Ακούστε το νέο τραγούδι των Mechanimal με τίτλο «Athena»

Ακούστε το νέο τραγούδι των Mechanimal με τίτλο «Athena» Facebook Twitter
Mechanimal. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO
0

Οι Mechanimal κυκλοφόρησαν μόλις, εν μέσω καραντίνας, το νέο τους κομμάτι που φέρει τον τίτλο «Athena». 

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου γράφει σχετικά:

Αθήνα, 20 Μαρτίου 2020

Απομόνωση. Διακοπή αστικής πρόσβασης. Αργή κυκλοφορία ψηφιακών δεδομένων. Ένα ιδιωτικό Twitch κανάλι. Απεριόριστη παρεμβολή. Συνεχής απογοήτευση. Υποδούλωση στον αλγόριθμο. Ανίερη εκμετάλλευση. Αναλογικές μηχανές. Σαμπλαρισμένος θόρυβος. Συγχρονισμός.

Δύο σκυλιά μαλώνουν έξω από το παράθυρο. Η Αθηνά είναι ανήσυχη. Ο Φρέντι εκπέμπει, εγώ ηχογραφώ. Παραμόρφωση. Έστω και θολά ή παραμορφωμένα, τα όνειρά συνεχίζουν να ηλεκτρίζουν την πραγματικότητά μας. Εκεί έξω, όλα αλλάζουν. Δεν έχει σημασία αν είσαι χρηματιστής στο Λονδίνο ή μοναχός στο Άγιο Όρος, η κάθε κοινότητα και η κάθε κοινωνία, μικρή ή μεγάλη, έχει μάθει να στέκεται βάσει ορίων και περιορισμών.

Ο ιός είμαστε εμείς. Οτιδήποτε αλλοιώνει ή τερματίζει αυτά τα όρια και εισάγει μια άλλη, νέα πραγματικότητα σε κάθε πολιτισμικό μοντέλο θεωρείται απειλητικό. Ο ιός είναι μια νέα, παγκόσμια απειλή. Σκοτώνουμε ή νοσούμε όταν πλησιάζει ο ένας τον άλλον.

Ο πραγματικός εχθρός της ανθρωπότητας ήταν και είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Και ο ιός μάς το δείχνει σήμερα στην πράξη με τον πιο σκληρό τρόπο.

 

Mechanimal - Athena

Culture
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 - ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.