ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.2.2023 | 09:51

Υπερευτυχισμένος

Κάποιες φορές συμβαίνουν και θαύματα στη ζωή. Σε κάθε ηλικία. Ή μπορεί να αργήσουν λίγο να έρθουν. Χθες από αργά το απόγευμα έως το βράδυ πέρασα την ωραιότερη απογευματοβραδιά της ζωής μου μετά από πολλά χρόνια. Ας μην υπεισέλθω σε λεπτομέρειες για το σε ποιά κατάσταση πρέπει να είσαι για να συνειδητοποιήσεις το θαύμα της ζωής αλλά πραγματικά είμαι ευγνώμων. Οι άνθρωποι επιθυμούν να αλληλοεπικοινωνούν μεταξύ τους, να μιλούν , να γνωρίζονται κι ενίοτε να κάνουν και διάφορα πράγματα μαζί. Κι ο πιο ξινός άνθρωπος μπορείς να τον πλησιάσεις και αν δεν έχει κάποιο άλυτο ή ιδιαίτερο πρόβλημα που να χρήζει ειδικής βοήθειας μπορείς να συζητήσεις μαζί του και να τον ρωτήσεις στα ίσια ''τι είναι αυτόπ ου σε πληγώνει, προς τι η ξινίλα;''. Το σημαντικό είναι να πλησιάζουμε πρώτοι τους ανθρώπους, όχι όλους, όσους μας ενδιαφέρουν. Αλλά και να είμαστε προσιτοί σε όλους αν μας χρειαστούν. Δεν ξέρω αν αυτό που μου συνέβη το οφείλω σε τούτη εδώ τη στήλη ή στην τύχη και θέλω να το αφήσω μυστήριο. Δεν ξέρω στ' αλήθεια τι συνέβη από τα δύο. Κάποτε ίσως μάθω. Κάποιους ανθρώπους τους καλούμε με την ενέργειά μας, συντονίζονται οι σκέψεις μας κι έρχονται και μας βρίσκουν ή είναι όλα θέμα τύχης. Η δική μου τύχη μου χαμογέλασε. Ποτέ δεν είναι αργά. Δεν έχω σκοπό να γράψω βιβλίο αυτοβοήθειας, δεν τα συμπαθώ γιατί λένε πολλά ανεφάρμοστα. Αλλά μη χάνουμε τις ευκαιρίες και την ελπίδα μας. Κάθε θέμα σας, υγείας ή αισθηματικό ή οικογενειακό ή οτιδήποτε να έχει την έκβαση που επιθυμείτε σας εύχομαι. Ήξερα πως το site είναι γουρλίδικο αλλά τόσο; Είναι και η φήμη του. Η τύχη θα έρθει κάποια στιγμή σε συνδυασμό με τη δική μας προσπάθεια, δεν μας ξεχνάει ποτέ, αργεί λίγο αλλά μετά τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους. Ευχαριστώ. Καλή Κυριακή.
6
 
 
 
 
σχόλια

Σε μια τέτοια εξομολόγηση που αναμφισβήτητα όπως βλέπουμε υπάρχουν και αρνητικά και ειρωνικά σχόλια, θα υπάρξουν και πολλά likes σε αυτά και φυσικά κανείς δεν θα σχολιάσει κάτω από αυτά ότι φέρουν αρνητικό φορτίο τέτοιου είδους σχόλια, ότι η ειρωνεία δεν χρειαζόταν κτλ... κτλ... όπως γράφονται σε άλλες εξομολογήσεις και σχόλια.
Τα ίδια σχόλια αν τα κάνει κάποιος άλλος απαντώντας με επιχειρήματα σε συγκεκριμένα πράγματα ή αναφερόμενος σε συγκεκριμένες καταστάσεις με τεκμηριωμένη άποψη φέρνουν αντιδράσεις και μηδέν likes. Αν τα κάνει κάποια ή κάποιος που συμπαθούμε διαδικτυακά, τότε έχουμε τριάντα likes και καμία αντίδραση περί αρνητισμού όπως υπάρχει αλλού.
Ευτυχώς που οι άνθρωποι εκεί έξω δεν είναι όπως εδώ μέσα στο ίντερνετ που θέλουν να δείχνουν μια άλλη εικόνα ή τρέφονται από τις αντιφάσεις τους ή το κάνουν για το hype.

Η ειρωνια ειναι οτι βρηκατε το το σχολιο μου ειρωνικο ενω δεν ηταν καθολου,ειχε απλως μια παιγνιωδη διαθεση,αλλωστε ειναι γνωστο οτι οταν κατι το θες πολυ ολο το συμπαν συνομωτει για να το αποκτησεις,τι? Οχι?

Κάποιες φορές παίζει ρόλο η τύχη κι αυτό φαίνεται σαν να συντονίζονται οι σκέψεις κάποιων ανθρώπων, έτσι δείχνει χωρίς να συμβαίνει αυτό στην πραγματικότητα. Δεν ακούγεται αρκετά συχνά η φράση ''κι εσύ εδώ; δεν περίμενα να σε συναντήσω εδώ'' ή ''δεν περίμενα να σε ξαναδώ εδώ''.
Καμία ενέργεια και κανένα σύμπαν δεν συνωμοτεί για τίποτα.
Θα σας απαντήσω με τον τίτλο μιας παράστασης που ήταν συμπαθητική:
https://www.lifo.gr/guide/theater/news/aytos-o-alitis-o-koelio-ehei-par…

Θα ξεκινήσω με κάτι που είχα ξανά γράψει. Άρχισα να σχολιάζω τέλη Αυγούστου, χωρίς λογαριασμό και χωρίς να σε θίξω ποτέ. Το έκανα μόνο και μόνο για να μπορώ να είμαι "κοντά" με κάποιο άτομο. Δεν με ενδιαφέρουν τα λαικ ούτε τα σοσιαλ και δεν έχω λογαριασμό σε κανένα. Στο άλλο θέμα, συνέκρινα τα παραδείγματα του open mind με τα δικά σου και σου έγραψα ότι το πρώτο δε σε θίγει κάπου, γενικότερα δεν θίγει, σε σχέση με τα άλλα δύο που έχουν αρνητικό φορτίο ασχέτως από το εάν εσύ τα ασπάζεσαι ή όχι, βρίσκοντας τα μη εύστοχα στη συζήτηση, αλλά και στη σύγκριση μεταξύ τους, με την έννοια ότι δεν τη βοήθησε να εξελιχθεί. Αυτό έγραψα, τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο. Κάποτε σου είχα γράψει (μπορεί να το θυμάσαι, μπορεί και όχι) σε μια εξολόγηση (και σε αυτή που την έκανε) την ατάκα του Τζούμα, την έλεγε κάθε μέρα στο κλείσιμο της εκπομπής του, "παίδες κάθε ευτυχία". Πραγματικά χαίρομαι που βρήκες αυτή τη γυναίκα με την οποία μπορείς να μοιραστείς σκέψεις σου, να συζητήσεις μαζί της. Χαίρομαι γιατί από αυτά που γράφεις και εδώ και σε άλλη μια, φαίνεται να έχεις και ψυχική σύνδεση. Όταν είχα γράψει σε μια γυναίκα ότι δεν πέρασε μέρα που να μην την σκεφτώ, όχι μόνο δεν μου απάντησε (ούτε καν θα το πιστέψετε) αλλά δεν θέλεις να ξέρεις πως μου συμπεριφέρθηκε μετά. Όπως έγραψες και αλλού συνέχισε να τη σκέφτεσαι γιατί φαίνεται να είναι αμοιβαίο. Μπράβο σου, αλήθεια.