Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών απέκλεισαν την πιθανότητα ακόμα και της εικονικής διεξαγωγής του κινηματογραφικού event, το οποίο στην προ-κορωνοϊού εποχή, θα ξεκινούσε αύριο.

 

Πριν από μερικούς μήνες οι διοργανωτές του Φεστιβάλ των Καννών ετοιμάζονταν πυρετωδώς για την μεγάλη αυλαία, που θα άνοιγε στις 12 Μαΐου στις Κάννες, προκειμένου να υποδεχθεί ό,τι πιο λαμπερό είχε να επιδείξει το παγκόσμιο σινεμά.

 

Μετά ήρθε ο κορωνοϊός όμως και άλλαξε τα πάντα. Στον κόσμο και τα κινηματογραφικά δρώμενα.

 

Τα φεστιβάλ ακυρώθηκαν το ένα μετά το άλλο με τις Κάννες να αφήνουν υποψίες για μία ενδεχομένως εικονική παρουσίαση. 

 

Αλλά ούτε αυτό θα γίνει, όπως διευκρίνισε σε συνέντευξή του ο διευθυντής του φεστιβάλ, Thierry Fremaux.

 

Σύμφωνα με το Variety, η ετήσια εκδήλωση θα παρουσιάσει ωστόσο, μια επιλογή ταινιών στις αρχές Ιουνίου και θα συνεργαστεί με πολλά φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένου αυτού της Βενετίας.

 

«Ήδη μια φυσική έκδοση του φεστιβάλ φαίνεται περίπλοκη να οργανωθεί, οπότε προχωράμε με μια ανακοίνωση ταινιών από την (αρχική επίσημη) Επιλογή στις αρχές Ιουνίου», δήλωσε επίσημος εκπρόσωπος του φεστιβάλ, επιβεβαιώνοντας τον διευθυντή των Καννών Thierry Fremaux, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Screen Daily.

 

Αντί να επιλέξουν ένα εικονικό φεστιβάλ, οι Κάννες θα διοργανώσουν μια «αναδιάταξη» εκτός των τειχών τους, προχωρώντας σε μία συνεργασία με φεστιβάλ που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

 

Ο υπεύθυνος της διοργάνωσης των Καννών  έχει δεσμευτεί να βοηθήσει τους εκθέτες να δελεάσουν τους κινηματογραφιστές αυτό το φθινόπωρο.

 

«Ο κινηματογράφος και οι βιομηχανίες γύρω του απειλούνται. Θα πρέπει να ανοικοδομήσουμε, να επιβεβαιώσουμε και πάλι τη σημασία του με ενέργεια, ενότητα και αλληλεγγύη », δήλωσε ο Fremaux στο Variety τον Απρίλιο.

 

Ο Fremaux δήλωσε πως τον Ιούνιο θα ανακοινώσει μόνο μια λίστα με ταινίες που ήταν μέρος του ρόστερ και είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει σε αίθουσες από τώρα έως την επόμενη άνοιξη. Σε αυτές τις ταινίες θα δοθεί μια ετικέτα «Κάννες 2020».

 

Εν τω μεταξύ, η διαδικασία επιλογής για το φεστιβάλ του επόμενου έτους θα ξεκινήσει το φθινόπωρο. Ορισμένες ταινίες που επιλέχθηκαν για αυτήν την έκδοση και έχουν καθυστερήσει την κυκλοφορία τους κατά ένα έτος θα ληφθούν υπόψη για την έκδοση του 2021.

 

Οι Κάννες θα προβάλλουν τις ταινίες «με ετικέτα» σε φεστιβάλ όπως το Τορόντο, το Ντοβίλ, το Ανγκουλέμ, το Σαν Σεμπαστιάν, η Νέα Υόρκη, το φεστιβάλ Lumière κ.λπ

 

Η online εκδοχή της Αγοράς των Καννών θα διεξαχθεί από τις 22 μέχρι και τις 26 Ιουνίου.

 

Η τύχη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ωστόσο, αναμένεται να αποφασιστεί στο τέλος του μήνα.

 

Με πληροφορίες από το Variety