ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.8.2022 | 08:33

Σύντομο ειδύλλιο

Είχαμε κάτσει δίπλα δίπλ στο λεωφορείο. Δεν την ήξερα, ούτε αυτή εμένα. Ούτε ξέραμε ποιος ήταν o προορισμός του άλλου. Διάβαζε ένα βιβλίο, μία συλλογή ποιημάτων του Τάσου Λειβαδίτη και ήταν πάνω κάτω στην ηλικία μου (22). Επειδή συνήθως όποια κάθεται δίπλα μου είναι όλη την ώρα με το κινητό, μου έκανε θετική εντύπωση το γεγονός οτί διάβαζε ένα βιβλίο. Της το είπα και χαμογέλασε κάπως ντροπαλά και μετά πιάσαμε τη κουβέντα σιγά σιγά (δεν τη πίεζα να συζητήσει μαζί μου, απλά προέκυψε) και με έκανε να την συμπαθήσω αρκετά, πολύ καλλιεργημένη κοπέλα και ευαισθητοποιημένη για το περιβάλλον, μου άρεσε πολύ η κουβέντα μας και ήθελα να τη γνωρίσω καλύτερα αλλά εκείνη τη στιγμή ένας ηλικιωμένος ζήτησε τη θέση της επειδή είχε θέμα με τα πόδια του (το λεωφορείο ήταν γεμάτο) σηκώθηκε για να του δώσει τη θέση της και μετά από 2 στάσεις κατέβηκε. Μου είπε ένα "χάρηκα που μιλήσαμε, καλή συνέχεια" και έφυγε. Δε κράτησε πολύ σε διάρκεια αλλά ήταν κάτι το αναπάντεχο. Ελπίζω απλά να είναι με κάποιον που να την κάνει ευτυχισμένη, φάνηκε να το αξίζει..
11
 
 
 
 
σχόλια

Δηλαδή η κοπέλα διάβαζε ένα βιβλίο και δεν ήταν με το κινητό στο χέρι ανεβάζοντας αποφθέγματα Ντοστογιέφσκι στο φβ για να το παίξει ψευτοκουλτουριάρα και διανοούμενη?

Πραγματικά σπάνιο φαινόμενο.

Και ο γέρος απ'όλο το λεωφορείο την κοπέλα αυτή βρήκε να σηκώσει? Και πως ξέρεις ότι όντως είχε πρόβλημα στο πόδι? Έλεος με την γερουσία κάτι φορές, χαλάνε καταστάσεις. Ναι, τα έβαλα με τον γέρο.
λολ
------------------
@Little goat

Με εκνευρίζουν κάτι τέτοιοι γεροξούρηδες. Νομίζουν ότι επειδή είναι σε προχωρημένη ηλικία τους μπορούν να απαιτήσουν αυτόματα ότι θέλουν.

Και καλά κάνεις και τα έβαλες μαζί του λολ. Μου έχει τύχει σε γεμάτο λεωφορείο να μπαίνει ηλικιωμένος και ήμουν η μόνη που διατέθηκε να σηκωθεί λέγοντάς του 'θελετε να καθίσετε;' και η απάντηση που πήρα ήταν 'και βέβαια θα σηκωθείς!'. Ήμουν φοιτήτρια και έδωσα τόπο στην οργή,τώρα απλά θα του έλεγα ότι άλλαξα γνώμη!

Τι γίνεται ρε παιδιά με τους αναπάντεχους έρωτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς; Πολύ όμορφο! Αν ήθελες βέβαια μπορούσες να της πεις για έναν καφέ. Τώρα δύσκολο να την ξαναδείς!

Είμαι ο εξομολογούμενος και σε απάντηση στο "Δηλαδη οποια δεν διαβαζει ποιητικες συλλογες, δεν "το αξιζει" ?
Με επιφανειακα κριτηρια κρινεις τις κοπελες." , ήθελα να πω οτί δεν το εννοούσα έτσι. Φάνηκε να το αξίζει με βάση όσα είπαμε, όχι απλά επειδή διάβασε ποίηση επειδή αν πιάναμε τη κουβέντα και δεν είχε την ίδια επιτυχία, δε θα έπαιζε κανένα ρόλο το οτί διάβαζε. Παρεμπιπτόντως,.πριν γνωρίσεις κάποια θέλοντας και μη μόνο με τα επιφανειακά δεδομένα μπορείς να βγάλεις ένα πρώτο συμπέρασμα τι τύπος ανθρώπου είναι, δε ξέρω γιατί το παρεξήγησες. Αν καθότανε.το κινητό φυσικά θα παρουσίαζε πολή λιγότερο ενδιαφέρον έχοντας μία τόσο βασικιά και συνηθισμένη εικόνα από αυτή της αναγνώστριας ποίησης.

Κοιτα ενα δικιο το εχεις. Η πρωτη εντυπωσηω, εκ των πραγματων παντα επιφανειακη μπορει ειναι. Αφου δεν εχουμε αλλα εργαλεια για να αξιολογησουμε τον άλλον.
Αφου το εξηγησες ετσι, τοτε συγγνωμη που σε παρεξηγησα.

Οχι όχι, κανένα πρόβλημα. Απλά ήθελα να το διευκρινήσω. Γενικά δεν κοιτάω το έξω αλλά είναι λίγο ασυνήθιστο να διαβάζει κάποια (και σε αυτή την ηλικία) βιβλία στα ΜΜΜ. Αμα ήταν με το κινητό δε θα με ενέπνεε κιόλας να της πιάσω κουβέντα επειδή μπορεί π.χ στο κινητό να μιλούσε με κάποιον φίλο της και θα ήταν άβολο να τη διακόψω ενώ το βιβλίο επειδή είναι κάτι που ερεθίζει το πνεύμα σου είναι πιο αλληλεπιδραστικό όσον αφορά συζητήσεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ