομάζουν, για αγαπημένες ταινίες και games τρόμου, αλλά και για την άδικη δαιμονοποίηση των gamers.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γιατί επιστρέφουμε συνεχώς στο σινεμά των 90s;

Pulp Fiction / Γιατί επιστρέφουμε συνεχώς στο σινεμά των '90s;

Είναι η δεκαετία του '90 η καλύτερη όλων στο σινεμά; Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος συζητά με την κριτικό και αρθρογράφο της LiFO Ειρήνη Γιαννάκη για τη δεκαετία που ξεκίνησε με το «Pretty Woman», το «Goodfellas», το «Χορεύοντας με τους λύκους» και το «Μόνος στο σπίτι» και έκλεισε με τα «Μάτια ερμητικά κλειστά», την «Έκτη αίσθηση», το «Matrix» και το «Fight Club».
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Ghostwatch»: H ταινία τρόμου που προκάλεσε πανικό στο βρετανικό κοινό

Οθόνες / «Ghostwatch»: Γιατί αυτή η ταινία τρόμου προκάλεσε πανικό στο βρετανικό κοινό το 1992;

H κυκλοφορία του «Late Night with the Devil» στους κινηματογράφους ξαναφέρνει στην επικαιρότητα μια πρωτοποριακή και πέρα για πέρα ανατριχιαστική δημιουργία του BBC, που προκάλεσε πανικό και ακραίες αντιδράσεις στη Βρετανία το 1992, οδηγώντας έναν νεαρό τηλεθεατή στην αυτοκτονία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ